Ηλίας Τσέρκης: Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την υποψηφιότητά μου

Ηλίας Τσέρκης: Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την υποψηφιότητά μου

Ηλίας Τσέρκης: Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την υποψηφιότητά μου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1959 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητά του άφησε μιλώντας στο “Notos News” και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, o πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης Ρόδου κ Ηλίας Τσέρκης, σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών στη ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου.

Εξήγησε όμως και τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να υπάρχει στο νησί μια μόνο τοπική οργάνωση της ΝΔ.

«Αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα να υπάρχουν περισσότερες οργανώσεις, τότε να υπάρχει ποσόστωση συμμετοχής στελεχών ανά περιοχή», τόνισε.

Αναλυτικότερα, για την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερες δημοτικές τοπικές οργανώσεις και όχι μόνο μια ο κ. Τσέρκης δήλωσε:

«Υπάρχει αλλαγή σε ό,τι αφορά τον αριθμό των οργανώσεων που ακολουθεί τη λογική του «Κλεισθένη». Αυτή την περίοδο όμως χρειάζονται άνθρωποι που να θέλουν να ασχολούνται με την πολιτική. Η ενεργοποίηση δεν γίνεται όμως μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μέσω των κομματικών οργανώσεων.

Με τον τρόπο αυτό θα είναι εφικτό να μεταφέρονται οι απόψεις των πολιτών στις οργανώσεις και στη συνέχεια στο κόμμα. Το να έχουμε μια τοπική επιτροπή σε επίπεδο νησιού ίσως να σημαίνει καλύτερη οργάνωση. Όμως τι γίνεται με την εκπροσώπηση στελεχών από χωριά και γενικά από απομακρυσμένες περιοχές; Τα περισσότερο μέλη ίσως να προέρχονται από την πόλη της Ρόδου και αυτό δεν είναι καλό», τόνισε ο κ. Τσέρκης.

Ποσόστωση αν υπάρξει μόνο μια ΔΗΜΤΟ
«Θέλουμε ενεργοποίηση των πολιτών από τα χωριά στα τοπικά όργανα. Έτσι υπάρχει διαφορετική δυναμική. Αν ωστόσο θα υπάρχει μια ΔΗΜΤΟ στο νησί θα προσπαθήσουμε ώστε να υπάρχει ποσόστωση στην εκπροσώπηση ανά δημοτική ενότητα. Έτσι θα υπάρχει πολυφωνία», τόνισε.

Σε ερώτηση αν έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Ηλίας Τσέρκης δήλωσε:

«Δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών. Εκτιμώ ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την πανδημία για να ανοίξουν οι κάλπες. Αυτό γιατί η εκλογική διαδικασία δημιουργεί συνωστισμό και αυτό θα πρέπει να το αποφύγουμε για την προστασία των πολιτών».

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την υποψηφιότητα
Όσο για το αν θα είναι υποψήφιος τόνισε:
«Επειδή έχω μεγάλο φορτίο από τον Ιατρικό Σύλλογο και τον ΠΙΣ θεωρώ δύσκολο να συνεχίσω. Ωστόσο δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι. Η συμμετοχή μου στα κοινά δεν ήταν μια προσωπική μου απόφαση. Συνομιλώ με κάποιους ανθρώπους και ανταλλάσσω προβληματισμούς.

Την περίοδο εκείνη θα εκτιμήσουμε τις τάσεις που θα υπάρχουν στην κομματική οργάνωση και αν χρειαστεί εγώ ή κάποιους από τους ανθρώπους που συνομιλώ, θα αποφασίσουμε για τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπηθεί η ομάδα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Δεν είναι αυτοσκοπός αν θα συμμετέχω ή όχι στις εσωκομματικές εκλογές. Θα παρθούν αργότερα οι αποφάσεις».

Η ΝΔ ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας
Για τη λειτουργία των κομματικών οργανώσεων τόνισε:
«Δεν θα πρέπει να επιρρίπτουμε ευθύνες στις κομματικές οργανώσεις για τη λειτουργία του κόμματος. Δρουν ενισχυτικά για τη μεταφορά των θέσεων και ενεργειών του κόμματος προς την κοινωνία. Κάποιοι σκοπίμως λανθασμένα ή εκ πλάνης θεωρούν πως πρέπει να μεταφέρονται απόψεις στο κόμμα ώστε να υιοθετούνται. Αυτό δεν υπάρχει καταγεγραμμένο πουθενά.

Στόχος δικός μας είναι η καλή συνεργασία τοπικών κοινωνιών και στελεχών το κόμματος με τα κεντρικά. Μέχρι κάποιο βαθμό το πετυχαίνουμε σωστά. Δεν μπορώ να πω ότι δεν λειτουργούν καλά οι οργανώσεις. Λειτουργούν καλά και υπάρχουν και άξια στελέχη σε αυτές. Η ΝΔ ήταν εκείνο το κόμμα που έπαιρνε πάντα τις σωστές αποφάσεις. Ήταν πάντα, στη σωστή πλευρά της ιστορίας και αυτό αναγνωρίζεται από τον κόσμο και από ανθρώπους που ανήκουν σε άλλες κομματικές οργανώσεις».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο