2.000 στρέμματα θα διανεμηθούν σε ακτήμονες στα Μαριτσά

2.000 στρέμματα θα διανεμηθούν σε ακτήμονες στα Μαριτσά

2.000 στρέμματα θα διανεμηθούν σε ακτήμονες στα Μαριτσά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 217 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 25 Οκτωβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2867

ΕΟΡΤΑΣΘΗ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ»

ΩΜΙΛΗΣΕΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΙΩΑΝΝΟΥ
Χθες εωρτάσθη εις Ρόδον η Παγκόσμιος Ημέρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Από της πρωΐας είχον σημαιοστολισθή αι παραλιακαί λεωφόροι, εις άπαντα δε τα σχολεία ωμίλησαν καθηγηταί και διδάσκαλοι, ενώ την 11ην π.μ. κατετέθη στέφανος εις τον Βωμόν Πατρίδος.

Σημαντικωτέρα εκδήλωσις του εορτασμού ήτο η συγκέντρωσις που επραγματοποιήθη εις το Εθνικόν Θέατρον κατά την οποίαν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου ωμίλησε με θέμα «ο θεσμός των Ηνωμένων Εθνών» η λειτουργία του Οργανισμού και η σημασία του δια τους ελευθέρους λαούς.

ΑΠΟΠΕΡΑΤΟΥΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΝ ΞΕΝ/ΧΕΙΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗΝ ΜΥΡΤΙΕΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας).
Το τουριστικόν ξενοδοχείον εις την τοποθεσίαν Μυρτιές θα είναι έτοιμον κατά τας αρχάς του προσεχούς έτους. Το εν λόγω ξενοδοχείον, δυνάμεως 30 κλινών και με πλήρες εστιατόριον και μπαρ, ανηγέρθη υπό του ιδιώτου κ. Στάλλα, ήδη δε το έργον ολοκληρούται δια της διευθετήσεως χώρων και της συμπληρώσεως του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
Δια του ξενοδοχείου αυτού αναμένεται ότι θ’ αξιοποιηθή τουριστικώς η περιοχή Μυρτιών-Τελένδου.
Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
Μεθαύριον εις άπαντα τα σχολεία και Γυμνάσια θα λάβουν χώραν, επί τη εορτή της σημαίας, τελεταί με ομιλίας, απαγγελίας κ.λπ.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΪΑΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κατ’ ανακοίνωσιν του Γραφείου Επιθεωρήσεως Εργασίας Δωδεκανήσου άπαντα τα καταστήματα από της 9ης πρωϊνής μέχρι της 1ης μ.μ. της προσεχούς Παρασκευής λόγω της Εορτής της 28ης Οκτωβρίου θα παραμείνουν κλειστά. Τα εν λόγω καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά το απόγευμα της Πέμπτης 27ης τρέχοντος. Το άνοιγμα και το κλείσιμον των καταστημάτων το απόγευμα της Παρασκευής είναι προαιρετικόν.

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΕΞΩΚΕΙΛΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ
ΛΟΝΔΙΝΟΝ, 24.
Ο Κυβερνήτης του Ελληνικού σκάφους «Δήλος» το οποίον εξώκειλεν εις την Β. Ιρλανδίαν κ. Γ. Χαλαμαντάς πιστός εις τας ναυτικάς παραδόσεις παραμένει επί του σκάφους το οποίον κατά τους ειδικούς δεν δύναται να ρυμουλκηθή. Μέχρι της χθες ευρίσκοντο επί του σκάφους 6 μέλη του πληρώματος κατόπιν δε κατηγορηματικής δηλώσεως του πλοιάρχου ούτοι ανεχώρησαν δι’ ελικοπτέρου.

2000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΕΙΣ ΑΚΤΗΜΟΝΑΣ ΜΑΡΙΤΣΩΝ
Αφίκετο εις Ρόδον ειδικός υπάλληλος δια θέματα Εποικισμού, ο οποίος θ’ ασχοληθή ενταύθα με θέμα της επιτροπής ή διανομής κτημάτων εκτάσεως 2.000 στρεμμάτων της περιφερείας Μαριτσών, εις ακτήμονας και άλλους δικαιούχους καλλιεργητάς. Ο εν λόγω υπάλληλος συνειργάσθη σήμερον την πρωΐαν μετά των αρμοδίων του του Διευθυντή Γεωργίας Δωδεκανήσου προς ρύθμισιν διαφόρων συναφών λεπτομερειών.

42.000 ΔΡΧ. ΣΥΝΕΛΕΓΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΕΣ ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΡΟΔΟΥ
Με επιτυχίαν διεξήχθη προχθές εις τας κοινότητας και τας νήσους ο Έρανος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Κατά τας πρώτας πληροφορίας, οι κάτοικοι συνεισέφερον προθύμως. Εν τω μεταξύ εκ των 17 τομέων της πόλεως Ρόδου και εξ εισφορών οργανώσεων και ιδιωτών, είχε συλλεγή μέχρι της μεσημβρίας ποσόν 42.000 δραχμών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΙ ΕΞ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ
Χθες την πρωΐαν επεσκέφθη τον κ. Νομάρχην ο Πρόεδρος της Κοινότητος Αντιμαχείας Κω, ο οποίος διετύπωσεν ευχαριστίας εκ μέρους όλων των κατοίκων της κοινότητος, δια την διενεργηθείσαν γεώτρησιν εις την περιοχήν αυτής, η οποία ήτο εξαιρετικώς επιτυχής.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!