Ο Δρόσος Ταυλάριος, άλλοτε δήμαρχος Καλύμνου, απεβίωσε - Η εθνική του δράση ήταν υποδειγματική

Ο Δρόσος Ταυλάριος, άλλοτε δήμαρχος Καλύμνου, απεβίωσε - Η εθνική του δράση ήταν υποδειγματική

Ο Δρόσος Ταυλάριος, άλλοτε δήμαρχος Καλύμνου, απεβίωσε - Η εθνική του δράση ήταν υποδειγματική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 538 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 16 Οκτωβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2860

ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ο ΔΡΟΣΟΣ ΤΑΥΛΑΡΙΟΣ, ΑΛΛΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΑΠΕΒΙΩΣΕ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΙΣ ΗΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ


ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Του ανταποκριτού μας).
Με πρωτοφανή συγκίνησιν σύσσωμος ο λαός της Καλύμνου προέπεμψε μέχρι της υστάτης κατοικίας του τον αιφνιδίως αποθανόντα διακεκριμμένον Καλύμνιον πατριώτην Δρόσον Ταυλάριον όστις υπήρξεν εις εκ των αρίστων νομικών, διατελέσας δύο φοράς Πρόεδρος Πρωτοδικών Κω, πρώην Δήμαρχος Καλύμνου, με αξιόλογον ηθικήν και Εθνικήν δράσιν κατά το διάστημα της Ιταλοκρατίας.

Ο Ταυλάριος παρεσημοφορήθη δις υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως διά τας υπ’ αυτού προσφερθείσας σημαντικάς υπηρεσίας προς την μητέρα Πατρίδα. Ούτος απεβίωσε εις ηλικίαν 78 ετών, συνεπεία καρδιακής εμβολής. Η αγγελία του θανάτου διεδόθη αμέσως καθ’ άπασαν την νήσον, ολίγον αργότερον δέ πλήθη λαού κατέκλυσαν την οικίαν του μεταστάντος διά να ασπασθούν την σωρόν του νεκρού.

Εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν του Σωτήρος εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία ενώ παρίσταντο ο γαμβρός του μεταστάντος Δήμαρχος κ. Καλογιάννης, αι Δημοτικαί, Στρατιωτικαί, Δικαστικαί και Πολιτικαί αρχαί, ως και αντιπροσωπείαι όλων των Συλλόγων, Σωματείων και Ιδρυμάτων της Καλύμνου.

Επικηδείους εξεφώνησαν ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Μαύρος και ο Γυμνασιάρχης Θηλέων κ. Γ. Κουκούλης.
Περί ώραν 17ην η πομπή εκ του Μητροπολιτικού Ναού κατηυθύνθη εις το νεκροταφείον του Αγίου Μάμμαντος όπου 6000 Καλύμνιοι απεχαιρέτισαν διά πάντα τον νεκρόν Δρόσον Ταυλάριον, εις το μνήμα του οποίου κατετέθησαν δεκάδες στεφάνων. Η κηδεία εγένετο δημοσία δαπάνη, εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης της Καλύμνου.
Σ.Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ


Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΚΡΙΝΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑΣ ΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟ ΕΘΝ. ΘΕΑΤΡΟΝ
ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ

Ως πληροφορούμεθα η Νομαρχία δεν ενέκρινε την απόφασιν περί συγκροτήσεως του προσωπικού της μικράς δημοτικής επιχειρήσεως του κινηματοθεάτρου «Εθνικόν». Κατά τας αυτάς πληροφορίας ο αριθμός των δημιουργουμένων θέσεων εκρίθη υπερβολικός.

ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Ως πληροφορούμεθα παρελήφθησαν υπό του Δήμου εκτελωνισθέντα μετά 50ήμερον από της παραδόσεώς των εις Ρόδον, τα νέα αυτοκίνητα καθαριότητος. Ήδη αναμένεται ότι αυτοκίνητα θα αρχίσουν «υπηρεσίαν» εντός των ημερών.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε. ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΕΚ ΡΟΔΟΥ ΑΥΡΙΟΝ
Χθες την πρωϊαν ο Νομάρχης κ. Ιωάννου συνειργάσθη μετά του Γενικού Διευθυντού του ΟΤΕ κ. Τσέλλου επί του θέματος της ανεγέρσεως μεγάρου του ΟΤΕ εις Ρόδον, καθώς και επί άλλων τηλεπικοινωνιακών ζητημάτων.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ ενωρίτερον επεθεώρησε τας ενταύθα υπηρεσίας του Οργανισμού, ως εγνώσθη δέ θα αναχωρήση εκ Ρόδου επιστρέφων εις Αθήνας αύριον.

ΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΔΕΣΕΩΣ ΡΟΔΟΥ-ΚΥΠΡΟΥ
Το θέμα της συνδέσεως της Ρόδου διά φέρρυ-μπωτ με την Κρήτην και Πελοπόννησον και με την Κύπρον, θα προβληθή προς συζήτησιν κατά το Συνέδριον της Περιηγητικής Λέσχης Ελλάδος. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο αντιπρόσωπος του Τμήματος Ρόδου κ. Ιγγλέσης. Το Συνέδριον θα λάβη χώραν εις Κέρκυραν και Ιωάννινα από της 28ης τρέχοντος και μετά.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΕΙΩΣΙΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΜΑΣ
Κατ’ ανακοίνωσιν της αρμοδίας υπηρεσίας κατά το παρελθόν 15ήμερον εσημειώθη κάμψις εις την ανεργίαν. Ούτω κατά το εν λόγω χρονικόν διάστημα προσελήφθησαν εις διαφόρους εργασίας 100 άνεργοι. Επίσης εκ των καταλόγων διεγράφησαν 40 περίπου άνεργοι καθ’ ότι δεν προσήλθον να ανανεώσουν τις «κάρτες» ανεργίας.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!