Πανελλήνια πρωτιά για το Γενικό Λύκειο Αφάντου

Πανελλήνια πρωτιά για το Γενικό Λύκειο Αφάντου

Πανελλήνια πρωτιά για το Γενικό Λύκειο Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5183 ΦΟΡΕΣ

«Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

Άλλη μία διάκριση για το Γενικό Λύκειο Αφάντου του νησιού της Ρόδου. Συγκεκριμένα, το ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ έλαβε το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο: «ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ» για το σχολικό έτος 2019-2020.

Το βραβείο απονέμουν από κοινού το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Το πρόγραμμα, μάλιστα, τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Καθοριστική για την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος υπήρξε η συμβολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών με γενικό συντονιστή, alma mater, τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων, τον ακούραστο κ. Ιωάννη Πούλιο.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 350 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και σχολεία της Ελληνικής Ομογένειας (π.χ. η Αρχιμήδειος Ακαδημία του Μαϊάμι).

Το ΓΕΛ ΑΦΑΝΤΟΥ κέρδισε το πρώτο βραβείο διαγωνιζόμενο με το πρωτότυπο Project: «ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ». Την εργασία εκπόνησαν 14 μαθητές της Β’ Λυκείου (σχολικό έτος 2019-2020) και συγκεκριμένα οι: Αργύρη Μαίρη, Καππάκας Μιχάλης, Κατσιδώνη Ελευθερία, Συμιακός Μιχάλης, Τσανόι Κλεβίσα, Τσιλιμίγκα Μαρία, Τσόργια Κλάουντιο, Τσούλλος Πέτρος, Χαρτερού Χρυσάνθη, Χατζηδιάκου Κυριάκος, Χατζηνικόλα Μαριέττα, Χατζηνικολού Μάριος, Χατζησταμάτης Τσαμπίκος, Χατζηχριστοδούλου Αναστασία.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν την έρευνα με πολύ ενθουσιασμό, μεράκι, αλλά και επιστημονική μεθοδολογία υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, του κ. Βενέτιου Θωμίδη (Διευθυντή, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής) και της κ. Στέλλας Βουτσά (Δρ. Φιλολόγου). Στο πλαίσιο του προγράμματος οι υπεύθυνοι είχαν έλθει σε επαφή και συνεργασία και με τον Σύλλογο Κυπρίων Ρόδου και, συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρο, κ. Γεώργιο Συμεωνίδη.

Είχε προγραμματιστεί, μάλιστα, το σχολείο να παρουσιάσει το βραβευμένο project του με ένα διδακτικό σενάριο στο Μαθητικό Συνέδριο που θα διοργανωνόταν στην Κύπρο, στη Λευκωσία, τον Μάιο του 2020, αλλά η έκτακτη υγειονομική κρίση του κορωνοϊού επέβαλε την αναβολή του συνεδρίου.

Ας επισημανθεί εδώ ότι το νησί της Ρόδου σημείωσε άλλες δύο επιτυχίες στον εν λόγω διαγωνισμό. Ειδικότερα, το 3ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών έλαβε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Ταινίες Μυθοπλασίας» και το 2ο Βραβείο στην κατηγορία «Τραγούδια», ενώ το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών κέρδισε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία «Τρισδιάστατες κατασκευές».

Ένα θερμό «Εύγε!», λοιπόν, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που αναβαθμίζουν την ποιότητα της προσφερόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στα σχολεία της Ρόδου. Και εις ανώτερα!

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern