Έπαυσε η ποινική δίωξη για εργατικό ατύχημα σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ

Έπαυσε η ποινική δίωξη για εργατικό ατύχημα σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ

Έπαυσε η ποινική δίωξη για εργατικό ατύχημα σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 502 ΦΟΡΕΣ

Η υπόθεση για το εργατικό ατύχημα που είχε συμβεί πριν από επτά χρόνια σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ και είχε ως αποτέλεσμα να πέσει σε φρεάτιο ύψους επτά μέτρων υπάλληλος της επιχείρησης και να τραυματιστεί, απασχόλησε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο δια παραλείψεως, κάθισαν ο τότε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής – προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΡ, ο Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Εγκαταστάσεων καθώς και προϊστάμενος του Μηχανολογικού Τμήματος Λειτουργίας και Συντήρησης Εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΡ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που άσκησαν οι τρεις κατηγορούμενοι κατά της απόφασης της 9ης Οκτωβρίου 2018 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, σύμφωνα με την οποία είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή έκαστος.

Ωστόσο χθες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) κάνοντας δεκτή την ένσταση που κατατέθηκε από τους συνηγόρους κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή και Άκη Δημητριάδη έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι ζήτησαν να εφαρμοστεί το άρθρο 8 το νόμου 4411/2016, σύμφωνα με το οποίο «εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των ακόλουθων αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί μέχρι και τις 31.3.2016: α) των πταισμάτων και β) των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές».

Το αίτημα έγινε δεκτό και καθώς η πράξη έγινε το 2013, έπαυσε εφ’ όρου η ποινική δίωξη σε βάρος των τριών κατηγορουμένων.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»