Έργα 3,9 εκατομμυρίων ευρώ στην παραλιακή ζώνη Καστελορίζου

Έργα 3,9 εκατομμυρίων ευρώ στην παραλιακή ζώνη Καστελορίζου

Έργα 3,9 εκατομμυρίων ευρώ στην παραλιακή ζώνη Καστελορίζου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1852 ΦΟΡΕΣ

Προκηρύχθηκε το έργο από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Εκτεταμένη παρέμβαση με σειρά έργων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην παραλιακή ζώνη του Καστελορίζου.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε διαγωνισμό για το έργο «Αποκατάσταση λιμενικής υποδομής παραλιακής ζώνης Μεγίστης για την αποτροπή άμεσου κινδύνου».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση της λιμενικής υποδομής, την επισκευή των κρηπιδωμάτων του λιμένα και την ανάδειξη της παραλιακής ζώνης Μεγίστης της Ν. Καστελορίζου.

Η προς επέμβαση περιοχή καλύπτει περίπου 4.000 τ.μ. και στις εργασίες περιλαμβάνονται η αποκατάσταση υφιστάμενων δεστρών και τοποθέτηση κλιμάκων, συμπλήρωση της πλακόστρωσης της παραλιακής ζώνης ή στην αντικατάσταση της υπάρχουσας, εργασίες Η/Μ δικτύων/εγκαταστάσεων οδοφωτισμού και πρόβλεψη της απαιτούμενης υποδομής για την εγκατάσταση pillars παροχής ρεύματος και νερού στα σκάφη αναψυχής, τοποθέτηση νέων ιστών σε κατάλληλες θέσεις για την επάρκεια του φωτισμού και την ανάδειξη των στοιχείων του μετώπου.

Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου.

Δέσμη δράσεων προανήγγειλε ο Γ. Πλακιωτάκης
Διαβιβάστηκαν στη Βουλή οι έγγραφες απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργείων στην ερώτηση που είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής για την πορεία επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών στο Καστελόριζο.

Μεταξύ των απαντήσεων αυτών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώνει τη Φώφη Γεννημάτα και τους συνυπογράφοντες βουλευτές πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοθετική πρωτοβουλία η οποία περιλαμβάνει δέσμη μέτρων για τη χρηματοδότηση έργων δημοσίου χαρακτήρα μέσω επενδυτικών δανείων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επίσης ενημερώνει για την προώθηση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, μέσω ειδικού προγράμματος ενίσχυσης και αναδιάρθρωσης του παραγωγικού αναπτυξιακού προτύπου νησιωτικών περιοχών, δημιουργώντας κατάλληλα χρηματοδοτικά μέσα και εργαλεία με πόρους του εθνικού ή και του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η νομοθετική παρέμβαση σχεδιάζεται από την κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές των άρθρων 101 παρ. 4 και 106 παρ. 1 του Συντάγματος για την ενίσχυση των ορεινών και νησιωτικών περιοχών.

Στην έγγραφη απάντησή του προς την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση στο νέο πρόγραμμα για τις άγονες γραμμές, που θα εκπονηθεί στο τέλος του έτους, θα μεριμνήσει για την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της ηπειρωτικής χώρας με το Καστελλόριζο, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη γεωγραφική θέση και τις ανάγκες των πολιτών του ακριτικού νησιού».

Νωρίτερα χθες στην Ολομέλεια, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Παπαχριστόπουλου με αντικείμενο τις ενέργειες του υπουργείου για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο Καστελόριζο.

«Από το Καστελόριζο αρχίζει η Ελλάδα, αρχίζει η Ευρώπη», είπε ο Θοδωρής Λιβάνιος και επισήμανε ότι καθώς τα προβλήματα είναι υπαρκτά, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη και στην επίλυση θεμάτων των μικρών νησιών. Προς τούτο, ομάδα από την Προεδρία της Κυβέρνησης ασχολείται ειδικά με θέματα μικρών νησιών και την επιτάχυνση της επίλυσης προβλημάτων.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο