Παναγιώτης Διακοφώτης: «Είναι καιρός να υψώσουμε τη φωνή μας!»

Παναγιώτης Διακοφώτης: «Είναι καιρός να υψώσουμε τη φωνή μας!»

Παναγιώτης Διακοφώτης: «Είναι καιρός να υψώσουμε τη φωνή μας!»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

Το θέμα των μετακινήσεων των ερασιτεχνικών σωματρείων ήρθε και πάλι στην επιφάνεια μετά τη νέα τροπολογία που θέλει να περάσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία όμως έχει να κάνει περισσότερο με τους συλλόγους που συμμετέχουν σε Εθνικά πρωταθλήματα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Διακοφώτης, θεωρεί ότι η πρόταση που είχε καταθέσει από το 2017 η ΕΠΣ Δωδεκανήσου, «κουμπώνει» απόλυτα πλέον με τις εξελίξεις και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τους Βουλευτές της περιοχής μας να υψώσουν τη φωνή τους και να ζητήσουν το αυτονόητο, τη στήριξη δηλαδή των ερασιτεχνικών σωματείων στα έξοδα μετακίνησής τους. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, με δηλώσεις του τόνισε τα ακόλουθα:

«Είναι ένα θέμα το οποίο έχουμε ξεκινήσει από το 2016 και ένα χρόνο μετά αποστείλαμε στο τότε Υπουργό Αθλητισμού. Κάναμε μια πρόταση ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη η οποία καλύπτει τα σωματεία που έχουν ανάγκη και δεν αφορά μόνο στα Εθνικά πρωταθλήματα αλλά και στα τοπικά. Κάποιοι ξεχνάνε ότι υπάρχει και νησιωτική Ελλάδα.

Περιμένουμε την ανταπόκριση από την πολιτεία πλέον. Με μεγάλη μας χαρά και παράλληλα έκπληξη είδαμε μια πρόταση από τον κ. Αυγενάκη η οποία όμως αναφέρεται μόνο στα Εθνικά πρωταθλήματα. Έχω επικοινωνήσει με τον κ. Ιεραπετρίτη ξανά και περιμένω να έρθει σε επαφή μαζί μου για να δούμε το θέμα. Το γεγονός ότι στην τροπολογία του κ. Αυγενάκη δεν έχουν συμπεριληφθεί τα τοπικά πρωταθλήματα και αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα. Για τον λόγο αυτό καλώ όλους τους Βουλευτές των νησιών να στηρίξουν αυτή την πρόταση που έχουμε κάνει».

Ο κ. Διακοφώτης πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
«Το ζητούμενο είναι αν η Πολιτεία θέλει να βοηθήσει τα σωματεία και ειδικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Όλα τα υπόλοιπα είναι ...μπαλώματα, αν θέλετε να περιγράψω με λίγες λέξεις το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Το ζητούμενο είναι ότι υπάρχει και η νησιωτική Ελλάδα. Και όχι να θυμόμαστε τα Δωδεκάνησα όταν υπάρχει θέμα Καστελλορίζου και μόνο. Υπάρχουν νησιωτικά σωματεία τα οποία υποφέρουν. Πρέπει και οι Βουλευτές όλων των νησιών και όχι μόνο της Δωδεκανήσου να βγουν μπροστά και να δουν πώς μπορούν να τα βοηθήσουν.

Κάποια στιγμή και οι Βουλευτές θα πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους. Και δεν μιλάμε τώρα μόνο για τα ποδόσφαιρο αλλά για όλα τα αθλήματα. Ας μην θυμούνται οι Υπουργοί και οι Υφυπουργοί τα νησιά μόνο το καλοκαίρι και όταν υπάρχουν θέματα όπως αυτό με το Καστελλόριζο. Κάποιοι έχουν σκοπιμότητες και επιθυμούν κάποια νησιά να μην παίζουν. Όχι αυτό δεν θα τους περάσει. Τα νησιά θα συνεχίσουν να παίζουν και να ασχολούνται με τον αθλητισμό και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τα στηρίξει. Το να βγάζουμε κάποιους νόμους και τροπολογίες φωτογραφικές δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Είναι πλέον και θέμα ηθικής για τον αθλητισμό των νησιών».

