Δωδεκανήσιος ποιητής τιμήθηκε με πανελλήνιο βραβείο

Δωδεκανήσιος ποιητής τιμήθηκε με πανελλήνιο βραβείο

Δωδεκανήσιος ποιητής τιμήθηκε με πανελλήνιο βραβείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 206 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 4 Οκτωβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2849

Ο κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΣΥΝΕΙΡΓΑΣΘΗ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ

Σήμερον την πρωίαν αναχωρεί εις Αθήνας ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κωτιάδης, προκειμένου να μετάσχη των εργασιών της Επιτροπής Εξουσιοδοτήσεως. Χθες το εσπέρας ο κ. Κωτιάδης είχε συνεργασίαν με την διοίκησιν του ΕΒΕΔ εν σχέσει προς το θέμα της Ιδρύσεως Καζίνου εις Ρόδον.
Ο κ. Κωτιάδης θα επανέλθη εις Ρόδον την προσεχή Παρασκευήν.


Η ΚΑΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΗ ΤΟΝ ΩΝΑΣΗΝ
ΠΑΡΙΣΙ, 8. Η Μαρία Κάλλας εις ραδιοτηλεφωνικήν συνέντευξίν της προς το Γαλλικόν Πρακτορείον από της θαλαμηγού «Χριστίνα» ανέφερεν ότι δεν θα νυμφευθή μετά του εφοπλιστού κ. Ωνάση. Η «Χρισττίνα» ευρίσκεται εις τας ελληνικάς θάλασσας.


AΠΟ ΣΗΜΕΡΟΝ ΜΕΧΡΙ TΙΣ 17 ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ 4 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΝ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟΝ

Τέσσερα σκάφη του Έκτου Στόλου αναμένονται να καταπλεύσουν από σήμερον μέχρι της 17ης τρέχοντος εις Ρόδον.
Ούτω, σήμερον αναμένεται να καταπλεύση εις τα ροδιακά ύδατα ένα φορτηγόν σκάφος του Έκτου Αμερικανικού Στόλου, δι’ εικοσιτετράωρον παραμονήν.

ΤΟ «ΝΤΕΜΟΪΝΣ»
Την προσεχή Παρασκευήν αναμένεται να καταπλεύση εις τα ροδιακά ύδατα η ναυαρχίς του Έκτου Αμερικανικού στόλου Μεσογείου καταδρομικόν «Ντεμόινς», του οποίου επιβαίνει ο Αρχηγός του Στόλου ναύαρχος Άντερσον. Το «Ντεμόινς» θα παραμείνη, ενταύθα επί 24ωρον, εν συνεχεία δε θα αποπλεύση δι’ ανοικτήν θάλασσαν.
Εξ’ άλλου εγνώσθη ότι την 15ην τρέχοντος θα καταπλεύση ένα σκάφος και την 17ην έτερον, αμφότερα δε θα παραμείνουν επί μίαν ημέραν.

Πάντως κατ’ ανεπιβεβαιώτου, πληροφορίας, ενδεχομένως τα εν λόγω σκάφη θα παρατείνουν την εις Ρόδον παραμονήν των.
Εξ άλλου την 14ην Νοεμβρίου θα ευρίσκεται εις «Ρόδον ο Ναύαρχος Μπράουν ο οποίος θα είναι ο «κουμπάρες» νεανίδων τας οποίας προικίζει ο λαός της Ρόδου.

7 ΒΡΑΒΕΙΑ Θ’ ΑΠΟΝΕΜΩΝΤΑΙ ΚΑΤ’ ΕΤΟΣ ΕΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΖΟΥΛΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΧΘΕΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Χθες την πρωίαν ο Νομαρχών διευθυντής της Νομαρχίας κ. Βόνδας παρέστη εις τον αγιασμόν, ο οποίος έλαβε χώραν επί τη ενάρξει των μαθημάτων εις το Καζούλλειον Γυμνάσιον Θηλέων.
Εις την τελετήν παρέστησαν επίσης ο βουλευτής κ. Κωτιάδης, ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης, ο επιθεωρητής κ. Πασάς και άλλοι επίσημοι. Μετά τον αγιασμόν, ο οποίος ετελέσθη υπό του Μητροπολίτου, ωμίλησεν η γυμνασιάρχης Κα Βολιανίτου. Εν συνεχεία δε ανηγγέλθει ότι η Επιτροπή του Σχολείου θ’ απονέμη 7 βραβεία εις μαθητρίας κατ’ έτος.


ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΤΙΜΗΘΗ ΜΕ Β. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ ΒΡΑΒΕΙΟΝ Κ.ΛΠ.
Δωδεκανήσιος ποιητής, ο εκ Κω καταγόμενος κ. Αλέξης Ζερβάνος, ετιμήθη με το Β’ βραβείον ποιήσεως του 1960, εις τον διαγωνισμόν της ΧΑΝ και ΧΕΝ Αθηνών. Σχετικόν δίπλωμα μετά χρηματικού επάθλου απονεμήθη εις τον Κώον ποιητήν. Κατά την διάρκειαν ειδικής τελετής ο Πρόεδρος της Επιτροπής λογοτέχνης κ. Παπατσώνης, ηυχήθη εις τον κ. Ζερβάνον πολλάς επιτυχίας, ανεφέρθη δε με επαινετικά σχόλια εις τα βραβευθέντα ποιήματα της συλλογής «Ώρα δωδεκάτη», τα οποία έχουν τους τίτλους «Άφωνη μουσική» και «Το κορίτσι που έκλαιγε».

Τα βραβευθέντα ποιήματα εδημοσιεύθησαν ήδη εις τα γνωστά λογοτεχνικά περιοδικά «Νέα Εστία» και «Νέα Πορεία», ενώ παραλλήλως αφιερώθη ειδική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Ενόπλων δυνάμεων εις το έργον του Κώου ποιητού.

Εν των μεταξύ εγνώσθη ότι η συλλογή «Ώρα δωδεκάτη» θα κυκλοφορήση τον προσεχή μήνα και αναμένεται με ιδιαίτερον ενδιαφέρον από τους λογοτεχνικούς κύκλους.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...