Μια προσέγγιση στο θέμα των ...πραγματικών νεαρών παικτών

Μια προσέγγιση στο θέμα των ...πραγματικών νεαρών παικτών

Μια προσέγγιση στο θέμα των ...πραγματικών νεαρών παικτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 156 ΦΟΡΕΣ

Νεαρός ετών 21; Γίνεται; Προφανώς. Όχι όμως και στο ποδόσφαιρο.

Στην Ελλάδα με κάποιο ...μαγικό τρόπο εδώ και πολλά χρόνια έχουμε καταφέρει να θεωρούμε νεαρούς ποδοσφαιριστές αυτούς που είναι πάνω από τα 16 και «αγγίζουν» ίσως και τα 21 χρόνια. Πόσο μεγάλο λάθος κάνουμε, η αλήθεια. Για σκεφτείτε το λίγο.

Αν το ψάξει κανείς, θα δει ότι στο εξωτερικό υπάρχει μια πλειάδα παικτών που μέχρι τα 21 της χρόνια έχει κάνει ένα σωρό πράγματα. Έχει παίξει στην Εθνική ομάδα, έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, ακόμα και Champions League.

Στην Ελλάδα όμως ο 21 ετών ποδοσφαιριστής θεωρείται ακόμη νεαρός για μια ομάδα της Α’ Τοπικής Κατηγορίας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε και νομίζουμε μάλιστα ότι είναι και φυσιολογικός. Έχουμε γράψει ξανά για το θέμα των νεαρών ποδοσφαιριστών και αν τελικά θα πάρουν φέτος περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας.

Αυτό που δεν γράψαμε είναι το ποιούς εννοούμε τελικά νεαρούς παίκτες. Γιατί αν το μυαλό μας πηγαίνει σε όλους τους παίκτες άνω των 16 ετών και μέχρι τα 21 ή 22 τους χρόνια, τότε η απάντηση είναι ότι ναι, φέτος θα δούμε αριθμητικά περισσότερους τέτοιους παίκτες στο πρωτάθλημα. Αναφερόμενοι όμως στους ...κανονικούς νεαρούς, δηλαδή σε αυτούς που είναι 15 ή 16 ετών, η απάντηση είναι ότι θα δούμε μια από τα ίδια.

Δηλαδή από ελάχιστους έως και κανέναν. Αυτό είναι το ποσοστό που αντιπροσωπεύει την περιοχή μας. Το ερώτημα που τίθεται είναι το γιατί. Λόγω του ότι αυτοί οι παίκτες δεν υπάρχουν ή επειδή δεν τους εμπιστεύονται οι προπονητές;

Κάνοντας μια γρήγορη προσέγγιση θα έλεγα ότι δεν νομίζω ότι είναι θέμα εμπιστοσύνης. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας προπονητής που να έχει μαζί του έναν 15χρονό ή έναν 16χρονο που να ...βγάζει μάτια και να μην τον βάλει να αγωνιστεί. Ίσα, ίσα θα το κάνει για να πάρει και τα εύσημα απ’ όλους. Οπότε προσωπικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι νεαροί είναι δυσεύρετοι.

Αυτοί οι λίγοι που κυκλοφορούν στην πιάτσα, τα τελευταία χρόνια απορροφούνται από τις ομάδες των Νέων. Θεωρώ ότι αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει πάρα πολύ έντονα από εδώ και πέρα είναι το γιατί υπάρχουν τόσοι λίγοι 15άρηδες και 116άρηδες, ικανοί να παίξουν σε μια ομάδα της Α’ Τοπικής Κατηγορίας. Μήπως δεν τους προετοιμάζουμε σωστά; Ίσως θα πρέπει να βάλουμε το θέμα σε αυτή τη βάση για να δούμε τι φταίει και τελικά δεν βλέπουμε πολλούς ...πραγματικούς νεαρούς να παίζουν μπάλα στα γήπεδά μας...
Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.