Η πρόταση της ΕΠΣΔ
Αναλυτικά, η πρόταση που έχει καταθέσει η ΕΠΣΔ αναφέρει τα ακόλουθα:
«Για την προαγωγή και την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την ανάπτυξη των ομαδικών αθλημάτων, ο Δήμος ή η Περιφέρεια δύναται να καλύπτουν τμήμα των εξόδων μετακινήσεων των σωματείων (ομάδων) υπό τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις:

α) Οι μετακινήσεις θα γίνονται επ’ αφορμή συμμετοχής των ομάδων σε επίσημα πρωταθλήματα, είτε πανελλήνια είτε τοπικά, που διοργανώνονται από την Ομοσπονδία του αθλήματος ή τις Ενώσεις – μέλη της.
β) Η συμμετοχή θα υπάρχει στα έξοδα μετακινήσεων που γίνονται από νησί προς νησί, από την ενδοχώρα προς νησί και το αντίστροφο και εντός της ενδοχώρας, όταν η διανυόμενη απόσταση υπερβαίνει τα 400 χιλιόμετρα.

γ) Για τις ομάδες που έχουν την έδρα τους στη νησιωτική Ελλάδα η συμμετοχή θα είναι μέχρι το 50% του κόστους κάθε καλυπτόμενης μετακίνησης και για τις λοιπές μέχρι το 40%.
δ) Για μετακινήσεις που υπάρχει ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση, θα καλύπτεται το 40% ή το 50% αντίστοιχα του κόστους της ακτοπλοϊκής μετάβασης, εκτός εάν αεροπορική έχει το ίδιο ή χαμηλότερο κόστος (θα καλύπτεται το 40% ή το 50% αντίστοιχα του κόστους της φτηνότερης επιλογής εκ των δύο).

ε) Η συμμετοχή θα αφορά τα έξοδα της μετακίνησης (εισιτήρια για τα νησιά, λεωφορείο για την ενδοχώρα, κ.λπ.), ένα γεύμα και μία διανυκτέρευση στις περιπτώσεις που αυτή είναι απολύτως απαραίτητη.
στ) Οι ομάδες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν προϋπολογίσει το κόστος όλων των καλυπτόμενων μετακινήσεών τους, για όλη την αγωνιστική περίοδο, θα έχουν λάβει και θα είναι σε θέση να καταθέσουν στον Δήμο ή την Περιφέρεια τουλάχιστον δύο προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία/πρακτορεία, ακτοπλοϊκές (ή και αεροπορικές) εταιρείες ή τα ξενοδοχεία όταν απαιτείται διανυκτέρευση

ζ) η καταβολή της συμμετοχής θα γίνεται σε τέσσερις (4) δόσεις, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επιμεριζόμενη κατά την διάρκεια όλης της αγωνιστικής περιόδου και τα χρήματα θα καταβάλλονται μόνο σε τραπεζικό λογαριασμό φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερων σωματείων, με προκατάθεση όλων αναγκαίων για την απόδειξη της δαπάνης παραστατικών.

η) Την ανωτέρω συμμετοχή στις δαπάνες μετακινήσεων δικαιούνται μόνο τα σωματεία, τα οποία θα αγωνίζονται κανονικά μέχρι την ολοκλήρωση των επίσημων πρωταθλημάτων που συμμετέχουν. Σωματεία που παραιτούνται από τα πρωταθλήματα στα μέσα μίας αγωνιστικής περιόδου δεν θα δικαιούται συμμετοχής στις δαπάνες μετακινήσεων και τυχόν εισπραχθείσα οφείλουν να την επιστρέφουν».

Διαβάστε ακόμη

Στις 1-2 Ιουνίου τα «3α Δωδεκανησιακά Δάφνεια» στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Το πάλεψαν όσο μπορούσαν οι Παίδες του Φοίνικα

Ηρακλής Μαριτσών: Ανανέωσε και ο Παγκράτης

Τζάμπολ τον Ιούνιο στο 3ο Ανοικτό Εργασιακό Κύπελλο μπάσκετ

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο