Δεν υπάρχει εξέλιξη για το πυρηνελαιουργείο της Ρόδου

Δεν υπάρχει εξέλιξη  για το πυρηνελαιουργείο της Ρόδου

Δεν υπάρχει εξέλιξη για το πυρηνελαιουργείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1012 ΦΟΡΕΣ

Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου στη Ρόδο καθώς ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο αναμονής της τροπολογίας με βάση την οποία θα μπορέσει να ανοίξει φέτος και να δραστηριοποιηθεί χωρίς προβλήματα.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης που ρωτήθηκε χθες εξέφρασε την εκτίμηση ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει απάντηση καθώς ασχολούνται με το θέμα τέσσερα συναρμόδια υπουργεία.
Πάντως διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο νόμος προβλέπει πως μπορούν να λειτουργήσουν τα τριφασικά και τα διφασικά ελαιοτριβεία σε περίπτωση που δεν υπάρχει πυρηνελαιουργείο.

«Έχει υποβληθεί η πρόταση σε τέσσερα υπουργεία συναρμόδια και αναμένεται η ολοκλήρωσή της το επόμενο διάστημα. Όπου μας ζητήθηκε να σταλεί η πρόταση και το υπηρεσιακό σημείωμα που αναδεικνύει το πρόβλημα στάλθηκε. Περιμένουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Δεν εξαρτάται το άνοιγμα των ελαιοτριβείων από το αν θα έχουμε την τροπολογία».

Σε ό,τι αφορά την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου έκανε γνωστό ότι θα πρέπει να περάσει το διάστημα που απαιτείται ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα φαρμάκου στον καρπό της ελιάς από τους ψεκασμούς για τη δακοκτονία που έχουν ξεκινήσει ώστε να ανοίξουν στη συνέχεια τα ελαιοτριβεία.

Παρεμπιπτόντως έκανε γνωστό ότι έχει ξεκινήσει ένας διάλογος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επανεξέτασης της διαδικασίας που αφορά τη δακοκτονία καθώς θα πρέπει οι υπηρεσίες να ξεκινούν γρηγορότερα τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να γίνεται η δακοκτονία γρηγορότερα.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ζαννετίδη, ασχέτως από το χρονικό διάστημα της δακοκτονίας η ποιότητα του ελαιολάδου της Ρόδου είναι εξαιρετική, με δεδομένο ότι σε άλλες περιφέρειες της χώρας έχουν γίνει μέχρι και πέντε δακοκτονίες αλλά και πάλι η ποσότητα δεν είναι στα δικά μας επίπεδα. Όπως τόνισε, όμως είναι κλιματολογικοί οι λόγοι που ευνοούν την ανάπτυξη του δάκου στα ελαιόδεντρα και δεν επηρεάζεται από το χρονικό διάστημα των ψεκασμών.

Διαβάστε ακόμη

Παρτέρι με λουλούδια θα φτιαχτεί στη Ροτόντα κοντά στη Φιλέρημο

Ίδρυμα Ι. & Π. Νεστορίδη: Άρχισαν οι εργασίες δημιουργίας μονάδας φροντίδας για άπορους ηλικιωμένους στα Κολύμπια

Ο Μιχ.Φραγκίνης θα είναι ο νέος κοινοτάρχης Έμπωνα

Ξεκίνησε το ταξίδι η εικόνα του Αγίου Φανουρίου από τη Ρόδο για την Αξιούπολη

Χίλια ακίνητα θα... ξεμπερδέψει για αξιοποίηση η «Κολοσσός 2047»

Αλ. Κολιάδης: Επιθεωρητές για τα οικονομικά εδώ και τώρα στον δήμο

Επεισοδιακή (και πάλι) η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Φωτιές... σεισμός και τροχαία ατυχήματα απόψε στη Ρόδο