«Θύμα» της πανδημίας η εκδήλωση-θεσμός «Η Ρόδος για τη Ζωή»

«Θύμα» της πανδημίας η εκδήλωση-θεσμός «Η Ρόδος για τη Ζωή»

«Θύμα» της πανδημίας η εκδήλωση-θεσμός «Η Ρόδος για τη Ζωή»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 729 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, όπως αποφάσισαν οι διοργανωτές

Την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση - θεσμός για το νησί μας «Η Ρόδος για τη Ζωή», που γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη έλαβε η οργανωτική επιτροπή της ΑμΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή».

Ο λόγος, δεν είναι άλλος φυσικά από την πανδημία, εξαιτίας της οποίας έχουν ακυρωθεί χιλιάδες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Την εν λόγω απόφαση, ανακοίνωσε μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης της, το βράδυ της Δευτέρας, με τους χιλιάδες φίλους της εκδήλωσης να ζητούν να τυπωθούν μπλουζάκια και να φορεθούν από όλους όπου βρίσκονται, να τυπωθούν μάσκες κ.α., θέλοντας έτσι να στηρίξουν την εκδήλωση αλλά και το έργο της, το οποίο έπειτα από 10 και πλέον χρόνια, είναι πια γνωστό στο πανελλήνιο.

Η πρόταση της ΑμΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή» είναι, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, να φορέσει ο καθένας την αγαπημένη του μπλούζα και να τη μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας μάλιστα το hashtag #rhodesforlife2020.

Η αντίδραση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, ενώ είναι άγνωστο εάν η οργανωτική επιτροπή θα αλλάξει γνώμη...!

Η ανακοίνωση της ΑμΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή», όπως αυτή δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Κάθε χρόνο εδώ και 10 συναπτά έτη την πρώτη Κυριακή κάθε Νοέμβρη η Ρόδος συσπειρώνεται σε μία γροθιά για να βοηθήσει στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου στην εκδήλωση «H Ρόδος για τη Ζωή» που όλοι ΕΣΕΙΣ αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή.

Η αξιέπαινη προσπάθεια και συμμετοχή όλων μας, έχει καταφέρει να συνεισφέρει αποδεδειγμένα και ουσιαστικά με τα μηχανήματα που έχουμε δωρίσει στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Και η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου μας δίνει κάθε χρόνο την ώθηση να προσπαθούμε περισσότερο, να βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά για την επόμενη χρονιά και να ελπίζουμε περισσότερο στην απόδοση των προσπαθειών μας.

Εξαιτίας, όμως, των συνθηκών που επικρατούν παγκοσμίως, με τα χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού και με πρωταρχικό στόχο να είμαστε όλοι υγιείς και ασφαλείς, η οργανωτική επιτροπή της ΑμΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή», αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μας εκδήλωση. Φέτος έχουμε όλοι μας την ηθική υποχρέωση να συμμετέχουμε σε μια παγκόσμια προσπάθεια αποκλεισμού της διασποράς του κορωνοϊού, για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε, μα πάνω απ’ όλα τις ευπαθείς ομάδες.

Ο αγώνας που ξεκινήσαμε από το 2010 δεν σταματά, συνεχίζεται, και θα συνεχίζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Γι’ αυτό την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2020 θα φορέσουμε το μπλουζάκι με το αγαπημένο μας χρώμα όπου κι αν βρισκόμαστε, θα βγάλουμε φωτογραφίες στο σπίτι, στη δουλειά, στον δρόμο στην καφετέρια, το εστιατόριο ή οπουδήποτε αλλού θέλουμε, θα τις μοιραστούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε ακόμη εδώ, χρησιμοποιώντας το hashtag #rhodesforlife2020
Μπορεί να αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, αλλά δεν σταματάμε.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για τα δεκάδες μηνύματα που ήδη λάβαμε ρωτώντας μας τι θα γίνει φέτος με την εκδήλωση.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να δώσετε την υπόσχεση πως θα ανταμώσουμε όλοι μαζί το 2021!».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο