Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή από την παράταξη ΔΑΣ του δήμου Ρόδου

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή από την παράταξη ΔΑΣ του δήμου Ρόδου

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή από την παράταξη ΔΑΣ του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1026 ΦΟΡΕΣ

Επίθεση στη δημοτική αρχή τόσο σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της στο θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων όσο και σε εκείνο της παροχής των μέσων ατομικής προστασίας, εξαπέλυσε χθες η παράταξη ΔΑΣ ΟΤΑ δήμου Ρόδου.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους θητείας τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στο δήμο Ρόδου και εκπρόσωποι της παράταξης Ντέπυ Μιχαηλίδη και Σωτήρης Κόττορος, αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εργασία τους, και τα οποία οδηγούν στην αδυναμία παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, η κ. Μιχαηλίδη μίλησε για την τεράστια μείωση προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και λόγω της κινητικότητας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου που δημιουργεί προβλήματα στη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους αλλά και οξύνουν την εντατικοποίηση στην εργασία τους. Όπως είπε, ο αριθμός των εργαζομένων πλην μονίμων και αορίστου χρόνου που εργάζονται στο δήμο Ρόδου φτάνει τον αριθμό των 397.

«Μιλάμε για εργαζόμενους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, διμηνίτες τετραμηνίτες εποχικών αναγκών και εργαζομένων στα ΕΣΠΑ οι συμβάσεις των οποίων συνεχώς ανανεώνονται. Και με αυτούς τους εργαζόμενους έχουμε πάλι έλλειψη προσωπικού. Η απασχόληση όμως σε αλλότρια καθήκοντα, η έλλειψη προσωπικού, η ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας γίνονται αφορμή για ιδιωτικοποιήσεις.

Εκτός της καθαριότητας οι ιδιωτικοποιήσεις αφορούν τον τομέα του πρασίνου αλλά και των τεχνικών. Ήδη οι μηχανισμοί ΦΟΔΣΑ νοτίου Αιγαίου και ο αναπτυξιακός οργανισμός θα έχουν ως αποτέλεσμα να απαξιώνονται οι τεχνικές υπηρεσίες και να γίνονται προσλήψεις εκτός ΕΣΠΑ ώστε να γίνονται πιο εύκολα και οι σχεδιασμοί των έργων που έχουν βάλει σε προτεραιότητα οι επιχειρηματικοί όμιλοι» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδη

Τα ΜΑΠ
Η κ. Μιχαηλίδη αναφέρθηκε ειδικά στα μέτρα ατομικής προστασίας, τα οποία δεν έχουν πάρει οι εργαζόμενοι όπως θα έπρεπε παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν και από την παρούσα δημοτική αρχή. «Στη μοναδική συνάντηση που είχαμε ως δ.σ. με το δήμαρχο πέρυσι το Νοέμβριο καταθέσαμε τα αιτήματά μας στα οποία περιλαμβανόταν και η παροχή των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).

Παρά το ότι η μελέτη ήταν έτοιμη από τις αρχές του χρόνου και δύο μήνες νωρίτερα η γενική γραμματέας μας καθησύχασε πως ήταν θέμα ημερών ΜΑΠ ακόμη δεν έχουν δοθεί, ούτε φέτος ούτε και τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, στους εργαζόμενους που τα δικαιούνται» δήλωσε και πρόσθεσε: «Περιμένουν να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που θα προβλέπει τη διάθεση των ΜΑΠ σε χρήμα. Τα ΜΑΠ δεν είναι δώρο, αλλά συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων με βάση την ειδικότητα που έχουν. Αν δεν γίνει η διάθεσή τους και αν δεν τα διεκδικήσουμε, τότε θα καταργηθούν τελείως.

Όλες οι διοικήσεις του δήμου έβλεπαν την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων του δήμου ως κόστος που πρέπει να μειώσουν. Εξοικονομούν έτσι μεγάλα κονδύλια που τα χρησιμοποιούν αλλού. Το ίδιο συμβαίνει και για οικονομικές απαιτήσεις των εργαζομένων όπως τα αναδρομικά κ.λπ. στα οποία δε δίνει σημασία η δημοτική αρχή με αποτέλεσμα οι υποθέσεις τους να λιμνάζουν στα γραφεία των αρμόδιων υπηρεσιών». Από την πλευρά του ο κ. Κόττορος τόνισε ότι συνάδελφοί του στην καθαριότητα μάζευαν τα σκουπίδια από τα ξενοδοχεία καραντίνας χωρίς τις ειδικές στολές προστασίας βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Οι μετακινήσεις υπαλλήλων
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που έγιναν οι μετακινήσεις των εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η δημοτική αρχή η παράταξη η κ. Μιχαηλίδη δήλωσε: «Η αδυναμία στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εντείνεται και από την πολιτική διαχείρισης του προσωπικού της δημοτικής αρχής που μέσα από αθρόες συνεχείς και αυταρχικές μετακινήσεις αποδιοργανώνει τις υπηρεσίες, απαξιώνει τους εργαζόμενους τοποθετώντας τους σε νέα καθήκοντα δημιουργώντας ταυτόχρονα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου για να είναι ευάλωτοι στις πιέσεις της. Ακόμα και η τοποθέτηση καμερών στο Δημαρχείο ήταν μία ένδειξη των προθέσεών της.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εμείς δεχθήκαμε και επίθεση όταν αναφερθήκαμε σε μετακινήσεις με τον τρόπο που έγιναν. Όταν θέλεις να μετακινήσεις κάποιον για το καλό της υπηρεσίας, τον ενημερώνεις, γίνεται παράδοση-παραλαβή του αντικειμένου, να μάθει ο υπάλληλος σε ποιο πόστο πάει. Εδώ δεν έγινε ποτέ αυτό και επειδή κάποιες μετακινήσεις έγιναν και οι υπάλληλοι γύρισαν πάλι πίσω στα πρώτα πόστα. Κάτι λέει αυτό. Ή ήταν αποτυχημένη ή ήταν εκδικητική. Υπήρξαν συνάδελφοι που μας είπαν ότι είδαν τη μετακίνηση τους στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ». Ελάχιστες έγιναν με τη θέληση των ίδιων των εργαζομένων.

Για όλα τα παραπάνω ζητήσαμε ως ΔΑΣ συνάντηση με το δήμαρχο στις αρχές Μαΐου αλλά απάντηση δεν πήραμε».

Συμμετοχή στην απεργία
Τέλος, η κ. Μιχαηλίδη με αφορμή τη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ, κάλεσε τους εργαζόμενους στο δήμο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στο νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
«Ως εργαζόμενοι στο δήμο βιώσαμε τις επιπτώσεις της προηγούμενης οικονομικής κρίσης. Εν μέσω της νέας οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση προχώρησε σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με σκοπό να τσακίσει ό,τι δικαιώματα είχαν απομείνει στους εργαζόμενους ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία των ομίλων.

Ετοιμάζονται λοιπόν κυβέρνηση και δήμαρχοι να χτυπήσουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, το ωράριο, την πενθήμερη εργασία και την ασφάλισή μας. Αυτά οι δήμοι θα τα εφαρμόσουν. Για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ και καλούμε στη συγκέντρωση που θα γίνει στο νοσοκομείο».

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά