Επιτυχημένο το «Μπονιάτικο γλέντι» που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ρόδου

Επιτυχημένο το «Μπονιάτικο γλέντι» που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ρόδου

Επιτυχημένο το «Μπονιάτικο γλέντι» που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 416 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 18 Οκτωβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2861

ΕΣΤΕΦΘΗ ΥΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ «ΜΠΟΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ» ΤΟΥ Φ.Ο.Ρ.

ΜΕΤΕΣΧΟΝ 1000 ΑΤΟΜΑ

Το μπαλλέτο Δωδεκανησιακών χω
ρών της κοινότητος Έμπωνας παρουσίασε προχθές ένα πρόγραμμα με εξαιρετικήν επιτυχίαν, κατά την διάρκειαν του «Μπονιάτικου γλεντιού», που οργανώθη υπό του Φυσιολατρικού Ομίλου Ρόδου. Το μπαλλέτο εκ νεανίδων και νέων με τοπικάς ενδυμασίας εξετέλεσε διαφόρους χορούς της περιφερείας και ιδιαιτέρως κατεχειροκροτήθη εις την ροδίτικη σούστα, η όλη δε εκδήλωσις του Φυσιολατρικού εστέφθη υπό επιτυχίας και συνεκέντρωσε άνω των 1.000 εντοπίους και ξένους επισκέπτας, οι οποίοι εξεφράσθησαν ευμενέστατα.

ΠΕΡΙΗΓΗΤΑΙ ΕΒΟΗΘΗΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΙΝ ΠΥΡΚΑΪΑΣ ΕΙΣ ΦΙΛΕΡΗΜΟ
Το παρελθόν Σάββατον εις την περιοχήν Σκάλονα της Κοινότητος Γενναδίου εξερράγη πυρκαϊά με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν 78 στρέμματα θαμνώδους και πευκοφύτου εκτάσεως. Επίσης προχθές εξερράγη πυρκαϊά εις δενδρόφυτον περιοχήν του Φιλερήμου. Το πυρ κατεσβέσθη χάρις εις την έγκαιρον επέμβασιν αστυνομικών οργάνων και περιηγητών.

ΩΣ ΕΔΗΛΩΣΕΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ ΦΙΛΜ ΕΓΧΡΩΜΟΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΘΗ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΚΗΝΑΙ ΕΙΣ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών ο Αμερικανός παραγωγός κ. Ρότζερ Κόρμαν εδήλωσεν ότι θα γυρίση εις Ρόδον κατά το προσεχές έτος μίαν ταινίαν η οποία θα είναι Μεσαιωνικής υποθέσεως. Η εν λόγω ταινία θα είναι έγχρωμος θεαματική και θα γυρισθή εντός της Παλαιάς Πόλεως και εις το τείχος.
Ο παραγωγός και σκηνοθέτης κ. Κόρμαν ως γνωστόν έχει γυρίσει εις Ελλάδα την ταινίαν «Άτλας» με τον Μάικλ Φόρεστ, την Μπάρμπαρα Φόρρις και τους Έλληνας ηθοποιούς Δήμο Σταρένιο, Μιράντα Κουνελάκη, Σάσα Ντάριο και Άρτεμη Μάτσα.

ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ
• Στη φίλη μας Μαρίκα Καπετανάκη και στον αρραβωνιαστικόν της σμηναγό κ. Σεραφείμ Καμούτση στέλλουμε τις καλλίτερές μας ευχές.
ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ
Σταματία Κωνσταντινίδου (Σταίμη) και Ιουλία Καρφά.
• Ετελέσθησαν εν τη πόλει μας οι αρραβώνες της εξ Απερείου Καρπάθου Διδος Φωτούλας Μ. Πετρίδη μετά του κου Σωτηρίου Δ. Βόγια, Αστυνομικού Σταθμάρχου Απερείου. Θερμά συγχαρητήρια.

Ο ΔΩΡΙΕΥΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΜΕ 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Προχθές ο Δωριεύς εις το γήπεδον Κοσκινού επεβλήθη της γηπεδούχου ομάδος του Διγενή με σκορ 3-0. Εις το πρώτον ημίχρονον η μετέπειτα νικήτρια προηγείτο με 2-0. Και τα τρία τέρματα επέτυχεν ο Νικολέττος (6’,15’ και 77’). Κατά τον αγώνα διακρίθησαν οι Νικολέττος, Σπλαγκούνιας και Καστελλοριζιός της νικητρίας και Μαχραμάς της ηττηθείσης. Ο διαιτητής κ. Τσαμπάζης καλός. Κατόπιν των χθεσινών αποτελεσμάτων η βαθμολογία διεμορφώθη ως εξής:
1) Διαγόρας β. 16 τερμ. 16-6, 2) Παρροδιακός β. 16 τερμ. 13-5, 3) ΑΡΣ β. 14 τερμ. 12-6, 4) Δωριεύς β. 14 τερμ. 9-4, 5) Ανταγόρας β. 12 τερμ. 7-5, 6) Φοίβος β. 10 τερμ. 11-15, 7) Ιάλυσος β. 7 τέρμ. 5-17 8) Διγενής β. 7 τερμ 4-21.
Την προσεχή Κυριακήν θα διεξαχθή εις το Εθνικόν Στάδιον το «ντέρμπυ» του α’ γύρου του Δωδεκανησιακού πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων Διαγόρα-Παρροδιακού.
Κατ’ εγκύρους πληροφορίας μας τον εν λόγω αγώνα θα διευθύνει διαιτητής εξ Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...