Έλεγχος στατικότητας σε όλα τα σχολικά κτήρια του νησιού

Έλεγχος στατικότητας σε όλα τα σχολικά κτήρια του νησιού

Έλεγχος στατικότητας σε όλα τα σχολικά κτήρια του νησιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

Θα συστηθούν κλιμάκια και για τα 120 κτήρια, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Θ. Βυρίνης

Έλεγχος στατικότητας θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολικά κτήρια του νησιού στο πλαίσιο προγράμματος του ΟΑΣΠ που θα υλοποιηθεί από το δήμο Ρόδου σε συνεργασία με το γραφείο πολιτικής προστασίας ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα όπου εντοπιστούν.

Συγκεκριμένα, θα ελεγχθούν περίπου 120 κτήρια και θα διατεθεί για το σκοπό αυτό ποσό ύψους 120.000 ευρώ προκειμένου να συσταθούν κλιμάκια στα οποία θα συμμετέχουν ιδιώτες μηχανικοί, που με την εποπτεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου θα διενεργήσουν τους ελέγχους. Όπως δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Αναβάθμισης Σχολικών Κτηρίων και πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βυρίνης το πρόγραμμα λήγει στο τέλος του χρόνου και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση. «Μαζί με τον γραφείο πολιτικής προστασίας και τον Ηλία Αργύρη έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που αναφέρεται σε προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία που γίνεται μέσω ΟΑΣΠ και προβλέπεται ένα κονδύλι 120.000 ευρώ για πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο έλεγχο των κτηρίων όλων των σχολείων.

Αυτή τη στιγμή κάνουμε καταγραφή των κτηριακών μονάδων είναι γύρω στις 120 αυτές οι μονάδες, και ευελπιστών αν όχι σε αυτό, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να κάνω και σχετική εισήγηση για το θέμα. Το πρόγραμμα έχει προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου και ελπίζω ναν είμαστε έγκαιρα έτοιμοι ώστε να ξεκινήσει αυτός ο έλεγχος στα σχολεία ενώ προβλέπεται μία τρίτη φάση, η οποία θα αφορά αποκατάσταση κτιρίων τα οποία έχουν κάποια θέματα σεισμικότητας. Προβλέπεται γι’ αυτό ένα κονδύλι περίπου 500 χιλιάδων ευρώ» δήλωσε ο κ. Βυρίνης.

Μάλιστα όπως εξήγησε, ο έλεγχος θα γίνει από ειδικά επιστημονικά κλιμάκια. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ώστε να προσληφθούν ιδιώτες μηχανικοί και πολιτικοί μηχανικοί ενώ θα υπάρχει επιβλέπων από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

Όπως έκανε επίσης γνωστό, υπάρχει ένα ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρωθεί από τους αρμόδιους σε τοπικό επίπεδο, θα αποσταλεί στον ΟΑΣΠ και ανάλογα με την εκτίμηση που θα γίνει θα προχωρήσει η δεύτερη φάση του ελέγχου.
Αυτή περιλαμβάνει δειγματοληψία από τους σοβάδες και αν διαπιστωθεί ότι χρειάζεται περαιτέρω επέμβαση στο κτήριο υπάρχει ένα τρίτο πρόγραμμα που προβλέπει τις επισκευές αυτών των κτηρίων.

Για άλλα θέματα
Αναφερόμενος σε άλλα θέματα ο κ. Βυρίνης δήλωσε ότι έληξε πρόσφατα διαγωνισμός και βγήκε ο ανάδοχος ώστε σε ένα μήνα να υπογραφεί η σύμβαση για έργο ύψους 1.650.000 ευρώ που θα αφορά κυρίως μονώσεις στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες έκανε γνωστό ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία μας όμως θέλοντας ο δήμος να καλύψει, όπως είπε, σχολαστικότερα αυτή τη διαδικασία προκήρυξε διαγωνισμό που θα έχει στόχο την απολύμανση σε καθημερινό επίπεδο με πρόσληψη επιπλέον 109 καθαριστριών από ιδιωτική εταιρεία. «Ο διαγωνισμός τελειώνει την Παρασκευή, υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενες εταιρίες και ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα διαθέσουμε στα σχολεία επιπλέον 109 άτομα που θα αναλάβουν την απολύμανση σε θρανία, πόμολα, τουαλέτες ενισχύοντας την υπάρχουσα καθαριότητα» δήλωσε ο κ. Βυρίνης.

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες ο δήμος διένειμε την πρώτη παρτίδα στα σχολεία, και αναμένει την επόμενη παρτίδα από το υπουργείο. Επίσης πριν από μια εβδομάδα παρέλαβε και την πρώτη παρτίδα σε παγουράκια που διανέμονται στα δημοτικά.

«Διαθέσαμε από την πρώτη έως την τετάρτη δημοτικού σε όλα τα παιδιά του νησιού σε δημόσια και ιδιωτικά την ποσότητα αυτή και αναμένουμε τη δεύτερη ποσότητα για τα παιδιά της πέμπτης και έκτης τάξης» είπε επίσης ενώ έκανε γνωστό ότι δόθηκαν ακόμα τρία κυλικεία μετά από προκήρυξη. Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα επισπευστούν οι διαδικασίες της ιδιοκτησιακής ιδιότητας του δήμου σε σχέση με τα σχολεία καθώς η καθυστέρηση έχει επιπτώσεις σε προγράμματα που έχουν ως όρο να είναι ιδιοκτήτης ο δήμος. Τέλος, ο κ. Βυρίνης τόνισε ότι ως πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του ζητήθηκε από το δήμαρχο να προχωρήσει σε μία καταγραφή των μικρότερων έργων που υλοποιήθηκαν από την επιτροπή.

Τα Eργα

Αναλυτικά, τα έργα που αφορούν το πρώτο εννιάμηνο του 2020 και το τελευταίο τρίμηνο του 2019 και υλοποίησε η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή με έκτακτες επιχορηγήσεις του Δήμου, και στα οποία δεν αναφέρονται οι μικροπαρεμβάσεις στα σχολεία της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης είναι τα εξής:

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2019

1. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Επισκευή δικτύου θέρμανσης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού», προϋπολογισμού εργασιών 6.820,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

2. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Τοποθέτηση γυψοσανίδων, χωρισμάτων και αλλαγή ειδών υγιεινής στον 1ο όροφο του 1ου Ειδικού Σχολείου Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.167,20€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
3. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Ανακατασκευή τουαλετών στο 1ο 12/θεσιο Δ.Σ Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 6.133,20€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

4. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Συντήρηση και επισκευές αίθριου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
5. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Προμήθεια και τοποθέτηση μπασκετών σχολικού τύπου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου», προϋπολογισμού εργασιών 3.496,80€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

6. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Επισκευή οροφής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Συνολική δαπάνη: 38.001 ευρώ.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟΥ 2020
1. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Ανακατασκευή τουαλετών στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.185,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

2. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Επισκευή επιχρισμάτων και χρωματισμοί στο ΔΣ Παστίδας στο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας.», προϋπολογισμού εργασιών 7.179,60€ (συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ).
3. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Διαμόρφωση αίθουσας διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Σγουρού», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

4. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή οροφής σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού», προϋπολογισμού εργασιών 7.130,00€ (συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ).
5. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Εργασίες επισκευών στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Δαματριάς», προϋπολογισμού εργασιών 7.254,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

6. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Επισκευή βλαβών στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου», προϋπολογισμού εργασιών 3.658,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
7. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Επισκευή οροφής σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

8. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Καθαίρεση επισκευή σαθρών επιχρισμάτων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 6.200,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
9. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Χρωματισμός αύλειου χώρου στο 10ο Νηπιαγωγείου Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

10. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Αποκατάσταση ρωγμών στις οροφές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.156,04€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
11. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Χρωματισμοί αιθουσών στο 20ο Νηπιαγωγείου Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

12. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Επισκευή οροφής σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
13. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά «Ανακατασκευή τουαλετών στο 3ο Δημοτικό Πόλεως Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 4.960,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

14. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Χρωματισμοί αιθουσών στο 5ο Νηπιαγωγείο Πόλεως Ρόδου », προϋπολογισμού εργασιών 6.200,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
15. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Ανακατασκευή τουαλετών στο ΔΣ Μαλώνας », προϋπολογισμού εργασιών 7.185,00€ (συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ).

16. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή και συντήρηση τουαλετών στα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία Αφάντου », προϋπολογισμού εργασιών 7.254,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
17. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Προμήθεια και τοποθέτηση μπασκετών στο 15 ΔΣ Ρόδου », προϋπολογισμού εργασιών 3.496,80€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

18. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Eπισκευές στο Δημοτικό Σχολείο Μαριτσών », προϋπολογισμού εργασιών 1.860,0€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
19. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή οροφής σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Ψίνθου», προϋπολογισμού εργασιών 7.130,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

20. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή επιχρισμάτων – υαλότοιχων, σωληνώσεων θέρμανσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 4.960,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
21. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Συντήρηση στρεγάστου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής», προϋπολογισμού εργασιών 7.192,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

22. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή επιχρισμάτων του στηθαίου στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου», προϋπολογισμού εργασιών 7.142,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

23. Έγκριση δαπάνης και Τεχνικών Προδιαγραφών, για την εκτέλεση του έργου που αφορά « Επισκευή επιχρισμάτων του τοιχίου της περίφραξης στο Νηπιαγωγείο Μαριτσών», προϋπολογισμού εργασιών 7.179,60€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Συνολική δαπάνη : 146.282 ευρώ

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου