Ειδικά θερμόμετρα θα τοποθετηθούν στα σχολικά συγκροτήματα της Ρόδου

Ειδικά θερμόμετρα θα τοποθετηθούν στα σχολικά συγκροτήματα της Ρόδου

Ειδικά θερμόμετρα θα τοποθετηθούν στα σχολικά συγκροτήματα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 774 ΦΟΡΕΣ

Με ειδικούς θερμομετρητές θα εφοδιάσει ο δήμος Ρόδου τα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα του νησιού μας στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αρχικά θα αγοραστούν 14 συσκευές-ράβδοι που θα μπορούν να μετρούν από απόσταση τη θερμοκρασία των ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από αυτά με υψηλή ακρίβεια και χωρίς καμία εκπομπή ακτινοβολίας.

Η ένδειξη της θερμοκρασίας κάθε ατόμου θα αποτυπώνεται στην ειδική οθόνη που διαθέτουν ώστε αν κάποιο έχει αυξημένα ποσοστά θερμοκρασίας να εντοπίζεται αμέσως και να λαμβάνονται μέτρα.

Όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Στράτος Καρίκης, σε πρώτη φάση θα καλυφθούν με αυτά τα θερμόμετρα μεγάλα σχολεία του νησιού κυρίως γυμνάσια και λύκεια, στην πόλη και σε 8 κοινότητες του νησιού και στη συνέχεια ανάλογα με τις ανάγκες θα γίνει προμήθεια και άλλων θερμομετρητών.

Παράλληλα ο δήμος εφοδιάζει τα σχολεία και με νέες καθαρίστριες που θα πιάσουν δουλειά από Δευτέρα. Πρόκειται για 108 καθαρίστριες που θα δώσουν βάρος στην απολύμανση των σχολικών χώρων και αντικειμένων.

Επί του θέματος ο κ. Καρίκης δήλωσε χθες τα εξής: «Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και ξεκινούν τη Δευτέρα οι καθαρίστριες συνολικά επιπλέον 108 καθαρίστριες θα έρθουν στα σχολεία μας με πλήρη μέσα από ιδιώτη με απολυμαντικά για τον Covid και επειδή έχουμε δει την κατάσταση να επιδεινώνεται και θέλουμε τα σχολεία μας να τα εξοπλίσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το νέο που έχω είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα περάσει από την οικονομική επιτροπή η αγορά μόνιμων θερμομετρητών για τα μεγάλα σχολεία στην αρχή και σε κάθε ενότητα.

Δεν θα τα χειρίζεται κάποιος, διαθέτουν αυτόματο μηχανισμό και μόλις περάσει από την είσοδο ο μαθητής η ο εκπαιδευτικός, θα τον μετρά και αν έχει πυρετό θα χτυπά ειδική ένδειξη και θα το καταγράφει.

Σε πρώτη φάση τα μηχανήματα θα είναι 14, σίγουρα θα είναι στα μεγάλα σχολεία, δηλαδή σε γυμνάσια και λύκεια των χωριών και της πόλης. Θα τοποθετηθούν από ένα στο Γεννάδι, στη Λάρδο, στον Αρχάγγελο, στα Αφάντου, στις Καλυθιές, στην Ιαλυσό, στην Κρεμαστή και στη Σορωνή, καθώς και στα μεγάλα σχολεία στην πόλη της Ρόδου.

Άρα θα καλύψουμε 14 πολύ μεγάλα σχολεία σε όλη την Ρόδο και στις παλιές δημοτικές ενότητες και ανάλογα με τις ανάγκες θα πάμε σε μία δεύτερη προμήθεια».

Σημειώνεται ότι αυτοί οι θερμομετρητές χάρη στην ταχύτητα μέτρησης από απόσταση, αποτρέπουν τη δημιουργία αναμονής κατά την είσοδο και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούνται σε σχολεία, εργασιακούς χώρους (καταστήματα, εταιρείες, γραφεία, οργανισμούς κ.ά.), χώρους διασκέδασης (εμπορικά κέντρα, καφετέριες, εστιατόρια, γήπεδα κ.ά.), μέσα μεταφοράς (σταθμούς μετρό, τρένων, πλοίων, αεροδρόμια κ.ά.) και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο συγχρωτισμού που χρήζει υγειονομικής προστασίας.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά