Στην ψυχιατρική κλινική θα εγκλειστεί 39χρονος Ροδίτης

Στην ψυχιατρική κλινική θα εγκλειστεί 39χρονος Ροδίτης

Στην ψυχιατρική κλινική θα εγκλειστεί 39χρονος Ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 17336 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορείται για δύο κλοπές και για μια απόπειρα ληστείας

Τον εγκλεισμό στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού αποφάσισαν ομόφωνα χθες εισαγγελέας και ανακρίτρια για τον 39χρονο Ροδίτη που κατηγορείται για δύο κλοπές και μία απόπειρα ληστείας.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας που έδωσε ο 39χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Νικήτα Μπόλκα, εξαιτίας των σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος προσκόμισε έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι από τη συνεχή χρήση και εξάρτησή του από τα ναρκωτικά από την τρυφερή ηλικία των μόλις δέκα ετών, του έχουν προκληθεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία θα πρέπει να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Ο ίδιος απολογούμενος είπε ότι η κατάσταση αυτή της υγείας του τον έκανε να μην έχει συναίσθηση των πράξεών του, και παραδέχτηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ διευκρίνισε ότι δεν κρατούσε μαχαίρι, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, όταν προσέγγισε τον άνδρα στο περίπτερο αλλά μία σύριγγα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εισαγγελέας και ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν τον εγκλεισμό του 39χρονου στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού όπου και θα μπορεί να ακολουθήσει την αγωγή που απαιτείται για την αποκατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 39χρονος κατηγορείται ότι στις 4 Οκτωβρίου 2020 στις 7.30 το πρωί, μετέβη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Ρόδου και αφαίρεσε από γυναίκα που βρισκόταν εκεί χωρίς να το αντιληφθεί την τσάντα της, η οποία περιείχε ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά, κλειδιά σπιτιού και ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ. Μόλις η γυναίκα αντιλήφθηκε την κλοπή την κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Αλλά και την επόμενη ημέρα, 5 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, ο 39χρονος πλησίασε άνδρα συμπολίτη μας ο οποίος βρισκόταν σε περίπτερο επί της οδού Κοδριγκτώνος, σταμάτησε μπροστά του και με την απειλή ενός μαχαιριού που κρατούσε του ζήτησε χρήματα. Ο συμπολίτης μας έσπρωξε τον δράστη και τράπηκε σε φυγή ενώ κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Τέλος, στις 6 Οκτωβρίου 2020 στις 7.15 το πρωί ο 39χρονος μετέβη σε παιδότοπο στην πόλη της Ρόδου και αφού παραβίασε την εξωτερική γυάλινη πόρτα μπήκε μέσα και αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 500 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος και έναν κουμπαρά με άγνωστο χρηματικό ποσό.

Ο 39χρονος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, όμως το κατάστημα διέθετε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης το οποίο και κατέγραψε τη «δράση» του.
Και οι τρεις περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν στην αστυνομία διερευνήθηκαν και έτσι κατέληξαν ότι δράστης είναι ο 39χρονος ο οποίος και εντοπίστηκε πρωινές ώρες της 7ης Οκτωβρίου 2020 μέσα σε ένα χωράφι επί της Ρόδου – Καλλιθέας.

Ο δράστης κατά τον εντοπισμό και την προσαγωγή του αντιστάθηκε σθεναρά στους αστυνομικούς, ενώ συνεπλάκη και με έναν αστυνομικό με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του τελευταίου στο χέρι του και του συλληφθέντος στο κεφάλι (και αυτός ελαφρά).

Ο 39χρονος, που αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τους παθόντες, ομολόγησε προανακριτικά τις πράξεις τους ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς δύο υπαίθριους χώρους (καβάτζα) όπου είχε κρύψει τα κλοπιμαία, πλην των χρημάτων.

Τα ανευρεθέντα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ο 39χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου