Οι ποιητές στο ψηλότερο σκαλί της εξέδρας

Οι ποιητές στο ψηλότερο σκαλί της εξέδρας

Οι ποιητές στο ψηλότερο σκαλί της εξέδρας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 149 ΦΟΡΕΣ

Ας απομακρυνθούμε και πάλι, όχι πολύ, παρά μόνο λίγα μέτρα έξω από τον ασβέστη του αγωνιστικού χώρου, εκεί όπου η βοή της κερκίδας δημιουργεί μια διαφορετική αίσθηση της επιτυχίας. Μέσα από τη στήλη αυτή τις προηγούμενες μέρες καταφέραμε να σκιαγραφήσουμε κάπως τις «κάστες» όσων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των παικτών και τους παρακολουθούμε εδώ και χρόνια.

Αναφερθήκαμε λοιπόν στους τζαμπατζήδες από διάφορες θέσεις και στους προπονητές της εξέδρας, γι’ αυτό σήμερα σειρά παίρνουν οι …αρχηγοί στα συνθήματα. Οι ποιητές στο ψηλότερο σκαλί της κερκίδας με τον ρεμβασμό τους και την κριτική στο απυρόβλητο.

Είναι ευφάνταστοι και όσα λένε μένουν γιατί έχουν μαζί τους ένα τσούρμο αληθινούς βάρδους για να κάνουν μια πρόταση μόνο ή και μια λέξη πολλές φορές να μοιάζει με ιαχή της νίκης, σαν παλιά όταν προέλαυνε το ιππικό… Απίστευτα ευρηματικοί κι έτοιμοι να κρίνουν πότε πρέπει να περάσουν προς τα χαμηλά… στρώματα της κερκίδας για να πλησιάσουν λιγάκι τον βοηθό και να του τα «πουν» στην ποδοσφαιρική αργκό τους.

Κι όταν το σκορ έχει ξεφύγει και η ομάδα κάνει …περίπατο προς τη νίκη, αναλαμβάνουν να αλαφρύνουν κάπως την ατμόσφαιρα με αφηγήσεις υψηλοφώνως και σχόλια για ό, τι απασχολεί την αθλητική επικαιρότητα. Παντού έχουν φίλους και δεν διστάζουν, ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, να επιστρατεύσουν το έμφυτο αυτό χάρισμα δημιουργίας συνθημάτων για να αποκτήσουν έρεισμα κι αναγνώριση του ταλέντου από όσους αξίζουν.

Είναι εκείνοι που θα τα ψάλουν στο διαιτητή και θα τον κάνουν σκουπίδι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά μετά το σφύριγμα της λήξης μπορεί να τον πετύχουν οπουδήποτε και να τα πουν σαν δυο καλοί φίλοι. Ξέρουν πως ό,τι κι αν κάνουν δεν θα παρεξηγηθούν, παρά μόνο απ’ όσους αδαείς δεν γνωρίζουν από ένταση της στιγμής. Αυτοί είναι οι ποιητές μας λοιπόν κι εμείς ως επαγγελματίες γραφιάδες έχουμε αυτή τη δυνατότητα: να καταγράφουμε τη μοίρα και την πορεία τους. Το δικαιούμαστε άλλωστε επειδή τα είπαμε τόσες και τόσες φορές μαζί τους...

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.