Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 18χρονος για απόπειρα ληστείας στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε  18χρονος για απόπειρα ληστείας στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 18χρονος για απόπειρα ληστείας στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

Στην εξάρτησή του από τα ναρκωτικά απέδωσε τις πράξεις της απόπειρας ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας και της κλοπής με διάρρηξη που τον βαραίνουν, ο 18χρονος απολογούμενος χθες ενώπιόν της ανακρίτριας Ρόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Πιο συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Νινέτα Κατσιμπρή ο 18χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη τόσο από την αλλοδαπή γυναίκα στη στάση του λεωφορείου από την οποία επιχείρησε να αποσπάσει χρήματα κρατώντας μαχαίρι αλλά και από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην πόλη της Ρόδου την οποία διέρρηξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος είπε πως είναι χρόνια εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και δη από την ηρωίνη από την ηλικία των 16 χρόνων του και το μόνο του μέλημα είναι πώς θα εξασφαλίσει χρήματα για τη δόση του.

Έτσι και την ημέρα εκείνη πλησίασε τη γυναίκα στη στάση και της ζήτησε να του δώσει χρήματα χωρίς να έχει άλλου είδους πρόθεση. Ο ίδιος είπε πως η εξάρτησή του αυτή, τον έσπρωξε να διαρρήξει και την επιχείρηση προκαλώντας ζημιά σε αυτήν, ενώ αυτή του η ανάγκη – τόνισε- τον ώθησε στο τέλος να πουλήσει και το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να απείλησε τη γυναίκα, το οποίο του είχαν κάνει δώρο είχε συναισθηματική αξία για εκείνον και το κρατούσε πάντα επάνω του.

Τελικά ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Υπενθυμίζεται πως για τον 18χρονο όλα ξεκίνησαν όταν στις 5 Οκτωβρίου το μεσημέρι επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του επιχείρησε με την απειλή μαχαιριού να αφαιρέσει χρήματα από πεζή η οποία βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στην πόλη της Ρόδου.

Η 39χρονη αλλοδαπή γυναίκα από τη Δανία τράπηκε σε φυγή προτού ο δράστης ολοκληρώσει την πράξη του και στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας εντόπισαν τον 18χρονο και τον συνέλαβαν. Το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Ωστόσο από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ίδιος στις 4 Οκτωβρίου στις 9 και είκοσι το βράδυ πήγε σε επιχείρηση – γραφείο στην πόλη της Ρόδου και με ένα λοστό παραβίασε την κάσα της κεντρικής πόρτας και αφού εισήλθε αφαίρεσε ένα κουτί που περιείχε το χρηματικό ποσό των 103 ευρώ ενώ η ζημιά που προκλήθηκε από τη διάρρηξη ανέρχεται στο ποσό των 1.500 ευρώ. Η επιχείρηση διαθέτει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης το οποίο κατέγραψε τις ενέργειες του δράστη, ο οποίος όμως προανακριτικά τα είχε αποδεχτεί όλα.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου