Ακυρώνεται για πρώτη φορά η World Travel Market του Λονδίνου

Ακυρώνεται για πρώτη φορά  η World Travel Market του Λονδίνου

Ακυρώνεται για πρώτη φορά η World Travel Market του Λονδίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 375 ΦΟΡΕΣ

Φέτος για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας της το 1980 ακυρώνεται η μεγάλη διεθνής έκθεση τουρισμού World Travel Market του Λονδίνου, υπό το βάρος των μέτρων που απαιτούνται για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές της ανακοίνωσαν χθες ότι η έκθεση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω του αυξανόμενου αριθμού ταξιδιωτικών περιορισμών και αβεβαιότητας σε όλο τον κόσμο.
«Οι συνεχιζόμενοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η επιβολή απαιτήσεων καραντίνας και οι τοπικοί αποκλεισμοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, σημαίνουν ότι οι εκδηλώσεις μας θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου» αναφέρουν και μεταξύ αυτών είναι η μεγάλη εκδήλωση Travel Forward, η οποία θα γίνει μόνο ψηφιακά.

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διοργανώσουν κανονικά την έκθεση, καθώς και μια εικονική εκδήλωση, όμως οι εξελίξεις άλλαξαν τα σχέδιά τους. Ο διευθυντής της έκθεσης Simon Press, δήλωσε μάλιστα τα εξής: «Δυστυχώς, φέτος θα είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της WTM London το 1980 που δεν θα υπάρξει ζωντανή εκδήλωση. Εργαστήκαμε ακούραστα για να οργανώσουμε κανονικά την έκθεση, αλλά ο αυξανόμενος αριθμός ταξιδιωτικών περιορισμών και η αβεβαιότητα σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι δεν θα είναι πρακτικό να την παρακολουθήσουν αυτοπροσώπως πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό.

Επιπλέον, παραμένει αβεβαιότητα σχετικά με τις επιχειρηματικές εκδηλώσεις και συνέδρια που επιτρέπονται να πραγματοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επίσημη προθεσμία για την απόφαση αυτή είναι η 1η Οκτωβρίου. Ωστόσο, χιλιάδες επαγγελματίες του ταξιδιωτικού εμπορίου από όλο τον κόσμο θα εξακολουθούν να μπορούν να συναντηθούν και να κάνουν συζητήσεις, σε ένα ευρύ φάσμα εικονικών συνεδριών, για να βοηθήσουν τον κλάδο να ανακάμψει και να καινοτομήσει».

Η WTM Virtual θα πραγματοποιηθεί από τις 9-11 Νοεμβρίου, προσφέροντας στους εκπροσώπους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας την ευκαιρία να οργανώσουν εικονικές συναντήσεις one-to-one για να κάνουν συζητήσεις, να παρακολουθήσουν συνεδρίες και στρογγυλά τραπέζια, να συμμετάσχουν στην ταχεία δικτύωση και πολλά άλλα.

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων