Μεταφέρεται σε νέο κτήριο ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών Ρόδου

Μεταφέρεται σε νέο κτήριο ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών Ρόδου

Μεταφέρεται σε νέο κτήριο ο ξενώνας κακοποιημένων γυναικών Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 817 ΦΟΡΕΣ

Άμεσα θα μεταφερθεί σε νέο χώρο η δομή φιλοξενίας των κακοποιημένων γυναικών στη Ρόδο, όπως δήλωσε στον “sky Ρόδου” ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης.

Το νέο κτήριο είναι σύγχρονων προδιαγραφών, θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 20 άτομα, ενώ θα υπάρχει και φύλαξη του χώρου.

Ο κ. Καρίκης τόνισε ότι η ενδοοικογενειακή βία συνεχίζει να παρουσιάζει αυξητική τάση από το διάστημα της καραντίνας μέχρι και σήμερα στη Ρόδο, κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της έντασης που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη των οικογενειών, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν φθάνουν μέχρι την καταγγελία και χρήζουν συμβουλευτικής υποστήριξης.

Η ενδοοικογενειακή βία, είτε στρέφεται εναντίον συζύγου είτε κατά ενός παιδιού, έχει την τάση να αυξάνεται σε περιόδους κρίσης και είναι αποδεδειγμένο ότι αφορά όχι μόνο την περιοχή μας, αλλά έχει καταγραφεί αύξηση των περιστατικών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, σε χρονικά διαστήματα όπου το ζευγάρι περνάει περισσότερο χρόνο μαζί, τα περιστατικά βίας αυξάνονται. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός πως οι δύο σύζυγοι ή σύντροφοι μοιράζονται επιπλέον χρόνο μαζί και η τριβή θα φέρει στην επιφάνεια πιο γρήγορα και πιο εύκολα συμπεριφορές που περικλείουν βία, οποιασδήποτε μορφής.

Σε συνδυασμό με την αυξημένη ανεργία και όλα τα οικονομικά προβλήματα που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν εμφανίζεται αυτή η αυξητική τάση, όλο αυτό το διάστημα, σημείωσε ο κ. Καρίκης. Θετικό είναι ωστόσο το γεγονός, ότι περισσότερα από επτά άτομα δεν έχουν φιλοξενηθεί στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών της Ρόδου, παραμένοντας σε μονοψήφια νούμερα. «Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη διακριτικότητα το θέμα, για την προστασία και φροντίδα των ατόμων αυτών», σημείωσε σχετικά.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο