Στην Ιταλία η εξόδιος του μακαριστού μητροπολίτου Γενναδίου

Στην Ιταλία η εξόδιος του μακαριστού μητροπολίτου Γενναδίου

Στην Ιταλία η εξόδιος του μακαριστού μητροπολίτου Γενναδίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 875 ΦΟΡΕΣ

Η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης, που αποδήμησε εις Κύριον θα τελεστεί στην Ιταλία μετά από εντολή του Οικ. Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου. Την ημέρα της κηδείας του θα τελεστεί, επίσης, επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ναό Παναγίας Καθολικής στη Ρόδο, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου παρουσία των τοπικών Αρχών.

Άλλωστε, ο μακαριστός Γεννάδιος κάθε χρόνο επισκεπτόταν τη γενέτειρα του Ρόδο τον Αύγουστο, για να τιμήσει την Προστάτιδα του χωριού του, Παναγία Καθολική, που πανηγυρίζει στις 23 του μήνα αλλά και να ξεκουραστεί κοντά στην οικογένειά του.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, Κοσμήτορας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων στο άγγελμα της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη λύπη και συγκίνηση πληροφορήθηκα την εκδημία του μακαριστού Ρόδιου Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης Κυρού Γενναδίου. Το μεγάλο του πνευματικό, εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο στις τόσο σημαντικές, για το Πάνσεπτο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, περιοχές της Ιταλίας, Μάλτας και Αγίου Μαρίνου, αλλά και οι προσπάθειές του για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των χριστιανικών εκκλησιών, τον κατέστησαν αναντικατάστατο και πολύτιμο Ιεράρχη για την Ορθοδοξία

. Πρωτεργάτης της Συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας και Ορθοδόξου Μητροπόλεως Ιταλίας, με την οποία έλαβε προνόμια ανάλογα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Για τους Έλληνες και ειδικότερα τους Δωδεκανήσιους φοιτητές της Ιταλίας, υπήρξε, από ιερέας στη Νεάπολη Ιταλίας, φίλος και υποστηριχτής. Προσωπικά με τιμούσε με την πατρική του αγάπη την οποία, κάθε χρόνο, μου εξεδήλωνε επισκεπτόμενος τη γενέτειρά του Κρεμαστή Ρόδου. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ TΗΣ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ
«Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης, κυρός Γεννάδιος, υπήρξε υποδειγματικός πνευματικός ποιμήν, άξιο τέκνο της Ρόδου και της Κρεμαστής, καταξιωμένος Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με πλούσιο και Θεάρεστο έργο.
Με βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση τον αποχαιρετούμε, κρατώντας τις διδαχές του και την πίστη του στο μεγαλείο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Αιωνία Του η μνήμη».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024