Επιστολή Ιωάννη Σπανού: Απαραίτητο το νέο γήπεδο στα Αφάντου το έτος 1961

Επιστολή Ιωάννη Σπανού: Απαραίτητο το νέο γήπεδο στα Αφάντου το έτος 1961

Επιστολή Ιωάννη Σπανού: Απαραίτητο το νέο γήπεδο στα Αφάντου το έτος 1961

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 185 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2839

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΕΙΣ ΑΓΓΛΙΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗ ΔΙΑ ΔΩΔ/ΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Κατά τηλεγράφημα εξ Αθηνών, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου ανχώρησε χθες αεροπορικώς εις Λονδίνον επικεφαλής τριών άλλων Νομαρχών ως επίσημος προσκεκλημένος της Βρετανικής Κυβερνήσεως προκειμένου να παρακολουθήση την εφαρμογήν του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως εις διαφόρους πόλεις της Αγγλίας. Ο κ. Νομάρχης κατά την διήμερον εις Αθήνας παραμονήν του είχε την ευκαιρίαν να παρακολουθήση και να προωθήση διάφορα Δωδεκανησιακά ζητήματα.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΙ ΜΕΤΕΒΗΣΑΝ ΕΙΣ ΧΑΛΚΗΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ
Χθες ανεχώρησαν εις Χάλκην ο Διευθυντής Γεωργίας Δωδεκανήσου, ο Δασάρχης και ο διευθυντής του υποκαταστήματος Ρόδου της Αγροτικής Τραπέζης, προς επιτόπιον μελέτην διαφόρων γεωργικών και κτηνοτροφικών ζητημάτων, δια την υποβοήθησιν της περαιτέρω αναπτύξεως της παραγωγής της νήσου. Ούτοι θα επανέλθουν εις Ρόδον την πρωίαν της αύριον.

ΑΠΟΠΛΕΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΚ ΡΟΔΟΥ ΤΑ 8 ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ
Σήμερον την πρωίαν αποπλέουν εκ Ρόδου τα από εξαημέρου ναυλοχούντα ενταύθα 8 μεταγωγικά και οπλιταγωγά σκάφη του Έκτου Αμερικανικού Στόλου. Τα εν λόγω σκάφη θα μετάσχουν των αρξαμένων εις το Αιγαίον και την Ανατολικήν Μεσόγειον συνδυασμένων ναυτικών γυμνασίων του ΝΑΤΟ, ομού μετά μονάδων των ναυτικών Ελλάδος, Τουρκίας, Βρετανίας, Γαλλίας και Ιταλίας.

ΦΡΑΓΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗ ΕΙΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΝ 1.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ (Ιδ. ανταπ.) Υπό του Δημάρχου Αστυπάλαιας κ. Οικονόμου ανεκοινώθη ότι ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου του εγνωστοποίησεν απόφασιν του Συμβουλίου του Νομαρχιακού Ταμείου περί διαθέσεως ποσού 550.000 δραχμών εκ του Προγράμματος Μέσων Κοινωφελών Έργων, δια την κατασκευήν φράγματος, εις την τοποθεσίαν Λιβάδι. Δια του εν λόγω φράγματος υπολογίζεται ότι θα αξιοποιηθούν 100 στρέμματα γης, τα οποία θα μετατραπούν εις ποτιστικά και θα συμβάλουν εις την άνοδον του βιοτικού επιπέδου πολλών κατοίκων της Αστυπαλαίας.

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙ’ ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας) Αφίκετο εις Κάλυμνον κατ’ αυτάς συνεργείον της Δημοσίας Επιχειρήσεως Ηλεκτρισμού, το οποίον προέβη εις τοπογραφικάς και άλλας εργασίας δια την επικειμένην επέκτασιν του ηλεκτρικού δικτύου εις την περιοχήν Βαθέος και εις τας εξοχικάς τοποθεσίας Πανόρμου, Μυρτιών και Μασουρίου, όπου οι ομώνυμοι συνοικισμοί. Συμφώνως προς σχετικήν ανακοίνωσιν αι εν λόγω περιοχαί θα ηλεκτροφωτισθούν υπό της ΔΕΗ κατά τας αρχάς του 1960. Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι εφορτώθη εκ Πειραιώς με προορισμόν την Κάλυμνον μια ηλεκτρογεννήτριαν 400 ίππων αποστελλομένη υπό της ΔΕΗ εις τον Δήμον δια την ενίσχυσιν του ηλεκτροφωτισμού.

ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟΝ ΕΙΣ ΑΦΑΝΤΟΥ
Κύριε Διευθυντά,
Εις την Εφημερίδα «Πρόοδον» υπό τον τίτλον «ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤ’ ΑΦΑΝΤΟΥ» ανέγνωσα επιστολήν του Κ.Λ.Μ.
Ως τέως Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΕΡΑΣ» επιθυμώ να σας αναφέρω τα κάτωθι:
Ο επιστολογράφος αναφέρει ότι γίνονται έργα δαπανηρά, αμφιβόλου χρηστιμότητος, ενώ παραμένουν άλλα έργα αμέσου ανάγκης.

Μεταξύ των έργων που αναφέρει ότι είναι δευτερεύοντα τοποθετεί και το έργον του Σταδίου ενώ θα έπρεπε να συνηγορήση και να επαινέση τους πρωτοστατήσαντες δια την πραγματοποίησίν του.
Ξεχνάει ο επιστολογράφος το αρχαίον ρητόν και αναφέρει «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».
Όλοι οι νέοι μας θα βρίσκουν απασχόλησιν κατά τις ελεύθερές τους ώρες εις το Γήπεδον.
Εκτός εάν ο επιστολαιογράφος εγκρίνει τους σημερινούς κινδύνους του χωριού μας που είναι η εκμάθησις του ταβλιού και της χαρτοπαιξίας.

Το έργον του Σταδίου έπρεπε να έχη γίνη αλλά που τώρα μας δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία με την κατανόησιν του Προέδρου μας και με την αμέριστον συμβουλή των κοινοτικών μας Συμβούλων ας τους βοηθήσωμεν και ημείς όσον μπορεί ο καθένας μας
Ευχαριστών, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι Τούρκοι ομιλούν ήδη περί της Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Γλέντι στην Έμπωνα με Εις Υγείαν και με Σκολ!

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον 20 Γερμανοί διευθυνταί τουριστ. γραφείων

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Μια ωραία προσπάθεια η εβδομάς τουρισμού

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ήρχισαν τώρα επειγόντως επισκευαί στο Καζούλλειον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Υπολογίζεται ότι εφέτος θα έλθουν 300.000 ξένοι οι οποίοι θα υπερβούν τας 900.000 των διανυκτερεύσεων

Φλας στο παρελθόν, 1964: Καστελλοριζιός ο ισχυρός ανήρ της Βραζιλίας