«Αλλεργική» στην κριτική παραμένει η περιφερειακή αρχή!

«Αλλεργική» στην κριτική παραμένει η περιφερειακή αρχή!

«Αλλεργική» στην κριτική παραμένει η περιφερειακή αρχή!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 764 ΦΟΡΕΣ

Λοιδωρεί και υβρίζει όποιον τυχόν εκφράζει αντίθετη άποψη ή ασκεί κριτική για λάθη και παραλείψεις

«Αλλεργική» σε οποιαδήποτε μορφή κριτικής εξακολουθεί να είναι η περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου και... οι κολαούζοι τους!

Διαθέτοντας το αλάθητο του Πάπα, η περιφερειακή αρχή, λοιδωρεί, συκοφαντεί και υβρίζει, όποιον τυχόν τολμήσει να εκφράσει διαφορετική άποψη ή να ασκήσει κριτική για λάθη και παραλείψεις.
Το νέο περιστατικό έχει να κάνει με την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» για το θέμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αντί για απάντηση, δέχθηκαν λοιδωρίες με ανακοινώσεις, αναρτήσεις και τα συναφή. Η «μπάλα» μάλιστα πήρε και τη «Ροδιακή» επειδή τόλμησε να δημοσιεύσει την ανακοίνωση, αφού είναι γνωστή η «συμπάθεια» που μας έχουν (σ.σ. εκτίθενται για μία ακόμα φορά βέβαια με αυτή τη συμπεριφορά). Δεν είναι μάλιστα το μοναδικό περιστατικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη συμπεριφορά αυτή της περιφερειακής αρχής, ανώτατα στελέχη της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο, την έχουν καταγγείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη!

Για το νέο περιστατικό υπήρξε αντίδραση του επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλη Γλυνού, ο οποίος μιλώντας στον “Sky” τόνισε ότι θα πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος που χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου της περιφέρειας, που με την ανοχή του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εκδίδει κατάπτυστα τρολ ως απαντήσεις σε όποιον τολμάει να εκφράζει διαφορετική άποψη.

«Πώς επιτρέπει ο περιφερειάρχης μέσα από το επίσημο Γραφείο Τύπου και με το εθνόσημο να εκδίδονται αυτές οι κατάπτυστες απαντήσεις-τρολ και να επέρχεται τέτοια λάσπη; Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατηφόρα. Εμείς δεν θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό των νησιωτών», επισήμανε σχετικά.

Στις δηλώσεις αυτές απάντησε με το γνωστό ύφος το γραφείο Τύπου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η απάντηση έχει ως εξής: «Προς τον Μανώλη Γλυνό και όλους εκείνους που υποθάλπουν και αναπαράγουν τη δυσανεξία του στην κριτική και στην αλήθεια:

Κύριε Γλυνέ, την επόμενη φορά που θα βρείτε ανοιχτό μικρόφωνο για να εκφράσετε τον δήθεν αποτροπιασμό σας για τη λειτουργία του Γραφείου Τύπου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς όπως «εμετική αρθρογράφος», «κατάπτυστο Δελτίο Τύπου», «γραφικό Γραφείο Τύπου», «τρολ της Περιφέρειας» και άλλα τέτοια κόσμια και ευγενή, αλλά τόσο ανάρμοστα για το προφίλ του «καλού παιδιού» που έχετε υιοθετήσει, ας έχετε υπ’ όψιν σας τα εξής:

Το ύφος των ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου, υπαγορεύεται από το ύφος και το περιεχόμενο της δικής σας κριτικής, η οποία ουδέποτε είχε σχέση με την αλήθεια. Όσο συνεχίζετε να επενδύετε πολιτικά στο ψεύδος, τη συκοφαντία και τη δημαγωγία, ανάλογο θα είναι και το ύφος των οφειλόμενων απαντήσεών του.

Εσείς που κόπτεσθε τάχα για τη Δημοκρατία, είστε εσείς που δεν ανέχεστε την κριτική, είστε εσείς που δεν αναγνωρίζετε το δικαίωμα εκείνων που καθυβρίζετε και συκοφαντείτε, να αμυνθούν, υπερασπιζόμενοι την αλήθεια την οποία συνειδητά διαστρεβλώνετε ή αγνοείτε. Τι πιο φασιστικό από αυτό; Πού υπάρχει η Δημοκρατία σε όλα αυτά;

Είστε εσείς εκείνοι που δεν διστάζετε να διασύρετε εργαζομένους, να ακυρώσετε την εργασία τους, να τους απευθύνετε υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όταν η δουλειά τους δεν σας αρέσει, όταν δεν εξυπηρετεί το αφήγημα και τις σκοπιμότητές σας, όταν αποκαθιστά την αλήθεια στα ψεύδη και τις συκοφαντίες πάνω στις οποίες έχετε στηρίξει την πολιτική σας παρουσία.

