Ξενώνας για ασθενείς και συνοδούς καρκινοπαθών στη Ρόδο

Ξενώνας για ασθενείς και συνοδούς καρκινοπαθών στη Ρόδο

Ξενώνας για ασθενείς και συνοδούς καρκινοπαθών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2947 ΦΟΡΕΣ

Πραγματικότητα είναι πλέον η δομή φιλοξενίας ασθενών και συνοδών καρκινοπαθών «Άγιος Παρθένιος», στη Ρόδο!

Πρόκειται για έναν ακόμα στόχο που επιτεύχθηκε από τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή», μετά από συντονισμένες ενέργειες που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

Μάλιστα ο χώρος που βρίσκεται η δομή, επί της οδού Καποδιστρίου στο κτήριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, έχει παραχωρηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.

«Ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ» δήλωσε στη «Ροδιακή» η πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κα Μαρία Κρητικού προσθέτοντας πως ο ξενώνας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πλέον απομένουν να ολοκληρωθούν μερικές λεπτομέρειες και από την 1η Νοεμβρίου θα είναι έτοιμος προς λειτουργία.

Η κα Κρητικού έκανε επίσης γνωστό, ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ασθενείς που θέλουν να έρθουν από τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου στη Ρόδο είτε για εξετάσεις είτε για χειρουργείο ή χημειοθεραπεία.
«Εκείνοι το έμαθαν πολύ νωρίτερα από ό,τι εμείς το ανακοινώσαμε και έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους» είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών.

Η δομή για την ώρα έχει δυνατότητα φιλοξενίας ατόμων σε δέκα κλίνες, όμως, όπως είπε η κα Κρητικού «πολύ σύντομα θα χρειαστεί και μεγαλύτερος χώρος. Για εμάς όμως αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ξεκίνημα και ελπίζουμε να ενεργοποιηθούν και άλλοι φορείς και να δοθούν και άλλοι χώροι στο σύλλογο ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι ασθενείς».

Η πρόεδρος του συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών διευκρίνισε ωστόσο πως η επιλογή των ατόμων που θα φιλοξενούνται στη δομή θα γίνεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, ανάλογων με αυτά που τηρούνται από τις δομές φιλοξενίας στην Αθήνα και φυσικά βασική προϋπόθεση είναι ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται να είναι καρκινοπαθής.

«Την περίοδο της καραντίνας είχαμε πάρα πολλούς ασθενείς από τα νησιά μας που ήθελαν, επιβάλλονταν να έρθουν στη Ρόδο για θεραπεία, εξετάσεις κ.α. και δεν μπορούσαν διότι δεν υπήρχαν ξενοδοχεία να καταλύσουν» είπε χαρακτηριστικά η κα Κρητικού θέλοντας να τονίσει τη σημαντικότητα της λειτουργίας της δομής αυτής, η οποία σε κάθε περίπτωση θα «λύσει» τα χέρια σε πολλούς ασθενείς των νησιών μας καθώς και στους συνοδούς τους!

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών