Η ΕΠΣ Μακεδονίας το …πήρε πάνω της

Η ΕΠΣ Μακεδονίας  το …πήρε πάνω της

Η ΕΠΣ Μακεδονίας το …πήρε πάνω της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Σε άλλη διάσταση βάζει το θέμα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ερασιτεχνικά γήπεδα η ΕΠΣ Μακεδονίας.

Διαβάζω δηλώσεις του προέδρου Σάββα Δημητριάδη οι οποίες νομίζω ότι θα προβληματίσουν και άλλες Ενώσεις για το τι θα γίνει τελικά το αμέσως επόμενο διάστημα. Ιδού τι είπε μιλώντας στην ΕΡΑ: «Το πρωτόκολλο προβλέπει η γηπεδούχος ομάδα να ενδιαφέρεται για το θέμα. Είμαστε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα δώσουμε οδηγία στους διαιτητές να μην ξεκινούν τα παιχνίδια μέχρι να εκκενωθούν τα γήπεδα. Δεν είναι μεγάλα τα γήπεδα.

Είναι μια λανθασμένη απόφαση, είμαι της λογικής να μην απαγορεύσω, αλλά να προφυλάξω. Δεν μπορείς να ελέγξεις σ’ ένα γήπεδο που είναι σε ανάχωμα τον κόσμο. Στο γήπεδο της Μαλακοπής για παράδειγμα ο κόσμος κάθεται στο πεζοδρόμιο. Δεν μπορεί να το απαγορεύσει αυτό κάποιος. Η σύσταση είναι να φοράνε μάσκες και να παρακολουθούν. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αρκετά δύσκολες απ’ ό,τι μαθαίνουμε και για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο αισιόδοξα τα μηνύματα».

Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό και ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός για το τι τελικά θα ισχύσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η ΕΠΣ Μακεδονίας είναι φανερό ότι παίρνει την κατάσταση στα χέρια της κάνοντας κάτι που κανονικά δεν προβλέπεται από κάπου νομικά.

Είναι φανερή όμως η πρόθεσή της να σταματήσει τους …λαθροφιλάθλους, αυτούς δηλαδή που μπαίνουν στις εξέδρες παράνομα. Γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να κάθεσαι στο απέναντι πεζοδρόμιο, μέσα στο δρόμο ή στο διπλανό χωράφι (εκεί δεν μπορεί να γίνει κάτι) και άλλο να είσαι στην εξέδρα σε ένα παιχνίδι που βάσει νόμου είναι κεκλεισμένων των θυρών. Κάτι το οποίο είναι όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς, τουλάχιστον προκλητικό.

Και ίσως οι παράγοντες των ομάδων δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς το πρόστιμο το οποίο είναι σε ισχύ. Γιατί αν γίνει μια …στραβή που λέμε, ο πρόεδρος του γηπεδούχου σωματείου καλείται να πληρώσει 5.000 ευρώ, ένα ποσό που πηγαίνει στην Εφορία.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με κάτι που είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Και δεν εξετάζω αν είναι σωστό το μέτρο εκείνο κεκλεισμένων των θυρών (προφανώς και διαφωνώ και το έχω εξηγήσει σε άλλο άθρο) αλλά σχολιάζω βάσει της οδηγίας που έχει δώσει η ΕΠΣΔ για την παρουσία 60 ατόμων (30 για κάθε ομάδα) στα γήπεδα…

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”