Όταν συνθέτει τα κομμάτια του παζλ και αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες και πιθανόν τα πρόσωπα που υποκινούν την ενορχηστρωμένη εκστρατεία λάσπης και ύβρεων στην οποίαν συστηματικά επιδίδεστε. Αυτή είναι η Δημοκρατία σας! Αυτή είναι η σοβαρότητά σας!

Θα ήταν πολύ βολικό για σας ένα Γραφείο Τύπου άχρωμο και άοσμο, ένα Γραφείο Τύπου χωρίς αντανακλαστικά, επαναπαυμένου στην αδράνεια, χωρίς προσανατολισμό, ασχολούμενο μόνο με την παραγωγή ανώδυνης, τυποποιημένης, «ξύλινης», εύπεπτης ειδησεογραφικής τροφής.

Λυπούμαστε αλλά όσο κι αν σας ενοχλεί, εσάς και τα παπαγαλάκια που σας περιθάλπουν εν είδει ραδιοφωνικού «εισαγγελέα», όσο κι αν εκτοξεύετε ύβρεις εσείς και οι «σύμμαχοί» σας, να ξέρετε ότι το Γραφείο Τύπου θα συνεχίσει να κάνει αυτό που οφείλει να κάνει, όταν γίνεται αποδέκτης της πολιτικής φαυλότητας και της συκοφαντίας.

Αντί να αναλώνεστε στην εμπάθεια απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή, τον Περιφερειάρχη και το Γραφείο Τύπου, εσείς που κομπάζετε για την επί 25 χρόνια πορεία σας στα κοινά του τόπου, ίσως είναι ώρα να αντιληφθείτε ότι η πολιτική ενηλικίωση δεν είναι πάντα συνάρτηση του χρόνου. Είναι συνάρτηση της κατανόησης του θεσμικού σας ρόλου, ως μείζων μειοψηφία εν προκειμένω.

Πουθενά δεν είναι γραμμένο ότι η άσκηση αντιπολίτευσης σάς παρέχει το δικαίωμα άκριτης σπίλωσης της προσωπικής τιμής και αξιοπρέπειας του οποιουδήποτε. Η κριτική είναι επιβεβλημένη, υπό την προϋπόθεση της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, της διερεύνησης, της τεκμηρίωσης και κυρίως της Αλήθειας.

Όταν αυτά τα «συστατικά» απουσιάζουν, τότε μετατρέπεστε σε κοινό υβριστή και συκοφάντη. Στις περιπτώσεις αυτές, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του θιγόμενου, να προστατεύσει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο την ατομική του αξιοπρέπεια, αλλά και την αξιοπρέπεια του θεσμού που υπηρετεί, απέναντι στις πρακτικές πολιτικού αμοραλισμού που υφίσταται.

Είναι ώρα να αντιληφθείτε, όσο δύσκολο κι αν είναι για σας, ότι ο ρόλος σας ως μείζων μειοψηφία υπόκειται στον περιορισμό που θέτει η προσωπική αίσθηση της ηθικής, ο σεβασμός στην ατομική αξιοπρέπεια, ο αυτοσεβασμός.

Στους εναπομείναντες εκφραστές της πολιτικής παθογένειας του τόπου μας, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε κάθε φορά που μας προκαλούν. Τίποτα δεν έμεινε και δεν θα μείνει ποτέ αναπάντητο. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας.

Υ.Γ.: Σκόπιμο είναι να μην επιχειρήσετε ξανά να επικαλεστείτε τη Δημοκρατία και την ελευθερία της άποψής σας για να επιτεθείτε στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας. Είναι τουλάχιστον φαιδρό, κωμικοτραγικό! Αν δεν πιστεύετε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που είναι φανερό ότι απεχθάνεστε εσείς και οι «σύμμαχοί» σας, τότε δεν πιστεύετε καθόλου σε αυτήν, ούτε πείθετε για τις «αγαθές» προθέσεις σας».

«Στόχος δεν είναι ο εξοβελισμός όσων ασκούν κριτική αλλά η στήριξη των επιχειρήσεων»
Είχαν προηγηθεί οι εξής ανακοινώσεις:
Ερώτημα σχετικό με το ύψος των πόρων που προτίθεται να διεκδικήσει η περιφερειαρκή αρχή για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων Κυκλάδων και Δωδεκανήσεων έθεσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», Μανώλης Γλυνός.

«Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τον αγώνα που κάνουν όλες οι Περιφέρειες της χώρας, για την εξασφάλιση πόρων, προκειμένου να στηρίξουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης τους και επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας.

Και υπάρχουν και στοιχεία που δείχνουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Ξεκινώντας από το κέντρο αναφέρουμε την Περιφέρεια Αττικής με πρόταση για άντληση 200 εκατομμυρίων ευρώ, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 150 εκατομμύρια ευρώ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 160 εκατομμύρια την Περιφέρεια Κρήτης με 50 εκατομμύρια.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, με τηλεδιάσκεψη, όπου συζητήθηκε το θέμα μετά από πρόταση του επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλη Γλυνού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι η πρόταση που είχε καταθέσει ήταν για άντληση πόρων ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμη είπε, ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε τη δυνατότητα να προσθέσει άλλα εννέα εκατομμύρια ευρώ. Θα εξασφαλίζονταν δηλαδή, για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες 49 ευρώ.

Στη συνέντευξη Τύπου όμως ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε, πως η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στόχο έχει, την άντληση πόρων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ η διαχείριση θα γίνει από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, δηλαδή τον ΕΦΕΠΑΕ.

Σε μια Περιφέρεια που ο τουρισμός υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα είναι δυνατό, να καταθέτουμε πρόταση για την άντληση πόρων 30 εκατομμυρίων ευρώ τη στιγμή που η Κρήτη που καταθέτει πρόταση για 50 εκατομμύρια;

Και η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει υψηλή απορροφητικότητα σε πόρους από διάφορα προγράμματα;
Και ρωτούμε γιατί τα 49 εκατομμύρια για τα οποία αρχικά έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης έγιναν 30;

Η περιφερειακή αρχή υποσχέθηκε πως θα προσθέσει για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων άλλα εννέα εκατομμύρια ευρώ. Θα γίνει πράξη η δέσμευση ή όχι; Τελικά υπάρχει βούληση από την Περιφερειακή αρχή για τη διεκδίκηση περισσότερων πόρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν γονατίσει ή όχι;

Στην προκειμένη περίπτωση και στη συγκεκριμένη συγκυρία που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, στόχος δεν πρέπει να είναι ο εξοβελισμός όσων ασκούν κριτική ή εκφράζουν διαφορετικό πολιτικό λόγο και θεωρούνται πολιτικοί αντίπαλοι και ως εκ τούτου εχθροί προς εξόντωση από την περιφερειακή αρχή, αλλά η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στόχος είναι ο κόσμος σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες που στενάζει και όχι οι παρατάξεις της μειοψηφίας που αγωνιούν και διεκδικούν για τους πολίτες στους δύο νομούς.

Γιατί σε τελική ανάλυση οι πολίτες και στους δύο νομούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα κρίνουν... και το αποτέλεσμα».

Απάντηση του γραφείου Τύπου της περιφέρειας
«Μια εβδομάδα σοβαρότητας ήταν αρκετή για τον Μ. Γλυνό για να ενδώσει στον... κουνακισμό.
Μόλις μια εβδομάδα κράτησε η απόπειρα του Μανώλη Γλυνού να εμφανιστεί ελάχιστα σοβαρός. Μια αναλαμπή λίγων μόνο ημερών, μας έδωσε κάποια ψήγματα ελπίδας, αλλά τελικά απέδειξε ότι οποιαδήποτε συζήτηση επί σοβαρής βάσης μαζί του, αποδεικνύεται ματαιοπονία. Δύσκολο πράγμα η σοβαρότητα! Τελικά ενέδωσε κι αυτός στον... κουνακισμό, αφού προφανώς αποφάσισε ότι τον εκφράζει καλύτερα. Καθείς και οι επιλογές του».

«Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»: «Τόση λάσπη κατάντησε γραφική»
«Η παράταξή μας, με προτάσεις προσπαθεί για το καλό του τόπου και των κατοίκων σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Αφουγκράζεται την αγωνία εκείνων, που λυγίζουν αυτή την εποχή όπου η πανδημία διαλύει τα πάντα. Στα ερωτήματά μας, η περιφερειακή αρχή για άλλη μια φορά σίγησε. Αντί απαντήσεως για τα 49 εκατομμύριο ευρώ, που υποσχέθηκε και στη συνέχεια «ψαλίδισε», εξαπέλυσε στο πλαίσιο της γνωστής τακτικής λάσπη.

Εμείς δεν θα μείνουμε στους αήθεις και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Δεν φοβόμαστε την απώλεια της εξουσίας. Αγωνιούμε για τους επιχειρηματίες σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες οι οποίοι είναι σε αδιέξοδο, που δεν έχουν ρευστότητα και δεν ξέρουν αν θα έχουν αύριο. Για αυτούς παλεύουμε την ώρα που η περιφερειακή αρχή με τη στάση που τηρεί τους αγνοεί επιδεικτικά, τους εμπαίζει και τους περιφρονεί.

Επιτέλους και η λάσπη έχει καταντήσει γραφική και δεν καλύπτει την έλλειψη ικανότητας και διάθεσης για μάχες που στόχο έχουν το κοινό καλό και όχι τη διατήρηση της εξουσίας.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη