Γυρίσματα της ταινίας «Απολύτρωση» στη Ρόδο

Γυρίσματα της ταινίας «Απολύτρωση» στη Ρόδο

Γυρίσματα της ταινίας «Απολύτρωση» στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2844

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ «ΓΥΡΙΣΜΑ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΗ»

Εντός της εβδομάδος αρχίζει εις Ρόδον το «γύρισμα» σκηνών της νέας ελληνικής ταινίας «Απολύτρωση» βασισμένης εις μυθιστόρημα του κ. Πατρονικόλα και με σενάριο των κυρίων Μάτσα και Ασημακοπούλου. Σκηνοθέτης της εν λόγω ταινίας είναι ο κ. Ανδρίτσος. Εις την ταινίαν αυτήν θα πρωταγωνιστήσουν η Μιράντα Κουνελάκη, η Λορέλλα ντί Λούκα, ο Σπύρος Φωκάς και ο Κώστας Κούρτης, παραγωγός δε είναι ο κ. Πατρονικόλας.

Η ΕΠΕΚΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Προχθές ανεχώρησεν εις Αθήνας ο Πρόεδρος των Αρτοποιών Ρόδου κ. Στ. Παπαντωνίου προκειμένου να μετάσχη του συνερχομένου εκεί Πανελληνίου συνεδρίου των Αρτοποιών. Ο κ. Παπαντωνίου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτύξη το θέμα της επεκτάσεως εις τον Νομόν Δωδεκανήσου του Ταμείου Συντάξεως Αρτοποιών.

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Ως ανεκοινώθη, από του πρώτου δεκαημέρου προσεχούς μηνός θα αρχίση υπό του Σχολιάτρου της Επαρχίας Ρόδου η ιατρική εξέτασις των μαθητών των πρώτων τάξεων των Σχολείων Στοιχειωδούς Εκπαιδεύσεως. Πιστεύεται ότι συνολικώς θα εξετασθούν άνω των δύο χιλιάδων μαθηταί.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ-ΚΡΗΤΗΣ
Αφίκετο εις Ρόδον δια του αεροπλάνου της γραμμής ο Γ. Γραμματεύς της Συνομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Ελλάδος κ. Νίκος Παπαντωνίου. Ο κ. Παπαντωνίου προχθές ήλθεν εις επαφάς μετά του Προέδρου των Εφέδρων Δωδεκανήσου κ. Πολίτη και των υπευθύνων, Ηρακλείου Λασιθείου και Αγ. Νικολάου μετά των οποίων συνεζητήθη το θέμα της ιδρύσεως Συνομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Δωδεκανήσου-Κρήτης.

ΑΦΙΚΕΤΟ Ο κ. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ
Προχθές κατέπλευσεν εις τον λιμένα μας η θαλαμηγός του εφοπλιστού κ. Γουλανδρή της οποίας επέβαινον ο ίδιος και άλλα μέλη της οικογενείας του. Η εν λόγω θαλαμηγός απέπλευσε δια Λίνδον.

ΟΙ ΑΡΚΕΙΟΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΥΔΑΤΟΣ
Η Υποδιοίκησις Χωροφυλακής Πάτμου δια σήματός της προς την Νομαρχίαν Δωδεκανήσου ανέφερε ότι η υφισταμένη ποσότης ύδατος εις τας δεξαμενάς των νήσων Αρκειών επαρκεί μόνον μέχρι του δευτέρου δεκαημέρου του Οκτωβρίου.
Προς τούτο εζητήθη όπως αποσταλή υδροφόρον πλοίον δια την μεταφοράν ύδατος.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΡΕΑ
Ως ανεκοινώθη τα μαθήματα εις τας Τεχνικάς Σχολάς του «Νιρέως» θα αρχίσουν την 1ην Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ ανεκοινώθη ότι εις τον δεύτερον όροφον νεοανεγερθέντος κτιρίου εντός των σχολών αίθουσαι του θα διαμορφωθούν προς ψυχαγωγίαν, προβολών και διδασκαλίας. Επίσης ο πρώτος όροφος θα διαμορφωθή εις υπόστεγον δια τα λεωφορεία και συνεργεία του ΡΟΔΑ.

ΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟΝ
Ως ανεκοινώθη ήρχισαν αι εργασίαι πλακοστρώσεως του χώρου ο οποίος ευρίσκεται μεταξύ της κεντρικής θύρας του Εθνικού Σταδίου και της εξέδρας των επισήμων. Ως γνωστόν εις το κέντρο του εν λόγω χώρου θα κατασκευασθή μοντέρνο συντριβάνι.

ΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΑΙ
Κατά το παρελθόν πενθήμερον εισήχθησαν εις Ρόδον 1.500 χιλιόγραμμα ιχθύων, 225 τόννοι μελάσσης, 30 τόννοι καρπουζίων, 10 τόννοι πεπονίων και 120 σφάγεια.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...