Σ. Καρίκης: Δήμος Ρόδου και περιφέρεια παλεύουν να βρουν λύση για τα παλιά Σφαγεία

Σ. Καρίκης: Δήμος Ρόδου και περιφέρεια παλεύουν  να βρουν λύση για τα παλιά Σφαγεία

Σ. Καρίκης: Δήμος Ρόδου και περιφέρεια παλεύουν να βρουν λύση για τα παλιά Σφαγεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 476 ΦΟΡΕΣ

Τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα παλιά Σφαγεία όπου διαμένουν 170 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες εδώ και 5,5 χρόνια, έδωσε με δηλώσεις του στο “Notos News” και στην εκπομπή «Κόκκινη Γραμμή», ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης.

«Σε αυτή την ιστορία, πολλά κάνουμε και λίγα ανακοινώνουμε. Δεν είναι τυχαίο που πλέον δεν υπάρχουν ροές προς τη Ρόδο. Γίνεται πλέον μια δυνατή προσπάθεια, συντονισμένα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, για να βρεθεί λύση. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα.

Είναι αλήθεια ότι τα υπουργεία, δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα. Θέλω να στείλω ένα θετικό μήνυμα – κάτι έχει αλλάξει και σύντομα θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις» όπως υπογράμμισε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συνδρομή της Περιφερειακής Αρχής –έστω και χωρίς να υπάρχει αρμοδιότητα ούτε από τον πρώτο, ούτε από τον δεύτερο βαθμό.

Αυτό που απασχολεί τις αρχές και τους φορείς είναι ότι η κατάσταση τείνει να γίνει μια «υγειονομική βόμβα» μέσα στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Καρίκης ανακοίνωσε ακόμη ότι γίνονται ετοιμασίες για την «Ημέρα Δημάρχου», η ημερομηνία της οποίας δεν έχει ακόμη καθοριστεί αλλά θα περιλαμβάνει την υποδοχή και ακρόαση των πολιτών στο Δημαρχείο. «Θα είναι παρών ο ίδιος ο Δήμαρχος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων και υπηρεσιακοί παράγοντες (εάν χρειαστεί) για να μπορούν να απαντούν στα αιτήματα που υποβάλλουν οι πολίτες. Ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία επεξεργασίας των αιτημάτων και σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία» όπως τόνισε.

Aναφορά έκανε ο κ. Στράτος Καρίκης στο νέο προσωπικό καθαριότητας που θα πιάσει σύντομα δουλειά στα σχολεία του νησιού μας.

Μίλησε όμως και για τις νέες σχολικές υποδομές που θα δημιουργηθούν στη Ρόδο και μέσω ΣΔΙΤ, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Βούληση της δημοτικής αρχής είναι η βελτίωση των υποδομών που υπάρχουν αλλά και η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων.

Διαβάστε ακόμη

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι