Δύο ένοχοι και τρεις αθώοι στην υπόθεση της σωματεμπορίας

Δύο ένοχοι και τρεις αθώοι στην υπόθεση της σωματεμπορίας

Δύο ένοχοι και τρεις αθώοι στην υπόθεση της σωματεμπορίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

Δύο ένοχοι και τρεις αθώοι απεφάνθη προχθές αργά το βράδυ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου για την υπόθεση σωματεμπορίας, που εξιχνιάστηκε τον Αύγουστο του 2015 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, μετά από καταγγελία νεαρής αλλοδαπής ηλικίας –τότε- 22 ετών από την Ρωσία.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο μετά από μία μακράν ακροαματική διαδικασία η οποία διήρκησε έως αργά το βράδυ προχθές, εξέδωσε την απόφασή του σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ένοχοι οι δύο από τους πέντε εμπλεκόμενους και οι λοιποί κηρύχθηκαν αθώοι. Όπως είναι γνωστό, στην υπόθεση κατηγορούνταν 57χρονος από τη Χαλκίδα, η 57χρονη σύζυγός του, μία 26χρονη Ελληνίδα και μία 37χρονη Ουκρανή καθώς και ένας 50χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο.


Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δημήτρη Τσοβόλα, Μαρίας Μανώλακα, Στέφανου Καψάλη και Άκη Δημητριάδη, απάλλαξε από κάθε κατηγορία την 57χρονη σύζυγο, την 37χρονη Ουκρανή και τον 50χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος, ενώ έκρινε ένοχους τον 57χρονο από τη Χαλκίδα στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή και την 26χρονη Ελληνίδα η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή.


Αξίζει να σημειωθεί πως ενώπιον του δικαστηρίου τόσο οι εμπλεκόμενοι όσο και οι συνήγοροί τους αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως η 22χρονη Ρωσίδα προέβη στην καταγγελία σε βάρος τους προκειμένου να «εισπράξει» όλες τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου περί προστασίας μαρτύρων. Επίσης τονίζεται πως ενώπιον του δικαστηρίου δεν εμφανίστηκε η αλλοδαπή καταγγέλλουσα αλλά ούτε και κάποιος δικηγόρος της.


Υπενθυμίζεται πως το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την κατάθεση- Καταγγελία που έδωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της 18ης Αυγούστου 2015 η –τότε- 22χρονη Ρωσίδα.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών