Αθωώθηκαν και οι επτά για την υπόθεση με τις κάρτες

Αθωώθηκαν και οι επτά για την υπόθεση με τις κάρτες

Αθωώθηκαν και οι επτά για την υπόθεση με τις κάρτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 677 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και οι επτά εμπλεκόμενοι στην υπόθεση που είχε εξιχνιαστεί πριν από δύο χρόνια, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, και αφορούσε τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πελατών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι δύο συνιδιοκτήτες καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης, ηλικίας 47 και 48 ετών αντίστοιχα, που φέρονταν σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί με την εξιχνίαση της υπόθεσης από την αστυνομία, να είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, και πέντε εργαζόμενους (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) στα καταστήματα των προαναφερόμενων, ηλικίας από 25 έως 49 ετών.

Ενώπιον του δικαστηρίου τόσο οι εμπλεκόμενοι όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισής τους κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Άκης Μεϊμάρης και Μάριος Μαραβέλιας όχι μόνο αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται αλλά επεσήμαναν πως πιθανότατα η όλη υπόθεση να έχει «δημιουργηθεί» από επαγγελματικούς ανταγωνιστές τους, καθώς όλοι όσοι κατήγγειλαν περιστατικά κλοπών και ληστειών (σύμφωνα και με την κατάθεση του αστυνομικού), πήραν βεβαίωση από την αστυνομία προκειμένου να εισπράξουν με αυτήν αποζημίωση στο εξωτερικό!

Τελικά το δικαστήριο απάλλαξε τους επτά από τις κατηγορίες κρίνοντάς τους αθώους.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι φέρονταν να «ελάφρυναν» τις τραπεζικές κάρτες των πελατών τους, τις οποίες έπαιρναν μαζί με τον κωδικό ασφαλείας, από τα θύματα, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση υπό την επήρεια αλκοόλ, στην οποία βρίσκονταν.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση «αποκαλύφθηκε» από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2018, στο πλαίσιο πολύμηνης και ενδελεχούς συλλογής, επεξεργασίας και αξιολόγησης των ερευνητικών δεδομένων της υπόθεσης, και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, όπως διακριβώθηκε από την έρευνα αυτή, οι κατηγορούμενοι έχοντας συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με αρχηγούς τους δύο συνιδιοκτήτες, μέλη εργαζομένους και σερβιτόρες, προέβαιναν στην εκμετάλλευση πελατών-θαμώνων καταστημάτων νυκτερινής διασκέδασης, οι οποίοι είχαν μειωμένη αντίληψη λόγω κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών και τους αφαιρούσαν τραπεζικές κάρτες.

Στη συνέχεια, αφού τους είχαν αποσπάσει με δόλιο τρόπο τους κωδικούς των αφαιρεθέντων καρτών, πραγματοποιούσαν οικονομικές συναλλαγές, χρεώσεις ή αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά είκοσι περιπτώσεις αφαίρεσης χρημάτων και αντικειμένων, με τη μορφή της κλοπής και της ληστείας.
Ως προς τις περιπτώσεις αυτές, τρεις διαπράχθηκαν το καλοκαίρι του 2017 ενώ οι υπόλοιπες από το Μάιο έως αρχές Αυγούστου του 2018.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
• 3 μηχανήματα “POS”
• Φιαλίδιο με υγρό άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 36 γραμμαρίων
• Καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εσωτερικού χώρου καταστήματος
• Το χρηματικό ποσό των 7.531 ευρώ

Οι συλληφθέντες, προσήχθησαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και αφού τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.
Απολογούμενοι και οι επτά συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα στους δύο συνιδιοκτήτες καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης (δηλαδή στον 47χρονο και στον 49χρονο), επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Στους υπόλοιπους πέντε εργαζόμενους στα καταστήματα των προαναφερόμενων, ηλικίας από 25 έως 49 ετών, επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»