Η έλλειψη γιατρών και προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου να γίνει υπόθεση όλων

Η έλλειψη γιατρών και προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου να γίνει υπόθεση όλων

Η έλλειψη γιατρών και προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου να γίνει υπόθεση όλων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 736 ΦΟΡΕΣ

Από έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και γιατρών συνεχίζει να πάσχει και μάλιστα σοβαρά το νοσοκομείο της Ρόδου.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρόδου αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝΡ που πραγματοποιήθηκε προχθές.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία η γενική συνέλευση έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν καλυφθεί, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

«Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο βαθμό που χρειάζεται το νοσοκομείο Ρόδου έχουν να γίνουν εδώ και δέκα χρόνια. Ζητάμε προσλήψεις. Επίσης θέλουμε να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι που έχουμε. Οι συμβάσεις λήγουν σε λίγες ημέρες και θα πρέπει να αποχωρήσουν από το ΓΝΡ. Τότε το πρόβλημα θα γίνει οξύτερο», τόνισε στο “Notos News” ο κ. Χάρης Μπαρός.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝΡ επισήμανε πως ήρθε η ώρα η υποστελέχωση του νοσοκομείου να γίνει πρόβλημα όλων των πολιτών και των φορέων του νησιού. «Εμείς θα καλέσουμε σε συστράτευση όλο τον κόσμο, τους πολίτες, τους εκπροσώπους των φορέων και τους βουλευτές γιατί το πρόβλημα δεν ανήκει σε μας μόνο», τόνισε ο κ. Μπαρός. Το νοσοκομείο της Ρόδου πάσχει και από έλλειψη γιατρών.

Αυτός είναι λόγος που δεν γίνονται τα τακτικά χειρουργεία αλλά μόνο τα έκτακτα καθώς οι γιατροί δεν επαρκούν. Στη γενική συνέλευση σήμερα ελήφθη απόφαση να μετάσχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 15 Οκτωβρίου.

«Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πάλι στην είσοδο του ΓΝΡ. Άλλωστε αρκετά από τα ζητήματα που θέτει η ΑΔΕΔΥ αφορούν τον τομέα της υγείας», είπε ο κ. Μπαρός.

Μετά τη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι ανάρτησαν καινούργιο πανό στην είσοδο του νοσοκομείου το οποίο γράφει τα αιτήματά τους.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο