Ρόδος: Μήτε... σταθερό τηλέφωνο μήτε... ΙΝΤΕΡΝΕΤ από τον ΟΤΕ μετά από 4 μήνες

Ρόδος: Μήτε... σταθερό τηλέφωνο μήτε... ΙΝΤΕΡΝΕΤ από τον ΟΤΕ μετά από 4 μήνες

Ρόδος: Μήτε... σταθερό τηλέφωνο μήτε... ΙΝΤΕΡΝΕΤ από τον ΟΤΕ μετά από 4 μήνες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4680 ΦΟΡΕΣ

Ακόμη περιμένουν τέσσερις οικογένειες μήπως...

Για... ρεκόρ Γκίνες, οδεύει η υπόθεση με τις τέσσερις οικογένειες από τη Ρόδο, που εδώ και 15 χρόνια παλεύουν να αποκτήσουν σταθερό τηλέφωνο και Ίντερνετ χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πρόκειται για σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση 150 περίπου μέτρα από τον πιο κεντρικό δρόμο του νησιού μας, τη Ρόδου – Λίνδου και συγκεκριμένα στην περιοχή Τσαΐρι.

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, οι οικογένειες είχαν αναγκαστεί να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αφού περιμένουν στο... ακουστικό τους εδώ και πολλά χρόνια για να αποκτήσουν σταθερό τηλέφωνο και ΙΝΤΕΡΝΕΤ, όπως όλος ο κόσμος, χωρίς να χρειαστεί όμως να ξοδέψουν 5.000 από την τσέπη τους, ποσό που απαιτείται για την επέκταση του δικτύου. Παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόοδος, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βρίσκονται σε απόγνωση.

Τα σπίτια τους, απέχουν μόλις 300 μέτρα από την Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου, αλλά δυστυχώς, δεν υπάρχει κολώνα του ΟΤΕ πιο κοντά από 150 μέτρα (όπως ορίζεται από τους τεχνικούς κανονισμούς), με αποτέλεσμα να παραμένουν χωρίς τηλέφωνο τόσα χρόνια.

Η μοναδική λύση για ν’ αποκτήσουν τηλέφωνα, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» η ιδιοκτήτρια του ενός σπιτιού, είναι να καλύψουν από μόνοι τους το κόστος, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι δυσβάσταχτο, αφού με πρόχειρους υπολογισμούς κάτι τέτοιο θα φθάσει ακόμα και τα 5.000 ευρώ!

Έτσι, στην εποχή της υπερσύγχρονης τεχνολογίας (κατά τα άλλα) οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να έχουν σταθερή τηλεφωνία και ΙΝΤΕΡΝΕΤ στο σπίτι τους.

Στις 22 του περασμένου Ιουλίου είχε κοινοποιηθεί επιστολή διαμαρτυρίας μέσω της «Ροδιακής» και μάλιστα υπήρξε ενδιαφέρον από την τοπική διεύθυνση του ΟΤΕ.

Δυστυχώς, όμως, τέσσερις μήνες μετά τίποτα δεν έγινε και καμία απάντηση δεν δόθηκε ακόμη (ούτε αρνητική ούτε θετική), γεγονός που υποχρέωσε τις οικογένειες να επαναφέρουν ξανά τη διαμαρτυρία τους δημόσια.

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη