Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 43χρονου από τ’ Αφάντου

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 43χρονου από τ’ Αφάντου

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 43χρονου από τ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12649 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον 19χρονο οδηγό και παραπέμπεται στο στρατοδικείο

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες στις 5 το απόγευμα φίλοι και συγγενείς στον 43χρονο Γιάννη Συμιακό πατέρα δύο μικρών παιδιών, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε πρόωρα, όταν το βράδυ του Σαββάτου βγήκε από το σπίτι του στην περιοχή Αφάντου, στην προσπάθειά του να βοηθήσει οδηγό οχήματος που είχε εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό έπειτα από τροχαίο ατύχημα!

Μία ημέρα νωρίτερα, ο άτυχος Γιάννης, ο οποίος αποτελούσε υπόδειγμα οικογενειάρχη αλλά και αγαπητού ανθρώπου στην τοπική κοινωνία, είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του με τη σύζυγό του, τα παιδιά του, φίλους και συγγενείς στο σπίτι του.

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τη νέα τραγωδία που βρήκε το νησί της Ρόδου, με τον άδικο θάνατο ανθρώπου που έσπευσε μαζί με άλλους συμπολίτες μας να συμπαρασταθεί στην 29χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που έχασε τον έλεγχο και βρήκε εκτός της πορείας της.

Το χρονικό της τραγωδίας
Όλα ξεκίνησαν μετά τις 10 και 20 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, που κινούνταν επί της Ρόδου - Λίνδου, ανάμεσα στ’ Αφάντου και τα Κολύμπια, με οδηγό μια 29χρονη, χτύπησε στη χαμηλή διαχωριστική νησίδα και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο άτυχος Αφαντενός, διέμενε λίγα μέτρα παραπέρα. Ακούγοντας τον θόρυβο από το τροχαίο, μαζί με άλλους γείτονες και διερχόμενους οδηγούς, έσπευσαν στο σημείο να βοηθήσουν.
Παράλληλα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Την ώρα που προσπαθούσαν ν' απεγκλωβίσουν την οδηγό μέσα από το όχημα, ένα άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο, που κινούνταν επί της Ρόδου - Λίνδου, με οδηγό έναν 19χρονο από τον Αρχάγγελο, έπεσε με σφοδρότητα πάνω στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, παρασύροντας έτσι όλους όσους βρίσκονταν στο σημείο.
Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα και να ξεψυχήσει λίγη ώρα αργότερα ο 43χρονος Γιάννης Συμιακός.

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τραυματίστηκαν επίσης:
Η οδηγός του πρώτου οχήματος, 29 ετών, μια γυναίκα 44 ετών και δύο ακόμα άνδρες ηλικίας 23 και 24 ετών αντίστοιχα οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δύο από αυτούς ήταν σοβαρότερα, αλλά εκτός κινδύνου.

Ο άτυχος Αφαντενός ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών. Ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος στην τοπική κοινωνία κι ένας άξιος οικογενειάρχης. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος.

Τα ακριβή αίτια της νέας τραγωδίας στην άσφαλτο, εξετάζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Τροχαίας Ρόδου. Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, που ευθύνεται για την τραγωδία, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το νοσοκομείο της Ρόδου, συνελήφθη και κρατείται από τους αστυνομικούς προκειμένου να παραπεμφθεί αύριο στον Εισαγγελέα Ρόδου.

Η ποινική δίωξη και η παραπομπή στη δικαιοσύνη του 19χρονου οδηγού
Μετά τη σύλληψη του 19χρονου οδηγού του αυτοκινήτου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε να προσαχθεί στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών, καθώς εκτελεί τη στρατιωτική του θητεία.

Έτσι χθες το πρωί συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Μανώλη Βλάχο, ο 19χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.

Ο 19χρονος κρατείται προκειμένου σήμερα να απολογηθεί στον αρμόδιο ανακριτή του Στρατοδικείου για τα όσα του καταλογίζονται.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 19χρονος ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης, δεν αποδέχεται την κατηγορία που του έχει επιβληθεί, κάτι που αναμένεται να επισημάνει και σήμερα κατά την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», στο όχημα μαζί με τον νεαρό οδηγό βρισκόταν και ένα ακόμα άτομο από το οποίο δεν έχει ληφθεί κατάθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.

Επίσης ο 19χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι και οι δύο λωρίδες ήταν «κλειστές», η μία με το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο και η δεύτερη με τον κόσμο που είχε προστρέξει για βοήθεια με αποτέλεσμα όταν αντιλήφθηκε όλο αυτό, προτίμησε να προσκρούσει επάνω στο κράσπεδο με σκοπό να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ακόμη και αν αυτό θα μπορούσε να επιφέρει το δικό του τραυματισμό. Ωστόσο το όχημά του εκτροχιάστηκε και έπεσε επάνω στους ανθρώπους που βρίσκονταν στον τόπο του άλλου δυστυχήματος!

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο δικηγόρος του 19χρονου κ. Μανώλης Βλάχος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «βασικός υπαίτιος που θα στραφούν σε βάρος του είναι η οδηγός του αυτοκινήτου που ντελαπάρισε μόνη της και αυτό θα αποδειχτεί από τη διαδικασία».

Ο κ. Βλάχος εξέφρασε για λογαριασμό της οικογένειας του πελάτη του αλλά και του ιδίου του 19χρονου «τη συμπαράσταση και τη θλίψη στην οικογένεια του ανθρώπου που χάθηκε αλλά και στους τραυματισθέντες και μόλις ο 19χρονος μπορέσει, θα επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους για να τους συμπαρασταθεί όπως μπορεί».

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία