Ρόδος: 50χρονος θα δικαστεί για βιασμό 14χρονης Γερμανίδας

Ρόδος: 50χρονος θα δικαστεί για βιασμό 14χρονης Γερμανίδας

Ρόδος: 50χρονος θα δικαστεί για βιασμό 14χρονης Γερμανίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1037 ΦΟΡΕΣ

Για τον βιασμό μίας 14χρονης Γερμανίδας κατηγορείται 50χρονος από την Τυνησία ο οποίος αναμένεται να δικαστεί στις αρχές Νοεμβρίου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η πράξη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έχει τελεστεί πριν από 19 χρόνια στο νησί μας και για αυτήν έχει ήδη δικαστεί και καταδικαστεί ο αλλοδαπός.

Πιο συγκεκριμένα, στις 2 Νοεμβρίου η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εξεταστεί από το δικαστήριο για δεύτερη φορά, καθώς ο 50χρονος Τυνήσιος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης που είχε εκδώσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου τον Νοέμβριο του 2016, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή.

Η απόφαση αυτή αναιρέθηκε τελικά από τον Άρειο Πάγο και έτσι το δικαστήριο θα εκδικάσει την υπόθεση εξετάζοντας εκ νέου την πρωτόδικη απόφαση που είχε ληφθεί για τον αλλοδαπό, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, τον Μάιο 2015 με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών.

Ειδικότερα, σε βάρος του Τυνήσιου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και για αποπλάνηση ανηλίκου, η οποία όμως παραγράφηκε και έτσι στο πρωτόδικο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου), μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας τον είχε κρίνει ένοχο για την κατηγορία του βιασμού, για την οποία δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό και του επέβαλε κάθειρξη δέκα ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο αλλοδαπός κατηγορούμενος άσκησε έφεση και τον Νοέμβριο του 2016, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επιβάλλει ποινή 4 ετών φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου παραστάθηκε ο κ. Σάκη Κεχαγιόγλου. Αν και η πράξη σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση στο ακροατήριο, έγινε το 2001, εντούτοις η σύλληψη του 50χρονου – σήμερα- Τυνήσιου έγινε μόλις το 2013.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα φέρονται να έγιναν στις 3 Σεπτεμβρίου 2001 στις 2 το μεσημέρι στα Κολύμπια της Ρόδου όπου ο 50χρονος φέρεται να οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε την ανήλικη Γερμανίδα, ηλικίας τότε 14 ετών, με το πρόσχημα να μεταφράσει για λογαριασμό του ένα γερμανικό τραγούδι και εκεί φέρεται να ασέλγησε σε βάρος της, αναγκάζοντας την σε πεοθηλασμό.

Πάντως απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου (όπως και στο πρωτόδικο), ο 50χρονος αλλοδαπός αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και είχε ισχυριστεί πως όλα είχαν γίνει με τη συγκατάθεση αλλά και προτροπή της ανήλικης αλλοδαπής, η οποία του απέκρυψε την πραγματική της ηλικία. Ο ίδιος μάλιστα είχε τονίσει πως στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν ήταν all inclusive και πως οι ανήλικοι φορούσαν διαφορετικά «βραχιολάκια» από αυτά των ενηλίκων όμως η νεαρή αλλοδαπή, το είχε αλλάξει και φορούσε των ενηλίκων.

Διαβάστε ακόμη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία