Άλλες δύο γυναίκες κατέθεσαν μήνυση εναντίον του γυναικολόγου

Άλλες δύο γυναίκες κατέθεσαν μήνυση εναντίον του γυναικολόγου

Άλλες δύο γυναίκες κατέθεσαν μήνυση εναντίον του γυναικολόγου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4049 ΦΟΡΕΣ

Απίστευτα και σοκαριστικά τα όσα καταγγέλλουν

Στις δώδεκα έχουν πλέον ανέλθει οι μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε βάρος του γυναικολόγου γιατρού που υπηρετεί στη Ρόδο, καθώς χθες κατατέθηκαν άλλες δύο!

Πρόκειται για δύο νεαρές κοπέλες ηλικίας 21 και 23 ετών οι οποίες αποφάσισαν διά των δικηγόρων του κ.κ. Εύης Αρνιθενού και Μύριαμ Τομαρά να προσφύγουν και αυτές στη δικαιοσύνη ζητώντας να τιμωρηθεί ο γιατρός για τα όσα τους έκανε.

Μάλιστα στις δύο αυτές μηνύσεις ο γιατρός καταγγέλλεται ότι με τις ενέργειες του, κατά τη διάρκεια των γυναικολογικών εξετάσεων, ξεπέρασε κάθε όριο.

Αυτό δε που αξίζει ωστόσο να σημειωθεί είναι ότι το περιστατικό με την 21χρονη κοπέλα συνέβη – σύμφωνα με την καταγγελία- τέλος Αυγούστου του 2020, δηλαδή ενάμιση περίπου μήνα μετά το περιστατικό με την πρώτη μηνύτρια (54χρονη) και ελάχιστες ημέρες πριν την υποβολή της πρώτης μήνυσης σε βάρος του.

«Βίασε την ψυχή και το σώμα μου»!
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, για την 21χρονη κοπέλα όλα ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου του 2020, όταν διαπίστωσε ότι είχε βγάλει κάποια εξανθήματα εξωτερικά της ευαίσθητης περιοχής της και αποφάσισε να επισκεφθεί τον συγκεκριμένο γυναικολόγο. Έκλεισε κανονικά ραντεβού και όταν ήρθε η σειρά της κάθισε στη γυναικολογική καρέκλα και αφού έβγαλε τα ρούχα της από τη μέση και κάτω όπως της υπέδειξε ο γιατρός, εκείνος στάθηκε μπροστά της και άρχισε να την εξετάζει.

Όπως η 21χρονη κοπέλα αναφέρει στη μήνυσή της, στην αρχή δεν έκανε κάτι περίεργο, στο τέλος όμως της εξέτασης αφού της έδωσε οδηγίες και τη φαρμακευτική αγωγή που θα ακολουθούσε, της είπε κάποια σεξουαλικά υπονοούμενα, τα οποία η κοπέλα έκανε πως δεν κατάλαβε για να μη δώσει συνέχεια. Ο γιατρός έκλεισε εκ νέου ραντεβού στην κοπέλα για μία εβδομάδα αργότερα ώστε να δει πώς θα ήταν μετά την αγωγή.

Ωστόσο δύο ημέρες αργότερα η 21χρονη πονούσε πολύ και καθώς η αγωγή που ακολουθούσε δεν είχε βελτιώσει την κατάστασή της επικοινώνησε με το γιατρό περίπου στις έξι και μισή το απόγευμα. Εκείνος της είπε πως στις επτά είχε κάποιο χειρουργείο και έτσι θα βρισκόταν στο νοσοκομείο και τη ρώτησε αν θα μπορούσε να πάει να τη δει. Η κοπέλα πράγματι πήγε στο νοσοκομείο και επικοινώνησε με το γιατρό γιατί δεν ήταν στο γραφείο του. Λίγα λεπτά αργότερα ο γιατρός εμφανίστηκε, είδε την αγωγή που του έδειξε η κοπέλα και της ζήτησε να τον περιμένει ένα τέταρτο να τελειώσει ένα χειρουργείο.

Πράγματι ο γιατρός ήρθε και πήγαν στο δωμάτιο για την εξέταση. Η 21χρονη κοπέλα καταγγέλλει ότι παρά το γεγονός πως το εξάνθημα ήταν εξωτερικό ο γιατρός άρχισε να βάζει το δάκτυλο του εσωτερικά και παράλληλα της έκανε διάφορα σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου ενώ την ρώτησε και πόσο καιρό είχε να συνευρεθεί ερωτικά.

Η 21χρονη αναφέρει στη μήνυση της πως δεν σχολίασε καν αυτά που έλεγε ο γιατρός αλλά «του τόνισε για άλλη μία φορά ότι εκεί που την εξετάζει δεν πονάει και τον ρώτησε για ποιο λόγο της κάνει έτσι την εξέταση».
Ο γιατρός με τη σειρά του προσπάθησε να την καθησυχάσει και της έλεγε «να ησυχάσει γιατί θα τους … ακούσουν»!

Η νεαρή κοπέλα καταγγέλλει επίσης πως κατά τη διάρκεια της εξέτασης αυτής, ο γιατρός πήρε το χέρι της μαζί με το δικό του και το τοποθέτηση στα γεννητικά της όργανα, και προσπαθούσε επίμονα να την ερεθίσει, παρά τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια που εξέφραζε συνεχώς.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο γιατρός σηκώθηκε ταυτόχρονα όρθιος και την κοιτούσε με το σώμα του πολύ κοντά σε αυτό της κοπέλας, ενώ και το βλέμμα του σύμφωνα με τη μήνυση, ήταν πονηρό.

Η κοπέλα τράβηξε με δύναμη το χέρι της και δηλώνει ότι ήταν μπερδεμένη και σε κατάσταση σοκ.
«… γύρισα από την άλλη μεριά το κεφάλι μου για να μην τον βλέπω, αισθανόμουν πολλά συναισθήματα μαζί, δεν ήξερα αν αυτό που κάνει ήταν μέρος της εξέτασης ή αν όντως κάτι δεν πήγαινε καλά. Πέρασαν μερικά λεπτά μέχρι να σταματήσει και εγώ εξακολουθούσα να έχω γυρισμένο το κεφάλι μου. Γύρισα ξαφνικά, τον κοίταξα και του είπα:

«Γιατρέ, αυτό που κάνετε με ενοχλεί πονάω πολύ» και τον έσπρωξα προς τα πίσω.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο γιατρός τότε κάθισε ξανά στην καρέκλα του και είπε στην κοπέλα ότι πρέπει να την εξετάσει και στο πίσω μέρος για να δει εάν έχει και εκεί εξανθήματα, κάτι που έκανε.

Η κοπέλα ήταν σοκαρισμένη και ντροπιασμένη από τις ενέργειες και τα λόγια που της έλεγε ο γιατρός ο οποίος και κατέληξε ότι η 21χρονη έπρεπε να πάει σε δερματολόγο γιατί είχε πάθει μόλυνση. Την ώρα που η καταγγέλλουσα πήγε να σηκωθεί ο γιατρός κατηγορείται ότι έσκυψε μπροστά και τη φίλησε στο μπούτι ψηλά δίπλα ακριβώς από την ευαίσθητη της περιοχή, ενώ στη συνέχεια πήγε κοντά της, την αγκάλιασε, έβαλε το χέρι του μέσα από την μπλούζα και της χάιδεψε την πλάτη, οπότε και η νεαρή κοπέλα έτσι όπως ακουμπούσε επάνω της αντιλήφθηκε ότι ο γιατρός είχε ερεθιστεί.

«Ένιωσα φόβο, αηδία, δεν ήξερα τι γίνεται αν πρέπει να φωνάξω, αν πρέπει να τον βρίσω, αν πρέπει να τον δείρω.. Το πρόσωπό του ήταν τόσο κοντά στο δικό μου, ήταν έτοιμος να με φιλήσει. Δεν είχα το θάρρος να κουνηθώ. Είχα παγώσει ολόκληρη και έτρεμα».

Η κοπέλα κατάφερε να ντυθεί και φεύγοντας ο γιατρός την συνόδευσε έως τα μισά και μάλιστα τη φίλησε σταυρωτά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα καθώς περίμενε στη στάση του λεωφορείου, ο γιατρός πέρασε μπροστά της, κοντοστάθηκε με το αυτοκίνητό του και της έκλεισε το μάτι.
Η 21χρονη αναφέρει επίσης ότι εκείνο το βράδυ επιστρέφοντας σπίτι της δεν μίλησε σε κανέναν και σκεφτόταν αυτά που είχαν συμβεί κλαίγοντας και βρισκόμενη σε απόγνωση.

«Ένιωσα λίγο τυχερή μετέπειτα σε όλη την ατυχία μου που δεν έκανε κάτι χειρότερο. Ήμασταν μόνοι μας, δεν υπήρχε κανείς. Η σκηνή ήταν εφιαλτική, ένιωθα σαν να είμαι σε ταινία τρόμου. Δεν ήξερα αν εκείνη την ώρα υπήρχε κάποιος έξω στο διάδρομο. Φοβόμουν να φωνάξω γιατί δεν ήξερα αν ήταν κάποιος εκεί έξω να με ακούσει, να με βοηθήσει. Πολλές σκέψεις πολλά συναισθήματα, ένιωθα αηδία με το σώμα μου. Πλενόμουν ξανά και ξανά! Δεν μπορείς να εξηγήσεις πώς νιώθεις, ούτε εσύ η ίδια δεν μπορείς να καταλάβεις τι έχει συμβεί στον εαυτό σου, στο σώμα, στην ψυχή σου…. Μία λέξη μόνο … Βιασμένη. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Θέλω να τιμωρηθεί για όσα έκανε εις βάρος μου, βίασε την ψυχή και το σώμα μου»!

«Μου στέρησε τη χαρά της εγκυμοσύνης μου»
Η δεύτερη μήνυση που υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου αφορά μία 23χρονη κοπέλα η οποία επισκέφθηκε το γιατρό πριν από περίπου ένα χρόνο, καθώς ήταν έγκυος και διένυε τον 7ο μήνα της κύησής της.
Όπως η ίδια αναφέρει στη μήνυσή της, στα δύο πρώτα ραντεβού η συμπεριφορά του γιατρού ήταν άνετη και εντελώς αναίτια προσπαθούσε να αναπτύξει μια οικειότητα μεταξύ αυτού και της 23χρονης.

Η ίδια αναφέρει ότι μάλιστα την είχε αγκαλιάσει και την είχε φιλήσει στο μάγουλο χωρίς ποτέ να του έχει δείξει ότι θα ήθελε να αναπτύξει φιλική σχέση μαζί του, ενώ της είχε δώσει και το προσωπικό του τηλέφωνο για να κλείνει τα ραντεβού απ’ απευθείας μαζί του.
Η κοπέλα αρχικά δεν αξιολόγησε τη συμπεριφορά του γιατρού καθώς η μόνη της έννοια και το άγχος της όλο επικεντρώνονταν στην εγκυμοσύνη της και στην επιτυχή γέννηση του παιδιού της.

Το περιστατικό ωστόσο για το οποίο και κατέθεσε τη μήνυση συνέβη στις 3 Μαΐου 2019 το πρωί στην προγραμματισμένη επίσκεψη που είχε με τον γιατρό καθώς ήδη διένυε τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της. Μάλιστα η κοπέλα είχε έντονους πόνους και ήταν φοβισμένη, γεγονός που μετέφερε στο γιατρό ο οποίος και την καθησύχασε λέγοντάς της «θα κάνουμε τον υπέρηχο να δούμε τι γίνεται». Πράγματι ξεκίνησε να της κάνει τον κοιλιακό υπέρηχο ενώ η κοπέλα είχε μεγάλη αγωνία και ρωτούσε συνεχώς το γιατρό για το τι συμβαίνει. Εκείνος κάποια στιγμή της απάντησε ότι όλα είναι καλά αλλά με χυδαίο λεξιλόγιο την επέκρινε για τις ερωτήσεις της.

Η νεαρή εγκυμονούσα είχε επίσης αντιληφθεί κάποια έντονα σημάδια στο στήθος της για τα οποία θέλησε να ρωτήσει το γιατρό, ο οποίος κατηγορείται ότι αφού έβγαλε τα ιατρικά γάντια άρχισε να τη θωπεύει στο στήθος έντονα με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί και να σταματήσει η εξέταση εκεί. Στη συνέχεια όμως ο γιατρός της ζήτησε να ξαπλώσει στο ειδικό κρεβάτι του εξεταστηρίου για να συνεχίσει την εξέταση. Τότε η 23χρονη καταγγέλλει ότι ο γιατρός όχι μόνο την εξέτασε με τα χέρια του αλλά χρησιμοποίησε και τη γλώσσα του στα γεννητικά της όργανα. Η κοπέλα καταγγέλλει ότι σε κατάσταση σοκ κατάφερε να βρει το κουράγιο να σηκωθεί επάνω και τρέμοντας να ανοίξει την πόρτα και να φύγει!

«Ξέσπασα σε κλάματα, τρελάθηκα από την απόγνωση στην οποία είχα περιέλθει. Αυτό που μου είχε συμβεί ήταν τραγικό. Στην πιο ευάλωτη στιγμή της ζωής μου βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση. Σιχαινόμουν το ίδιο μου το σώμα ενώ βρισκόταν στην πιο ιερή στιγμή του. Μου στέρησε τη χαρά της εγκυμοσύνης μου»!

Η 23χρονη κοπέλα γέννησε μετά από δύο εβδομάδες πρόωρα και χωρίς να έχει βρει το κουράγιο να επισκεφθεί κανέναν άλλο γυναικολόγο, γέννησε το παιδί της με γιατρό εφημερίας.
«Δεν έχω ξεχάσει ούτε μια μέρα αυτό που μου συνέβη. Όλο αυτό τον καιρό έτρεμα και μόνο στη σκέψη ότι θα πρέπει να πω αυτά τα περιστατικά δημόσια σε ένα ακροατήριο. Αλλά το πλήθος των κακοποιημένων γυναικών από τον ίδιο άνθρωπο που βρήκε το κουράγιο να μιλήσει μου έδωσε δύναμη. Η σιωπή δεν είναι η λύση. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πρέπει τα θύματα της σεξουαλικής βίας να πάψουμε να ντρεπόμαστε που βρεθήκαμε άδικα σε μια τέτοια θέση. Να μην συμβεί σε καμία άλλη κοπέλα κάτι τέτοιο ξανά».

Διαβάστε ακόμη

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο