Αναζητείται χώρος για το κοιμητήριο των ζώων

Αναζητείται χώρος για το κοιμητήριο των ζώων

Αναζητείται χώρος για το κοιμητήριο των ζώων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 801 ΦΟΡΕΣ

Πάρθηκε σχετική απόφαση από το τοπικό συμβούλιο Ρόδου

Για διάφορα θέματα έλαβε αποφάσεις και γνωμοδότησε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, κατά τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Παρασκευής, η οποία ήταν εξ αναβολής.

Το Συμβούλιο, που συνεδρίασε παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού κ. Κώστα Ταρασλιά, έλαβε μία καταρχήν απόφαση, εκφράζοντας θετική γνώμη για την εύρεση χώρου για τη δημιουργία Κοιμητηρίου για τα ζώα συντροφιάς, κάτι που δεν υπάρχει στην πόλη και το νησί.

Στην εισήγησή της, η Πρόεδρος, κα Μάνθα Ζιώγου είπε ότι παρ’ όλο που υπάρχουν πολλές ανάγκες για τα αδέσποτα, ωστόσο και λείπει ένας τέτοιος χώρος για να μην αναγκάζονται οι συμπολίτες μας να θάβουν τα ζώα συντροφιάς τους σε διάφορα σημεία. Έτσι, πρότεινε να πάρουν μία καταρχήν απόφαση και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες να βρεθεί ένας χώρος ταφής για τα οικόσιτα.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την άποψή τους με κάποιους συμβούλους να προτείνουν το χώρο του κυνοκομείου επειδή χρηματοδοτείται από τον Δήμο και θα είναι πιο εύκολη η διαδικασία. Ωστόσο η Πρόεδρος εμφανίστηκε διστακτική επειδή, όπως είπε, αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του μεγάλου αριθμού ζώων που φιλοξενεί και έχει πολλές ανάγκες. Είπε, ακόμη, ότι μετά την καταρχήν απόφαση θα ξεκινήσουν τη διερεύνηση για το χώρο.
Τελικά, το η πρόταση εγκρίθηκε από το Συμβούλιο.

Ένταση
Νωρίτερα, στην αρχή της συνεδρίασης, είχαν ανέβει οι τόνοι λόγω του θέματος που βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη για επανεξέταση της «γνωμοδότησης περί έγκρισης χωροθέτησης γλυπτού αφιερωμένου στον πρώτο περίπλου της γης πριν από 500 χρόνια και στους Έλληνες ναυτικούς που συμμετείχαν στην αποστολή».

Όπως είχαν κάνει γνωστό και με σχετική επιστολή τους, τα μέλη της πλειοψηφίας που συμμετέχουν στο Συμβούλιο απείχαν από το συγκεκριμένο θέμα επειδή ήρθε ετεροχρονισμένα, δεν ζητήθηκε δηλαδή πρώτα από την Κοινότητα να γνωμοδοτήσει.

Μάλιστα, προς στιγμήν ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Μπελιγράδη και του Προεδρείου επειδή τον διέκοπταν και ο ίδιος θεώρησε ότι δεν τον άφηναν να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του.

Σημειώνεται ότι για αρκετή ώρα τοποθετήθηκε επί του θέματος αυτού ο κ. Ταρασλιάς, ο οποίος εξήγησε ότι δεν υπήρξε υπαιτιότητα δική τους αφού αρχικά η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης είχε προτείνει άλλη θέση η οποία, αρκετά αργότερα, τους γνωστοποιήθηκε ότι δεν έγινε δεκτή από την αρχαιολογία.
Τελικά, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Ο Αντιδήμαρχος, ακόμη, πρότεινε να τίθενται με σοβαρότητα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της πόλης η οποία έχει μείνει πολύ πίσω, όπως είπε, και ζήτησε τη συμπαράσταση όλων για την φροντίδα της εικόνας της. Είπε, ακόμη, ότι τα μαράσια μαζί με τη Μεσαιωνική Πόλη και το κέντρο είναι ο μεγάλος αστικός πλούτος μας.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών