Τέλεση αγιασμού έναρξης σχολικής χρονιάς στο Λύκειο Αφάντου

Τέλεση αγιασμού έναρξης σχολικής χρονιάς στο Λύκειο Αφάντου

Τέλεση αγιασμού έναρξης σχολικής χρονιάς στο Λύκειο Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Στις 14 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Γενικό Λύκειο Αφάντου. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας, ο αγιασμός υλοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου υπό την εποπτεία ορισμένων καθηγητών και με αντιπροσωπείες μαθητών από κάθε τάξη του σχολείου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ιδιαίτερη ιεροσύνη και αγιότητα υπό την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου, καθώς και την παρουσία του δημάρχου κ. Καμπουράκη και των αντιδημάρχων κ. Τάσος Σπανός, κ.Τηλέμαχου Καμπούρη, κ. Στράτου Καρίκη, του περιφερειακού συμβούλου κ. Νίκου Νικολή και του Προέδρου της κοινότητας Αφάντου κ. Γεώργιου Μπακίρη.

Ο Σεβασμιότατος συνομίλησε με τον διευθυντή του σχολείου κ. Βενέτιο Θωμίδη και με τα παιδιά στο προαύλιο του σχολείου για τις νέες εκπαιδευτικές συνθήκες λόγω της πανδημίας, για τη χρήση της μάσκας και συνέστησε υπομονή και διάθεση για γνώση και μάθηση.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος κ. Καμπουράκης όπως και ο αντιδήμαρχος κ. Σπανός ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην τήρηση των κανόνων σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο για την προστασία και την ασφάλεια όλων.

Κατόπιν, ο Σεβασμιότατος επισκέφτηκε όλες τις σχολικές αίθουσες για να ευλογήσει και τους υπόλοιπους μαθητές, ώστε να έχουν μια υγιή και δημιουργική σχολική χρονιά. Έντονο ενδιαφέρον επέδειξε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι του νησιού στην πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου να επισκεφτούν τις αίθουσες και τα εργαστήρια του σχολείου.
Ο διευθυντής κ. Θωμίδης ξενάγησε τους ενδιαφερόμενους στους εσωτερικούς χώρους επιδεικνύοντας δράσεις και κατορθώματα του σχολείου, τα οποία λαμβάνουν χώρα την τελευταία δεκαετία στο Λύκειο Αφάντου.

Ενδεικτικά αναφέρονται η εθελοντική αιμοδοσία καθηγητών και μαθητών, οι επισκέψεις μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Λύκειο Αφάντου, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών του Λυκείου στο εξωτερικό, από τις οποίες έχουν ληφθεί ιδιαίτερες και ξεχωριστές διακρίσεις.

Σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι ο δήμαρχος συνομίλησε με αρκετά παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες για τις νέες συνθήκες και τον τρόπο που οφείλει ο καθένας να προστατεύει τον εαυτό του και τους συμμαθητές του. Σύσσωμος ο σύλλογος των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά με υγεία, μεράκι για τη γνώση, θετική διάθεση, χαμόγελα και προπάντων αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά .

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων