Ρόδος: Φυλάκιση 42 ετών σε 33χρονο μετά από ποινική διαπραγμάτευση

Ρόδος: Φυλάκιση 42 ετών σε 33χρονο μετά από ποινική διαπραγμάτευση

Ρόδος: Φυλάκιση 42 ετών σε 33χρονο μετά από ποινική διαπραγμάτευση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5267 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 42 ετών και δύο μηνών επιβλήθηκε μετά από ποινική διαπραγμάτευση από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 33χρονο Τούρκο για τη μεταφορά 20 αλλοδαπών από τα γειτονικά παράλια στη νησίδα Νίμο της Σύμης.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών για κάθε μεταφερόμενο (για την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς κατά συρροή και εκ κερδοσκοπία), ποινή φυλάκισης δύο μηνών για την παράνομη είσοδο και ποινή φυλάκισης δύο μηνών για την παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου και φυσιγγίων, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη για την κατηγορία της κατοχής κυνηγετικού όπλου που τον βάραινε.

Δηλαδή κατά συγχώνευση, συνολική ποινή φυλάκισης 42 ετών και 2 μηνών από την οποία θα εκτίσει τα οχτώ έτη.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 33χρονο παραστάθηκε ο κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης.

Η σύλληψη του 33χρονου έγινε το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 όταν στις 9 παρά 20 το πρωί, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ένα αλιευτικό σκάφος σημαίας Τουρκίας με το όνομα “YADIGAR DOGAN”.

Στο σκάφος, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έγινε, επέβαινε σημαντικός αριθμός επιβατών.
Το σκάφος του Λιμενικού επιχείρησε να προσεγγίσει το αλιευτικό όμως ο 33χρονος κυβερνήτης του προσπάθησε να διαφύγει κατευθυνόμενος προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Τελικά το πλωτό σκάφος του Λιμενικού κατάφερε να ακινητοποιήσει το αλιευτικό και όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν 20 άτομα από Συρία, Κουβέιτ, Αίγυπτο και Τουρκία, τα οποία είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας. Επίσης μέσα στο αλιευτικό οι Λιμενικοί εντόπισαν μία καραμπίνα και 22 φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι προανακριτικά οι μεταφερόμενοι δήλωσαν πως κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ έκαστος για αυτό τους το ταξίδι, ενώ αναγνώρισαν τον 33χρονο Τούρκο ως τον κυβερνήτη του σκάφους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο