Τουρ οπερέιτορς θέλουν να φέρουν τουρίστες και τον Νοέμβριο

Τουρ οπερέιτορς θέλουν να φέρουν τουρίστες και τον Νοέμβριο

Τουρ οπερέιτορς θέλουν να φέρουν τουρίστες και τον Νοέμβριο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2712 ΦΟΡΕΣ

Έμπρακτο ενδιαφέρον για να φέρουν τουρίστες και τον Νοέμβριο στη Ρόδο εξέφρασαν κάποιοι τουρ οπερέιτορς, που ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση με ξενοδοχεία του νησιού μας ώστε να υλοποιήσουν από κοινού ένα… μίνι πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού.

Τις τελευταίες ημέρες με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία για τη Ρόδο βρίσκονται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, έχει εκδηλωθεί η επιθυμία τουλάχιστον από δύο τουρ οπερέιτορς ενώ έχει αναζωπυρωθεί το ενδιαφέρον και σε άλλους για να συνεχίσουν τις πτήσεις τους κυρίως από Γερμανία και Αγγλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες FTI και Jet2 holidays ηγούνται αυτής της προσπάθειας που γίνεται με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει και ανοιχτή αγορά στο νησί και το Νοέμβριο για τους τουρίστες κυρίως στη Μεσαιωνική Πόλη που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες μας.

Η επέκταση της σεζόν στη Ρόδο... εφόσον είναι εφικτό φέτος και δεν προκύψει κάτι έκτακτο, δεν είναι κάτι ξένο για το νησί.
Τα τελευταία χρόνια μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου υπάρχουν τουρίστες και μία μικρή κίνηση, που φέτος είναι όσο ποτέ επιθυμητή από όλους. Το σίγουρο είναι ότι βοηθά και ο καλός καιρός που επικρατεί ακόμα και τότε στη Ρόδο.
Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος που έχει αναλάβει και το συντονισμό αυτής της προσπάθειας ενδιαφέρον υπάρχει και μάλιστα έχει αποτυπωθεί και γραπτώς.

Ήδη έχουν ενημερωθεί τα μέλη του συλλόγου για να γνωστοποιηθεί ποια ξενοδοχεία της Ρόδου ενδιαφέρονται να μείνουν ανοιχτά και κυρίως αυτά που είναι ήδη συνεργάτες των συγκεκριμένων δύο τουρ οπερέιτορς.
Από την επόμενη εβδομάδα και όταν θα επιβεβαιωθεί τελικά πόσοι θα είναι οι τουρ οπερέιτορς που ενδιαφέρονται και πόσες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν, τότε θα ξεκινήσουν και οι συναντήσεις με τους επαγγελματικούς φορείς για τη λειτουργία της αγοράς.

«Κάποιος ενδιαφέρεται για πτήσεις μέχρι τις 14 Νοεμβρίου κάποιοι άλλοι και για λίγες ημέρες ακόμα ενώ ένας από αυτούς εξέφρασε την επιθυμία να βάλει πτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα. Αφού επιβεβαιωθεί τελικά πόσοι είναι οι τουρ οπερέιτορς και πόσες πτήσεις θα μπουν τότε θα γίνει και συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς» δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.

O κ. Γ. Ματσίγκος
O κ. Γ. Ματσίγκος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου δέκα μεγάλα ξενοδοχεία σε όλο το νησί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μείνουν ανοιχτά και το Νοέμβριο αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί αν φυσικά θα υπάρχει μεγάλη ροή τουριστών.
Πάντως σημειώνεται ότι η τουριστική σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο, και μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας που πέρασε είχαμε αφίξεις κατά μέσο όρο 4.900 ατόμων ημερησίως. Αλλά και κατά τον Οκτώβριο θα υπάρχει τουριστική κίνηση μειωμένη σε σχέση με πέρυσι αλλά συγκριτικά με άλλες περιοχές το νησί μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα.

Έως 8 Νοεμβρίου η TUI
Παράλληλα σε σχετικό ρεπορτάζ του το «ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr» αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Πρωτιά της Ελλάδας στις κρατήσεις στη Γερμανία, στην εφετινή προβληματική σεζόν, ειδικά στις last minute κρατήσεις, ενδιαφέρον για βίλες και αυτόνομα καταλύματα, αλλά και συνέχιση της σαιζόν και το Νοέμβριο, «ανακοίνωσαν» στο πλαίσιο του FvW workshop Thessaloniki Halkidiki 2020, και της συνεδρίας “Rebound of Tourism for Greece Thessaloniki & Halkidiki”, οι εκπρόσωποι μεγάλων γερμανικών tour operators.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρία συμμετείχαν οι: Γιώργος Δήμας, επικεφαλής Ελλάδας, Λαπωνίας και Ισλανδίας της TUI Destination Experiences Halina Strzyzewska, επικεφαλής Ελλάδας και Κύπρου του FTI Christiane Pilz, head of Operations Attika Reisen και Mario Krug, CCO του διαδικτυακού tour operator LMX Touristik
Πιο αναλυτικά, στην τοποθέτησή του ο κ. Γιώργος Δήμας, τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον νούμερο 1 προορισμό για την ΤUI φέτος, τόσο συνολικά, όσο και ειδικά στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο κ. Δήμας είπε ακόμη, ότι σε συνεννόηση με τους Έλληνες ξενοδόχους, αποφασίστηκε η σεζόν να ολοκληρωθεί, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί στις 8 Νοεμβρίου και θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθούν υψηλές πληρότητες, τόσο στα ξενοδοχεία, όσο και στις πτήσεις.

Αναφερόμενος στους ελληνικούς προορισμούς που προτιμούν οι Γερμανοί, ο κ. Δήμας είπε ότι αυτοί είναι οι παραδοσιακοί, Κρήτη, Ρόδος, Κως. Για την Κρουαζιέρα είπε ότι η TUI CRUISES ξεκινά 6 προγράμματα στην Ελλάδα, για έξι εβδομάδες, από τις 13 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε η πρώτη με home port στο Ηράκλειο, ικανοποιητικές πληρότητες και ζήτηση. Για το 2021 τέλος, ο επικεφαλής του ομίλου στην Ελλάδα, είπε υπάρχει μεγάλη προσφορά από τον όμιλο για Ελλάδα.

Από την πλευρά της η Halina Strzyzewska τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι οι προορισμοί με τις υψηλότερες πωλήσεις και ο αριθμός των πελατών από εβδομάδα σε εβδομάδα, βαίνει αυξανόμενος. Από την πλευρά της , η Christiane Pilz, συμφώνησε για τη μεγάλη ζήτηση για Ελλάδα στη Γερμανία, υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για βίλες και αυτόνομα καταλύματα και εκτίμησε ότι θα υπάρχει ζήτηση μέχρι το Νοέμβριο».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας