Ελεύθερος με όρους ο 23χρονος που κατείχε μισό κιλό χασίς

Ελεύθερος με όρους ο 23χρονος που κατείχε μισό κιλό χασίς

Ελεύθερος με όρους ο 23χρονος που κατείχε μισό κιλό χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1241 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 23χρονος που συνελήφθη με μισό κιλό ακατέργαστης κάνναβης, δενδρύλλια κάνναβης αλλά και πλήρη εξοπλισμό για την καλλιέργειά τους σε εσωτερικό χώρο του σπιτιού του.

Σε βάρος του 23χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (με τη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας) και χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αναστάσιο Διάκο, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος αποδέχτηκε μόνο την κατηγορία της κατοχής των ναρκωτικών, τα οποία δήλωσε ότι τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση καθώς είναι χρήστης ουσιών.
Ο 23χρονος περιέγραψε τα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει από μικρή ηλικία και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία ψυχολογικών προβλημάτων σε αυτόν.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει εργασία ως εποχικά απασχολούμενος και το χειμώνα βγαίνει στην ανεργία, ενώ είναι παντρεμένος. Μάλιστα με τη σύζυγό του επρόκειτο να αγοράσουν ένα παλιό σπίτι για να κατοικήσουν και προσκόμισε όλα τα έγγραφα που ήταν έτοιμα προς υπογραφή και αποδείκνυαν τον ισχυρισμό του. Ο 23χρονος είπε ότι για το λόγο αυτό υπήρχαν και τα χρήματα (11.600 ευρώ) σπίτι του που βρήκαν οι αστυνομικοί καθώς αποτελούν μέρος αυτών που θα δίδονταν για την αγορά του ακινήτου.

Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά δήλωσε ότι τα προμηθεύτηκε από αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής εδώ στη Ρόδο έναντι του ποσού των 1.500 ευρώ προκειμένου να έχει εξασφαλισμένη τη δόση του και να μη χρειάζεται να σπεύδει προς αναζήτησή της κάθε λίγο και λιγάκι.

Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ποσότητα αυτή τελικά δεν είναι όλη καλής ποιότητας για να χρησιμοποιηθεί.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 23χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 19 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 494,2 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε δέκα συσκευασίες
• 3 φυτά κάνναβης, ύψους έως 50 εκατοστά, τα οποία καλλιεργούσε υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη αυτοσχέδια εγκατάσταση
• Πλήρης εξοπλισμός εσωτερικού τύπου καλλιέργειας κάνναβης
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Το χρηματικό ποσό των 11.600 ευρώ
• Κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 23χρονος βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη ακατέργαστη βάρους 5,1, γραμμαρίων.
Σε βάρος του συλληφθέντος κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους