Β. Υψηλάντης: H Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των Ελλήνων

Β. Υψηλάντης: H Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των Ελλήνων

Β. Υψηλάντης: H Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των Ελλήνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 148 ΦΟΡΕΣ

Στην κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία στην ανακοίνωση των ποινών για τα στελέχη της Χρυσής Aυγής και την επίσκεψή του στην Κω αναφέρθηκε μιλώντας στο “Notos News” και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Αναλυτικά, για την κλιμάκωση της έντασης με τη γειτονική Τουρκία ο κ. Βασίλης Υψηλάντης δήλωσε:
«Η συμπεριφορά της Τουρκίας διαρκώς μεταβάλλεται . Είναι αληθές πως η Νavtex που έχουν εκδώσει, για έρευνες στη δική μας υφαλοκρηπίδα, είναι παράνομη. Είναι κλιμάκωση της έντασης και απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας. Αυτά γίνονται μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, για την έναρξη των διερευνητικών επαφών και δείχνουν τη διάθεση της γειτονικής χώρας να δυναμιτίζει το κλίμα και να αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο. Η χώρα μας ζήτησε από την Τουρκία να ανακαλέσει την απόφασή της. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Θα υπερασπίσει με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σε ερώτηση αν η Τουρκία κατά την πάγια τακτική της κλιμακώσει την ένταση για άλλη μια φορά και μετά υπαναχωρήσει ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:

«Αυτό κάνει η Τουρκία. Θα παρακολουθήσουμε την κατάσταση και απαντήσουμε. Η γειτονική χώρα, στόχο έχει τις πηγές υδρογονανθράκων. αυτός είναι ο λόγος που έρχεται στην περιοχή μας το “Oruc Reis”.
Με αφορμή τη δίκη για τη Χρυσή Αυγή και το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δείξει ότι συμμετέχει στον αντιφασιστικό αγώνα. Δεν επέδειξε αυτή τη διαγωγή ούτε ως αντιπολίτευση ούτε ως κυβέρνηση. Δεν πείθουν κανένα. Καταφεύγει σε ύβρεις και κατά πολιτικών προσώπων. Στο μυαλό των Ελλήνων, μένει ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και αποδόθηκε δικαιοσύνη σε μια εποχή όπου κυβερνά η ΝΔ και πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν πανηγυρίζω, για καμία απόφαση. Υπογραμμίζω πως το δίκαιο πρέπει να αποδίδεται. Οι Έλληνες πρέπει να επαγρυπνούμε σε ενέργειες που προσβάλλουν τον κοινοβουλευτισμό και το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

«Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί, στη συνείδηση των Ελλήνων. Ο λαός τους έστειλες στο σπίτι τους. Η δικαιοσύνη τους στέλνει φυλακή», είπε ο κ. Υψηλάντης
Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε επίσης και στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κω και τις συναντήσεις που είχε με το δήμαρχο κ. Θεοδόση Νικηταρά, τον έπαρχο, στελέχη της ΟΝΝΕΔ και πολίτες.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου