Γυρίσματα 20 ημερών στη Ρόδο για την ταινία «Νύχτες στο Μίρα-Μάρε»

Γυρίσματα 20 ημερών στη Ρόδο για την ταινία «Νύχτες στο Μίρα-Μάρε»

Γυρίσματα 20 ημερών στη Ρόδο για την ταινία «Νύχτες στο Μίρα-Μάρε»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2658 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2842

ΩΣ ΕΔΗΛΩΣΕΝ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ κ. ΛΑΣΚΟΣ

ΕΠΙ 20 ΗΜΕΡΑΣ ΘΑ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΣΚΗΝΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ ΜΙΡΑ-ΜΑΡΕ»
ΠΟΙΟΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ

Χθές το μεσημέρι είδαμε στο «Ροδίνι» τον βετεράνο Έλληνα σκηνοθέτη Ορέστη Λάσκο περιτριγυρισμένο από ολόκληρο συνεργείον να αναπαύεται για λίγο από το φόρτο της εργασίας του. Ο κ. Λάσκος ο οποίος ως γνωστόν γυρίζει εις Ρόδον την ταινίαν «Νύχτες στο Μίρα-Μάρε» εις σχετικάς ερωτήσεις μάς εδήλωσε τα εξής:


- To γύρισμα της ταινίας «Νύχτες στο Μίρα-Μάρε εις Ρόδον θα διαρκέση επί είκοσι ημέρας. Σκηνές της εν λόγω ταινίας θα γυρισθούν, κυρίως εις το Μίρα-Μάρε όπου και εκτυλίσσεται η όλη υπόθεσις, εις το Ροδίνι, εις την Λίνδο, Μύλους και εις άλλα αξιοθέατα της Ρόδου. Βλέπετε η Ρόδος είναι το πλέον κατάλληλο μέρος διά το γύρισμα ταινιών, καθ’ ότι έχει ωραία φύση, η οποία είναι απαραίτητη, διά τα περισσότερα φιλμ.

Εις ερώτησιν ποιοί ηθοποιοί μετέχουν εις την ταινίαν ο κ. Λάσκος μάς είπε:
- H Σμαρούλα Γιούλη, Ντέπυ Μαρτίνη, Μιχαήλ Νικολινάκος, Κ. Κέρδης και Σ. Σαπουντζάκη. Επίσης η μις «Ελλάς» 1960 Π. Γεραλέξη και τρεις νέοι τους οποίους λανσάρω διά πρώτην φοράν, τους Κ. Πρέκα, Ν. Ψάλτη και Ευάγγ. Βουλγαρίδη.

• Ποιές ταινίες έχετε σκηνοθετήση;
- Tην «Άγνωστη», «Ωραία του Πέραν», «Γερακίνα», «Φτωχόπαιδα», «Μακρυά από τον κόσμο», «Σαρακατσάνισσα», «Αντίο ζωή», κ.ά.
• Ποιά είναι η καλύτερη ταινία της καριέρας σας;
- H καλυτέρα μου ταινία είναι ο «Δάφνης και η Χλόη» την οποίαν εσκηνοθέτησα εις ηλικίαν 20 ετών.

Εις ερώτησιν ποία η γνώμη του διά τον Ελληνικό κινηματογράφο ο κ. Λάσκος μάς είπεν ότι ούτος προοδεύει αλματωδώς και μάλιστα πολλές Ελληνικές ταινίες υπερέχουν των ξένων.

Εις την τελευταίαν μας ερώτησιν, καθ’ ότι εντός ολίγου θα ήρχιζεν η λήψις ωρισμένων σκηνών, ο κ. Λάσκος μάς είπε ότι αι εντυπώσεις του διά την Ρόδον είναι άρισται. Η νήσος είναι ένα κόμμάτι του Παραδείσου εις την Γην.
ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΤΕΣ

ΑΥΡΙΟΝ ΑΙ ΕΟΡΤΑΙ ΕΙΣ ΛΕΡΟΝ
Σήμερον διά του ατμοπλοίου της γραμμής αναχωρούν εις Λέρον ο Νομαρχών κ. Βόνδας, ο Α.Δ. Χ.Δ. κ. Τάγαρης, ο Δήμαρχος Ρόδου, ο Κ. Λιμενάρχης Πλωτάρχης Γελαδάκης προκειμένου να μετάσχουν των αυριανών τελετών επί τη επετείω της καταβυθίσεως του Αντιτορπιλλικού «Βασίλισσα Όλγα» κατά τον Β’ Παγκόσμιον Πόλεμον.

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Από αύριον εις άπαντα τα Σχολεία Μέσης και Ανωτέρας θα αρχίσουν αι διδασκαλίαι της νέας Σχολικής περιόδου 1960-61. Αύριον θα λάβουν χώραν εις άπαντα τα σχολεία αγιασμοί και σχετικαί ομιλίαι παρουσία των αρχών και των μαθητών.

ΗΡΧΙΣΑΝ ΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΝ
Χθες ήρχισαν αι εγγραφαί εις το Νυκτερινόν Γυμνάσιον Ρόδου. Αύται θα περατωθούν αύριον την εσπέραν. Εν τω μεταξύ υπό των αρμοδίων μελετάται σοβαρώς το θέμα της ενισχύσεως του Νυκτερινού Γυμνασίου ούτως ώστε τούτο να λειτουργήση εφέτος ανελλειπώς. Εξ άλλου μέχρι της χθες ουδεμία απόφασις είχε ληφθή υπό του Δήμου σχετικώς με το θέμα της ενισχύσεως της Οικοκυρικής Σχολής προς τον σκοπόν όπως λειτουργήση εντός αυτής οικοτροφείον δι’ απόρους νεάνιδας. Πάντως θα λειτουργήση οικοτροφείον δια 70 περίπου μαθητρίας, οι οποίαι εξεδήλωσαν σχετικόν ενδιαφέρον.

ΑΦΙΞΙΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΟΥ
Χθές διά Λιβανικού αεροπλάνου αφίκετο εις Ρόδον ο εις Λίβανον Πρεσβευτής της Ισπανίας κ. Αλφόζο. Ο κ. Αλφόζο κατέλυσεν εις το ξενοδοχείον «Μίρα-Μάρε» θα παραμείνη δε ενταύθα επί τετραήμερον δι’ ανάπαυσιν. Επίσης αφίκετο ο Γ. Γραμματεύς της εις Λίβανον Ιταλικής Πρεσβείας κ. Ντρούνο.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...