Σε αναμονή ξενοδόχοι και πράκτορες στη Ρόδο για τις στάσεις εργασίας

Σε αναμονή ξενοδόχοι και πράκτορες στη Ρόδο για τις στάσεις εργασίας

Σε αναμονή ξενοδόχοι και πράκτορες στη Ρόδο για τις στάσεις εργασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 597 ΦΟΡΕΣ

Εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκονται πράκτορες και ξενοδόχοι στη Ρόδο μετά τις δύο διαδοχικές τετράωρες στάσεις εργασίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της χώρας μας για την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Η στάση εργασίας και για τις δύο ημέρες θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, γεγονός που σημαίνει ότι εκείνες τις ώρες δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων από τους ελεγκτές θα πάρει και τις δύο ημέρες η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας, η οποία εξήγγειλε και εκείνη στάσεις εργασίας τις ίδιες μέρες δηλαδή στις 7 και τις 8 Οκτωβρίου αλλά από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα.

Το σίγουρο είναι ότι από τις στάσεις εργασίας των ηλεκτρονικών, θα παρουσιαστούν προβλήματα και δυσχέρειες στις πτήσεις για το διάστημα από 12 το μεσημέρι έως και τις 4 το απόγευμα, και θα σημειωθούν καθυστερήσεις στις ώρες άφιξης και αναχώρησης.

Όπως είναι φυσικό, θα υπάρχει ανατροπή των ταξιδιών λόγω της ακύρωσης πτήσεων ή της τροποποίησης ορισμένων άλλων από πλευράς αεροπορικών εταιρειών ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός για τις πτήσεις τσάρτερ που έχουν προγραμματιστεί για εκείνες τις μέρες στη Ρόδο, καθώς συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Πιο συγκεκριμένα, αν οι στάσεις εργασίας πραγματοποιηθούν κανονικά, τότε εκτιμάται ότι στη Ρόδο θα επηρεαστούν 16 πτήσεις με συνολικά περίπου 2.500 τουρίστες και τις δύο ημέρες.
Την πρώτη μέρα είναι προγραμματισμένες οι αφίξεις 12 αεροπλάνων από τα οποία τα τέσσερα αφορούν δρομολόγια εσωτερικού, ενώ τη δεύτερη ημέρα αναμένονται μέχρι το μεσημέρι 10 αφίξεις αεροπλάνων με δύο εξ αυτών να αφορούν πτήσεις εσωτερικού.

Αν τελικά οι στάσεις εργασίας πραγματοποιηθούν κανονικά, τότε οι εταιρείες θα αναγκαστούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγιά τους, μεταθέτοντας τις ώρες αναχώρησης και άφιξης στη Ρόδο.

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και τον Οκτώβριο η τουριστική κίνηση εξελίσσεται ικανοποιητικά στη Ρόδο, και μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται εκτός απροόπτου η άφιξη επιπλέον 70.000 έως 80.000 τουριστών στο νησί και η συνολική κίνηση της σεζόν να ξεπερνά τα 500.000 άτομα.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο