Όλες οι μηχανές της ΔΕΗ Ρόδου θα μεταφερθούν στο νέο εργοστάσιο, πλησίον του Ορφανοτροφείου

Όλες οι μηχανές της ΔΕΗ Ρόδου θα μεταφερθούν στο νέο εργοστάσιο, πλησίον του Ορφανοτροφείου

Όλες οι μηχανές της ΔΕΗ Ρόδου θα μεταφερθούν στο νέο εργοστάσιο, πλησίον του Ορφανοτροφείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 519 ΦΟΡΕΣ

Φλας στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 23 Οκτωβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2866

ΤΟ ΕΒΕΔ Θ’ ΑΠΟΝΕΜΗ ΧΡΗΜ. ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΣ ΜΑΘΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΡΟΔΟΥ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου απεφάσισε να υποστηρίξη την προσπάθειαν ηθικής και πνευματικής ανυψώσεως των μαθητών της Εμπορικής Σχολής.

Προς τούτο απεφασίσθη όπως κατά το τρέχον σχολικόν έτος απονεμηθούν εις τους καλύτερους μαθητάς εκάστης τάξεως έπαινοι και βραβεία 200 δρχ. διά την χρηστότητα, το ήθος και την επιμέλειαν.

Επίσης απεφασίσθη η προκήρυξις διαγωνισμού μεταξύ των μαθητών των τελευταίων τάξεων με θέμα «η Οικονομία της Δωδεκανήσου». Αι τρεις καλύτεραι μελέται θα βραβευθούν αντιστοίχως με 700, 600 και 500 δρχ.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΛΗΡΩΜΗ 1959 ΚΑΙ 1960 ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Εντός του α’ δεκαημέρου του Νοεμβρίου θα αρχίση η εξόφλησις των σταφυλοπαραγωγών διά το 1960 και διά το προηγούμενον έτος. Ήδη υπό συνεργείου της ΕΓΣΔ προετοιμάζονται αι καταστάσεις πληρωμής, αι οποίαι θα είναι εντός των ημερών ολοκληρωμέναι.

ΟΛΑΙ ΑΙ ΜΗΧΑΝΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΡΟΔΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΝ
Εκπρόσωπος της ΔΕΗ ανεκοίνωσεν ότι ετέθη εις εφαρμογήν σχέδιον της ΔΕΗ Ρόδου περί μεταφοράς όλων των ηλεκτρογεννητριών εκ του παλαιού εργοστασίου εις το Νέον, πλησίον του Ορφανοτροφείου. Προς τούτο, μεταφέρεται ήδη μία μηχανή 900 ίππων, συντόμως δε θα μεταφερθούν και αι υπόλοιποι. Το παλαιόν εργοστάσιον, ανήκον εις την ΔΕΗ, θα χρησιμοποιηθή προσεχώς ως αποθήκη.


ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΠΟΓΓΑΛΙΕΥΤΙΚΑ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Του ανταποκριτού μας).
Επείγον τηλεγράφημα εκ Κυρηναϊκής, αναφέρει ότι την 30ην τρέχοντος μηνός τερματίζονται αι εργασίαι σπογγαλιείας της περιόδου 1960, άπαντα δε τα σπογγαλιευτικά σκάφανδρα, καθώς και τα βοηθητικά τοιαύτα θα συγκεντρωθούν εις τονλιμένα της Βεγγάζης, απ’ όπου θα αποπλεύσουν την 2αν Νοεμβρίου διά Κάλυμνον, θα καταπλεύσουν δε ενταύθα, εντός του πρώτου 15ημέρου, του ιδίου μηνός. Εν τω μεταξύ, η Α.Τ.Ε. Καλύμνου έλαβεν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, διά την ασφάλισιν των σπόγγων κατά την διάρκειαν του ταξιδίου.
Σ.Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΓΣΔ ΔΙΑ ΤΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Αύριον συνέρχεται εις συνεδρίασιν το Διοικητ. Συμβούλιον της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών προκειμένου να συζητήση επί διαφόρων συνεταιριστικών θεμάτων. Μεταξύ άλλων θα συζητηθή το θέμα της αναδιοργανώσεως του Μηχανουργείου και της μεταφοράς αυτού από της ΡΟΔΙΑ εις την ΣΑΪΦΕ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μελλοντικώς αι ανάγκαι επισκευής των μηχανημάτων των διαφόρων συνεταιρισμών.

ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΔΑΠΔ
Σήμερον αναχωρεί εκ Ρόδου μετά πολυετή ευδόκιμον υπηρεσίαν ο τέως Διευθυντής του ΟΔΑΠΔ κ. Γεώργιος Καρράς, αναλαμβάνων καθήκοντα εις τον ΕΟΤ εις Αθήνας. Καθήκοντα Διευθυντού του ΟΔΑΠΔ προσωρινώς ανετέθησαν εις τον Διευθυντήν της Οικονομικής Εφορεία Ρόδου κ. Φωστιέρην.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...