Γέμισαν τη Ρόδο με φόλες...

Γέμισαν τη Ρόδο με φόλες...

Γέμισαν τη Ρόδο με φόλες...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1477 ΦΟΡΕΣ

Πολλά κυνηγόσκυλα δηλητηριάστηκαν

Αμέτρητα δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) έριξαν σε μεγάλο μέρος του νησιού άγνωστοι με αποτέλεσμα να υπάρχει σωρεία καταγγελιών στον Κυνηγετικό Σύλλογο και δεκάδες κυνηγοί να έχουν χάσει τις τελευταίες ημέρες τα κυνηγόσκυλά τους.

Καθημερινά σημειώνονται περιστατικά δηλητηρίασης ειδικά στην περιοχή της νότιας Ρόδου όπου κατευθύνεται μεγάλος αριθμός κυνηγών μετά μάλιστα και το άνοιγμα του κυνηγιού χθες για τον λαγό.
Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου, αφού τόσο οι υπάλληλοι της θηροφυλακής όσο και οι κυνηγοί συλλέγουν καθημερινά δεκάδες φόλες, ενώ συνεχείς έλεγχοι διεξάγονται με τη βοήθεια της Τσίκας, της σκυλίτσας που διαθέτει η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου και επιχειρεί στα Δωδεκάνησα και έχει υπό την εποπτεία της η θηροφύλακας Χριστίνα Διακίδη.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος ενημερώνει συνεχώς τα μέλη του για τα σημεία στα οποία εντοπίζονται τα δηλητήρια και εφιστά την προσοχή τους, καλώντας όλους να ενημερώνουν για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων.
Μάλιστα χθες δηλητηριώδη δολώματα (φόλες) εντοπίστηκαν στην περιοχή της Απολακκιάς, πίσω από το βενζινάδικο, όπως επίσης και στην περιοχή της Κατταβιάς στην αρχή του πεδίου βολής στον Άγιο Γιώργη. Και στις δύο περιπτώσεις τα σκυλιά που τα έφαγαν σώθηκαν από τη δηλητηρίαση. Δε συνέβη όμως το ίδιο και στην περιοχή της Καλάθου στο παλιό αεροδρόμιο, όπου κυνηγός έχασε τα δυο σκυλιά του.

Πάντως όπως έκανε γνωστό ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου, χθες πραγματοποιήθηκε έρευνα -αυτοψία της Χριστίνας Διακίδη με την Τσίκα στην περιοχή του Αρχαγγέλου υστέρα από τηλεφωνική πληροφορία. Κατά την έρευνα βρέθηκαν 7 φόλες με λίπος που εντόπισε και σημάδεψε η Τσίκα.

Επίσης προχθές στην περιοχή της Απολλακιάς στον Κατάκαλο κοντά στον μεγάλο ελαιώνα, κυνηγοί εντόπισαν μια φόλα πάνω στον δρόμο ενώ και στην Αρνίθα είχαν δηλητηριαστεί δύο σκυλιά. Σε έρευνα που έγινε στο σημείο που οδηγεί προς τη δεξαμενή πάνω από το χωριό η Τσίκα εντόπισε μια φόλα (σαλάμι με δηλητήριο) ενώ στον δρόμο μεταξύ Αρνίθας -Μεσαναγρού κατά την έρευνα βρέθηκαν 2 φόλες (επίσης σαλάμι με δηλητήριο).
Δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) βρέθηκαν και στην Κατταβιά, στους δύο δρόμους που οδηγούν στις ανεμογεννήτριες, όπου κυνηγοί συνέλεξαν πάνω από 15 κομμάτια..

Σημειώνεται ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, προσφέρει από το ταμείο του, καθαρή ΑΜΟΙΒΗ δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), σε όποιον προσκομίσει - δώσει πληροφορίες και αποδείξεις που θα οδηγήσουν στη σύλληψη οποιουδήποτε «ατόμου», το οποίο τοποθετεί δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) οπουδήποτε στο νησί της Ρόδου, με αποτέλεσμα να χάνονται σκυλιά των κυνηγών – μελών του και όχι μόνο. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6940267976 και 6948512159.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί