Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου ευαισθητοποιεί τους οδηγούς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου ευαισθητοποιεί τους οδηγούς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας πραγματοποίησε η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αστυνομία των Δρόμων και με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τροχαίων Ατυχημάτων και σύνθημα "Μείνε ζωντανός και σώσε ζωές..." με σκοπό να ευαισθητοποίησουν τους οδηγούς, και να ελαττώνουν ταχύτητα όταν πλησιάζουν σε μέρη που βρίσκονται παιδιά (σχολεία, παιδικές χαρές κ.λπ.).

Συγκεκριμένα, η δράση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ρόδου (Κεραμεικό), σήμερα λίγο πρίν τις 5 το απόγευμα, στη διάρκεια της οποίας μέλη της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου τοποθέτησαν ειδική σήμανση επί της Ρόδου Λίνδου και μόλις λίγα μέτρα έξω από το σχολείο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Τη συγκεκριμένη σήμανση που τοποθετήθηκε με ειδική τεχνοτροπία στον δρόμο, προμηθεύτηκε η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου από εργοστάσιο της Δανίας και η Ρόδος είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που τη χρησιμοποιεί.

Μετά το 2ο Γυμνάσιο Ρόδου, σειρά έχει το 1ο δημοτικό σχολείο Ρόδου και το Λυκειο Κρεμαστής όπου και εκεί θα τοποθετηθούν οι αντίστοιχες σημάνσεις.

Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα, μέλη της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, βρέθηκαν και στην πλατεία Κύπρου προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια στα διερχόμενα οχήματα. Μάλιστα, φρόντισαν να κάνουν την παρουσία τους αισθητή και με το παραπάνω, ντύνοντας δύο από τα μέλη τους ως "Χάρο" για τις ανάγκες ευαισθητοποίησης των οδηγών.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών