Θα ανεγερθεί εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ψαροπούλα, βυζαντινού ρυθμού

Θα ανεγερθεί εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ψαροπούλα, βυζαντινού ρυθμού

Θα ανεγερθεί εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ψαροπούλα, βυζαντινού ρυθμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2857

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΙΛΟΧΡΗΣΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ
Θ’ ΑΝΕΓΕΡΘΗ ΕΙΣ ΨΑΡΟΠΟΥΛΑΝ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΡΥΘΜΟΥ

Παρά την σημερινήν κατάστασιν και την ροπήν της ανθρωπότητος προς την ύλην, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι φροντίζουν για το καλόν της θρησκείας μας.

Παρακινηθείς από το γκρέμισμα μιας μικράς εκκλησίας του Αγίου Νικολάου παρά την Ψαροπούλαν, ήτις είναι παρεκκλήσιν του Ιερού Ναού των Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου.

Επληροφορήθην ότι αύτη κρημνίζεται και ότι στο ίδιο μέρος, βεβαίως με την άδειαν των αρμοδίων αρχών, θα κτισθή ένας περικαλλής Ναός του Αγίου Νικολάου σε Βυζαντινό ρυθμό.

Το ποσόν των χρημάτων που θα δαπανηθούν ανέρχεται εις 150.000 δρχ. Εκ τούτων αι 100.000 δρχ. παραχωρούνται εκ της Εκκλησίας των Εισοδίων Νεοχωρίου και αι 50.000 δρχ. δωρεά μιας συνταξιούχου δημοδιδασκαλίσσης.

Η πρωτοβουλία αύτη, ευγενής και Θεοσκεπής ανήκει εις την επιτροπήν του Ιερού Ναού Εισοδίων Νεοχωρίου. Ταύτην απαρτίζουν οι: 1) Οικονόμος Κυριάκος Μανέττας ως Πρόεδρος, 2) Κων/νος Ζαχαρίου Αντιπρόεδρος, 3) Βαράβας Κυραμαριός, 4) Κων/νος Κοζάς και 5) Χαρ. Χαραλάμπους ως μέλη.

Ως πληροφορούμε, μετά το πέρας της ανεγέρσεως του Ιερού τούτου Ναού, θα τελήται τακτικώτατα η Θεία Λειτουργία προς εξυπηρέτησιν της περιφερείας Ψαροπούλας και Μπρούσαλη.
Α-ΠΑΠ.

ΕΠΙΔΕΙΞΙΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΟΥΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΣ ΤΟ «ΑΚΤΑΙΟΝ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ
Την 11ην πρωινήν της Κυριακής θα λάβη χώραν εις την άνω αίθουσαν του «Ακταίον» επίδειξις μαγειρικής δι’ ηλεκτρικών συσκευών, οργανουμένη υπό της ΔΕΗ Ρόδου. Επ’ ευκαιρία θα γίνη και κλήρωσις μιας ηλεκτρικής συσκευής εντελώς δωρεάν.

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΝ ΤΟΥ
ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ ΤΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ως ανεκοινώθη εντός του προσεχούς δεκαημέρου ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου θα επισκεφθή τας νήσους Αστυπάλαιαν, Νίσυρον, Τήλον και Χάλκην, προς επιτόπιον εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων και επίλυσιν αυτών. Δια των επισκέψεων αυτών ολοκληρούται η περιοδεία του κ. Νομάρχου ανά την Δωδεκάνησον, η οποία ευρίσκεται εις τα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, δια την εκ του σύνεγγυς παρακολούθησιν των ποικίλων θεμάτων.
Αργότερον ο κ. Νομάρχης προτίθεται να πραγματοποιήση περιοδείαν ανά τας κοινότητας της νήσου Ρόδου.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Προχθές το βράδυ τα συνεργεία της ταινίας «Διακοπές στο Μιραμάρε» εγύρισαν διαφόρους σκηνάς εις τον χώρον του τουριστικού χωριού, εις τας οποίας προβάλλονται οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, αι ανέσεις και η διαβίωσις των ξένων επισκεπτών. Το γύρισμα των σκηνών της ταινίας θα συνεχισθή μέχρι της 20ής τρέχοντος, με συμμετοχήν όλων των πρωταγωνιστών, υπό την διεύθυνσιν του κ. Δάσκου.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...