Συνελήφθη 20χρονος Αλβανός εμπλεκόμενος σε διακίνηση χασίς

Συνελήφθη 20χρονος Αλβανός εμπλεκόμενος σε διακίνηση χασίς

Συνελήφθη 20χρονος Αλβανός εμπλεκόμενος σε διακίνηση χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2729 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της περιοχής μας βρίσκεται από προχθές το πρωί, 20χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος αναζητούνταν καθώς κατηγορείται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα, 213,8 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης και τριών δενδρυλλίων κάνναβης.

Η υπόθεση στην οποία εκτός από τον 20χρονο κατηγορούνται και άλλοι δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 35 και 22 ετών αντίστοιχα, είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των τριών εμπλεκομένων και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Μετά τις απολογίες τους οι αλλοδαποί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ στον 20χρονο είχε επιβληθεί και ο όρος της παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης σε σχετικό κέντρο (ΚΕΘΕΑ) στην Κρήτη.

Ωστόσο ο 20χρονος δεν τήρησε τον όρο αυτό με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα από την Ανακρίτρια Ρόδου με το οποίο και συνελήφθη προχθές το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο 35χρονος ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς έχει και στο παρελθόν απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις, κατείχε και διακινούσε ναρκωτικά σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του 35χρονου και διαπίστωσαν πως οι κατηγορούμενοι διέθεταν ουσίες σε άτομα που μετέβαιναν εκεί.

Έτσι στις 7 Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε «έφοδος» των αστυνομικών στο συγκεκριμένο σπίτι όπου και εντοπίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι. Σε έρευνα δε που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν τέσσερις πλαστικές αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν αντίστοιχα, 162 γραμμάρια, 31,6 γραμμάρια, 16 γραμμάρια και 4,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα τσιγάρο ακατέργαστης κάνναβης, μία σιδερογροθιά, ένα μαχαίρι με πλαστική λαβή συνολικού μήκους 18 εκατοστών και μήκος λάμας 9 εκατοστών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρία δενδρύλλια κάνναβης.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς ο 35χρονος και ο 20χρονος δήλωσαν πως τα ναρκωτικά είναι δικά τους, ανήκουν και στους τρεις και πως τα είχαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση.

Ωστόσο ο 22χρονος προανακριτικά διαχώρισε τη θέση του, αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή σχέση με τα ναρκωτικά και φέρεται να δήλωσε ότι στο σπίτι των συγκατηγορούμενών του διέμενε τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν τη σύλληψή τους, για να προστατευθεί από την πανδημία. Τη θέση αυτή άλλαξε απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας όπου και ο 22χρονος ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά ανήκαν και στους τρεις τους.

Πάντως συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή και οι τρεις κατηγορούμενοι όταν προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις είχαν δηλώσει πως είναι περιστασιακοί χρήστες κάνναβης και πως την ποσότητα την είχαν για αποκλειστικά και μόνο δική τους χρήση.

Μάλιστα ο 35χρονος δήλωσε στην ανακρίτριας πως είναι αυτός που την είχε προμηθευτεί από έναν Ρομά και πως για αυτό και η ποιότητα δεν ήταν καλή (είχε κλαδιά, φύλλα κ.α.) γεγονός που μειώνει και το πραγματικό βάρος της κάνναβης.

Τους ίδιους ισχυρισμούς είχαν και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής τους μίας φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών