Αναζητείται εργολάβος για την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στο νησί της Ρόδου

Αναζητείται εργολάβος για την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στο νησί της Ρόδου

Αναζητείται εργολάβος για την κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1143 ΦΟΡΕΣ

Προκήρυξε διαγωνισμό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Στην κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται σε αιγιαλό-παραλία, σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στο νησί της Ρόδου, πρόκειται να προχωρήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Η κατεδάφιση αφορά αυθαίρετα για τα οποία έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα ή αποφάσεις κατεδάφισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κτίσματα αυτά είναι αρκετά. Στο πλαίσιο εκτέλεσης της απόφασης η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου αναζητεί εργολάβο, έχοντας προϋπολογίσει τις εργασίες σε 935.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ο διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί από τη διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Η Αναλυτική Διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί σύμφωνα με την υπ’ αρ.: 127/2017 Απόφαση της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. (ΦΕΚ 4534/Β/21-12-2017) για την έκδοση πρότυπου τεύχους διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης έργου κάτω των ορίων του Ν.4412/2016. 2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν τα συμβατικά τεύχη διαγωνισμού αποκλειστικά ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. (www.promitheus.gov.gr) με Α/Α συστήματος 92789 και της ΑΔ Αιγαίου (www.apdaigaiou.gov.gr) και να υποβάλλουν προσφορές έως και την 10-11-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται η 10:00 π.μ. Πληροφορίες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 π.μ.– 2:00 μ.μ) από τη Διεύθυνση Τεχνικού έλεγχου της ΑΔ Αιγαίου, τηλέφωνο 2132026839 FAX 2104291264, αρμόδιοι υπάλληλοι Λ. Χριστούλης – Δ. Καναβός.

Η ανοιχτή διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 17-11-2020 ημέρα Τρίτη και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 11:00 π.μ. με το άνοιγμα των προσφορών από αρμόδια επιτροπή που θα κληρωθεί από το υποσύστημα ΜΗΜΕΔ. Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2.(α) του ν. 4412/2016. Για τις απολογιστικές δαπάνες η οικονομική προσφορά θα συμπληρωθεί σύμφωνα με εφαρμογή μειοδοσίας στο ποσοστό γενικών εξόδων και οφέλους για την εκτέλεση απολογιστικών εργασιών.

3. Δικαιούμενοι συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης σύμβασης:
3.1 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δραστηριοποιούνται σε έργα κατηγορίας Οικοδομικών, ή ενώσεις αυτών, και που είναι εγκατεστημένα σε: α) σε κράτος-μέλος της ένωσης, β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ’ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

3.2 Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης.

3.3 Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και της παρ. 1 (ε) του άρθρου 76 του ν.4412/2016. Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (πχ κοινοπραξία).

4. Η εγγύηση για την συμμετοχή στον διαγωνισμό ορίζεται σε δεκαπέντε χιλιάδες και ογδόντα (15.080,00) ευρώ και ισχύ όχι μικρότερης των εννέα (9) μηνών και τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, δηλαδή πρέπει να είναι σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι 13-12-2020. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι εννέα (9) μήνες.

5. Το έργο είναι ενταγμένο στο Χ.Π Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2019 του ΝΠΔΔ Πράσινο Ταμείο του ΑΠ3 - Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου για ποσό 935.000,00€ συμπ. Φ.Π.Α. και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται στα έργα αυτά.

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια