Με επιτυχία τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Σκαφών Αναψυχής

Με επιτυχία τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Σκαφών Αναψυχής

Με επιτυχία τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Σκαφών Αναψυχής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1995 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή λίγο μετά τις 8 το βράδυ, τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ Σκαφών Αναψυχής -Aegean Yachting Festival με πλήθος κόσμου να δίνει «το παρών» στην όμορφη αυτή γιορτή στη μαρίνα Μανδρακίου.

Οι πόρτες του Φεστιβάλ άνοιξαν την Παρασκευή λίγο μετά τις 11 το πρωί, ενώ πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και σήμερα στις 4 το απόγευμα.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα 45 σκάφη που συμμετέχουν, στα 15 περίπτερα αλλά και να θαυμάσουν τα οχήματα της Λέσχης Φίλων Ιστορικών Οχημάτων που ιδρύθηκε πρόσφατα στο νησί μας, τα οποία βρίσκονται παρατεταγμένα μπροστά από τον Φάρο του Αγίου Νικολάου.

Στη διάρκεια των εγκαινίων επισκέπτες του νησιού και συντοπίτες μας απόλαυσαν τα δεκάδες βεγγαλικά τα οποία φώτισαν τον ουρανό της Ρόδου μας, ενώ ο φωτισμός των μύλων σε ροζ χρώμα τιμώντας έτσι τον μήνα κατά του καρκίνου του μαστού, δίνει μια όμορφη νότα στο Φεστιβάλ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας και υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Αναστάσιος Κωνσταντάρος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Boats Advisor Hub & Events, διοργανώτρια εταιρεία, της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό ακριβώς αυτό, να αναδείξει, να αναπτύξει και να προωθήσει το προϊόν του θαλάσσιου τουρισμού και του yachting, τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό επίπεδο.

Η αγάπη μας για τη Ρόδο που αποτελεί και την έδρα μας, ήταν το εφαλτήριο και το σπουδαιότερο κίνητρο για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ αυτού. Όραμά μας είναι να ανακτήσει η Ρόδος τη φήμη της ως σταυροδρόμι ναυτιλίας και θαλάσσιου τουρισμού της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σκοπός μας είναι η εκδήλωση αυτή να καταστεί θεσμός ο οποίος θα αποφέρει μείζονος σημασίας οφέλη, τα οποία όλοι μπορούμε να συνάγουμε».

Τον λόγο είχαν αμέσως μετά οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, και η γενική γραμματέας του Επιμελητηρίου κ. Φαίδρα Σπανού. Όλοι τους εξήραν την πρωτοβουλία αυτή, επισημαίνοντας την ανάγκη να πραγματοποιούνται στο νησί μας τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προωθούν τον τουρισμό και τη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας