Απλήρωτοι επί τρεις μήνες παραμένουν οι 110 αρχαιοφύλακες

Απλήρωτοι επί τρεις μήνες  παραμένουν οι 110 αρχαιοφύλακες

Απλήρωτοι επί τρεις μήνες παραμένουν οι 110 αρχαιοφύλακες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2776 ΦΟΡΕΣ

Ούτε... για βενζίνη δεν έχουν οι άνθρωποι για να πάνε στη δουλειά!

Τους τρεις μήνες συμπληρώνουν απλήρωτοι οι 110 αρχαιοφύλακες της περιοχής μας, με αποτέλεσμα αρκετοί εξ αυτών να μην έχουν χρήματα ούτε για τη βενζίνη για να πάνε στις δουλειές τους, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους!

Σε απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση έχει μετατραπεί η χαρά που ένιωσαν στα μέσα Ιουνίου, οι 110 συμπολίτες μας οι οποίοι με δεδομένη την κατάσταση που επικρατούσε λόγω πανδημίας και στη χώρα μας, επελέγησαν να δουλέψουν ως αρχαιοφύλακες στο νησί μας.
Και αυτό διότι μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες, και οι ίδιοι εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους, εντούτοις, δεν έχουν πάρει ούτε … ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», φέτος για πρώτη φορά έχει αλλάξει η διαδικασία και έχει ενεργοποιηθεί ο νόμος του επιτελικού κράτους.

Αυτό σημαίνει ότι πριν την προκήρυξη για την πρόσληψη των αρχαιοφυλάκων, θα έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένες διαδικασίες από τον ειδικό γραμματέα που έχει οριστεί από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά με τις πληρωμές των υπαλλήλων που επρόκειτο να προσληφθούν. Ωστόσο οι διαδικασίες αυτές δεν έγιναν, η προκήρυξη «βγήκε» και ολοκληρώθηκε κανονικά, οι άνθρωποι πήγαν στις δουλειές τους και ήρθε η ώρα να πληρωθούν. Όταν διαπιστώθηκε ότι οι διαδικασίες εκκρεμούσαν, διενεργήθηκαν από τις τοπικές υπηρεσίες, όμως η εκκαθαρίστρια υπηρεσία δεν αποδέχεται τη διαδικασία που έχει γίνει από άλλον πλην του ειδικού γραμματέα, την θεωρεί μη νόμιμη και έτσι δεν δίδει το «πράσινο» φως για την καταβολή των μισθών των 110 εργαζομένων!

Και επειδή όποιος μπλέξει με τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας στη χώρα μας δύσκολα βγάζει άκρη, και στην περίπτωση αυτή η λύση δεν έχει ακόμη βρεθεί παρά το γεγονός ότι για το όλο θέμα έχει επιληφθεί προσωπικά και η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού.
Μάλιστα βάσει των ίδιων πληροφοριών, η κα Υπουργός έχει υπογράψει και τα σχετικά έγγραφα για την πληρωμή αυτών των ανθρώπων, όμως και πάλι η ΔΥΕΕ δεν αποδέχεται τη διαδικασία καθώς σύμφωνα με τα όσα ισχύουν θα πρέπει να υπογράψει ο ειδικός γραμματέας και όχι η Υπουργός!
Αξίζει δε να σημειωθεί πως η περιοχή μας δεν είναι η μοναδική που αντιμετωπίζει πρόβλημα καταβολής μισθών στους αρχαιοφύλακες, αλλά υπάρχουν και άλλες στη χώρα μας. Πάντως ότι και αν έχει γίνει έως τώρα το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: οι 110 αρχαιοφύλακες παραμένουν απλήρωτοι και ουδείς γνωρίζει ή μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα πάρουν τα χρήματα τους! Το γεγονός αυτό έχει φέρει αρκετούς εργαζόμενους σε δύσκολη οικονομικά κατάσταση, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ορισμένοι δε ούτε στις βασικές όπως για παράδειγμα το να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησής τους για να πάνε στις δουλειές τους αφού υπάρχουν και αυτοί που απασχολούνται σε απομακρυσμένα από την πόλη μνημεία (π.χ. Λίνδο κ.α.)

Η ενημέρωση των βουλευτών και το μηδενικό αποτέλεσμα
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες της «Ροδιακής», οι εργαζόμενοι έχουν αποστείλει μέχρι και e mail σε όλους τους βουλευτές του νομού μας, με το οποίο αφενός τους ενημέρωσαν για το πρόβλημα που υπάρχει με τη μισθοδοσία τους και αφετέρου τους ζητούν να παρέμβουν έτσι ώστε ακόμη και μέσω του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών (ή με όποιον άλλο τρόπο) να επιλυθεί. Ωστόσο μέχρι σήμερα καμία απάντηση δεν έχουν πάρει αλλά ούτε και θετική εξέλιξη επί του θέματος έχει υπάρξει. Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομικά κατάσταση την οποία όλοι διανύουν εξαιτίας της πανδημίας και το lockdown που έγινε στη χώρα μας τους μήνες της Άνοιξης, είναι σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους να πάρουν τα δεδουλευμένα τους όσο το δυνατόν συντομότερα και σίγουρα προτού ολοκληρωθεί η σύμβασή τους, δηλαδή στο τέλος Δεκεμβρίου!

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου